Inkontinence z chladné vody. Máte zkušenost?

madamas
4. zář 2022

Ahoj, mám takový dotaz. Jsem více než rok po druhém porodu který byl přirozenou cestou (před osmi lety první porod sekcí). Porodila jsem bez poranění a bez následků, po šestinedělí vše v pořádku (dcera měla jen 2Kg). Nikdy jsem netrpěla únikem moči. Až teď, právě rok po porodu, jsme odjeli na dovolenou. Vlezla jsem s dcerou do chladného dětského bazénku, dováděly jsme a v tom jsem si trošku učůrla. Rychlé jsem vylezla ven, převlékla si plavky ale pokračovalo to dál. Každou chvíli se mi to samovolně spouštělo do doby než jsem si došla na malou. Pak už se to nestalo,ale měla jsem z toho takovou depku, že už jsem se poslední dny koupat nešla. Je fakt že na malou mě to pak trochu pálilo. Od té doby se to už nestalo, resp.jsem se v chladné vodě nekoupala. Na gyn mám jít koncem září na prevenci tak se jistě zmíním, nicméně mě zajímá zda má někdo podopdou zkušenost, zda to může souviset s porodem i po tak dlouhé době. Děkuji. PS: je mi 33 let a k povolení,,tam dole" nijak nedošlo, nepociťuji rozdíl před a po porodu.

annasmyckova
4. zář 2022

s porodem asi ne. Tipla bych to na nějakou slabší infekci -ureoplasma, chlamydie nebo něco takového...

cilkat
5. zář 2022

Myslím, že to klidně může být vyloženě tou studenou vodou. Mě se to děje často (uznávám, že jsem po prorodu inkontinenci řešila, ale v běžných situacích je vyřešená. ALe jak vlezu do studený vody, nebo třeba promoknu tak, že mám mokrý i spoďáry, nejraději bych seděla na WC furt...).

kosi_cek
5. zář 2022

Stalo se mi úplně to samé, ne tedy ze studené vody, ale úplně rozumím, byla jsem z toho taky úplně vyřízená, protože se mi to jednak tímto způsobem nikdy nestalo a představa, že by se mi to dělo kdo ví jak dlouho nebo už pořád, normálně jsem měla strach, že jsem to tentokrát přehnala s fyzickou zátěží a "utrhla si spodek", který po 5ti vag. porodech a v mém věku už asi není, co býval, ale pohmatově vše v pořádku. Nikdy jsem neměla zánět močových cest, ale tentokrát byl pravděpodobně náběh a byla v tom kombinace nedostatku pití, vedro a značné přetížení, trvalo to jen jeden den, zvýšila jsem příjem tekutin, odpočinula si a druhý den už v pořádku, max. ještě trochu přetrvával blbý pocit, zvlášť, když jsem taky byla dýl ve vodě, ale nic z toho a dál už v pohodě.