Jak naučit pít dítě z hrnečku či skleničky?

barbora787904
11. kvě 2016

Maminky, má 2letá dcera nechce pít z hrnečku. Abych byla přesnější, ví, na co to je, ale jakmile jí tam dám tekutinu, tak to položí. Schválně nechávám každé ráno na stole bez povšimnutí sklenku s trochou šťávy a nenápadně pokukuju za rohem, zda se napije 🙂. Pokaždé je to stejné, položí zpět na stůl. Ona si prostě špatně zvyká na nové věci, těch lahví co jsme vystřídaly a teď pije z jakékoli, od Jupíka a těhle různých nápojů..

vrabcak0007
11. kvě 2016

jééé..tak to jsem na to zvědavá..jsem na tom úplně stejně...teda úplně ne...synovi to už kolikrát hezky šlo, ale pak dělal frajera a samozřejmě se strašně zlil...a pak byl vzteklej, že jsem ho musela převlíkat, což nesnáší...takhle asi dvakrát..a teď už ho to k hrnečku nijak netáhne...napije se, když skleničku držím já..to ano..ale sám nechce 🙂

klarisa6
11. kvě 2016

Ahojky, taky mám 2-letou dcerku, z hrnečku pije už dlouho, zkusila jsem jí tenkrát do toho dát třeba ovocný kompot a k tomu lžičku a ona z toho papala a pak i vypila tu šťávu. A bylo to 🙂

panickatlamicka
11. kvě 2016

V obchodnich domech byvaji odpocinkove zony s moznosti "natankovat" si do kelinku vodu. Urcite vis,co myslim. Zkusila bych jit touto cestou.At si sama pristavi kelimek a nacepuje trochu vody. Pozdeji muze pod tvym dozorem takto davat vodu i doma z kohoutku do svyho hrnku.

zuhur
11. kvě 2016

Asi neporadím - syn do tří let odmítal pít z jiné lahve než s tím "jupíkovým" uzávěrem. Dostával vždy přednostně hrníček, ale nešlo to.
Takže leda zkoušet dát do hrníčku to co pije ráda (u nás to bylo kakao) a do lahvičky pouze tu vodu.
Jinak dobrý tip je i ta lžička - jak psala @klarisa6

U dcery jsem žádné lahvičky už nezaváděla. Buď pila z prsa nebo dostala rovnou hrníček. Prostě jsem jí ho držela do doby než si ho dokázala v ručičkách udržet sama. Ano, byla občas politá, ale naučila se to velmi rychle. Lahev na pití dostala až po té co zvládala hrníček a to jen v době kdy jsme byli mimo domov.

domca89
11. kvě 2016

My jsme jednoduše do skleničky malýmu dali obyčejné brčko. Naštěstí saje a pije a skleničku mu stačí naklonit a je schopný se napít i z ní.

dencaf1
11. kvě 2016

Myslím, že je hodně dobrý nápad zapojit dítě do přípravy nápoje. Celkem funguje i společné jídlo, kde mají všichni nápoje v malých hrnečcích, třeba na espreso, lze si rituálně přiťuknout na zdraví, a u nás definitivně přesvědčil hrnek s tehdy nejoblíbenější pohádkovou postavou-Krtkem...zase jako u všeho, na každé dítě platí něco trochu jiného, tak vyzkoušet, co klapne... 🙂

lenkalenulka
11. kvě 2016

Dala bych ji jeste cas a treba si s ni hrala ve vane nebo i normalne v pokojivku " na kaficko" dat konvicku s cistou vodou a nalivat si do hrnecku a rict ji jestli ti neudela kaficko/cajik a cinknout si spolu..nebo moje holky milovaly primo z kohoutku si nacepovat..

magdalenan
11. kvě 2016

Náš kluk taky ve dvou letech nechce, vzal na milost až učící hrnek Lovi 360 a z něj pije jak Dán 🙂 Za chvíli už budeme moci zkusit normální hrnek, si myslím..

milius
11. kvě 2016

Naše malá se naučila pít z kalíšku ve vaně - když jsme ji koupali, pustili jsme trochu baterii a ona si vždycky podržela kelímek, napustila kolik chtěla a vypila. Ze začátku se polívala samozřejmě, ale při koupání to nevadilo :D no a postupně se naučila i mimo vaničku 🙂

barbora787904
autor
18. kvě 2016

No když byla menší, tak když jsem ji dala napít ze skleničky, tak se i napila, neprotestovala, al jak je starší, má víc rozumu a i vyčůranější 🙂, tak prostě ne. Ale s tím čepováním si sama nebo hraním je to velice dobrý nápad. A ve vaně přelívá vodu pouze z kelímku do kelímku,bohužel. A kompot jsme taky zkoušeli, jenže je tak vychytralá, že tu šťávičku bere o lžičkách a nenakloní na vypití 🙂. Moc Vám, děvčata děkuji za rady, budu zkoušet.