Jenamazol ve 13.tt. Mohu použít aplikátor?

9. únor 2020

Holky, prosím o radu. Můj gynekolog mi řekl, že mohu použít nějaké krémy na vaginální mykózu. Používala jsem před těhotenstvím Canesten krém, přítel mi dnes ale koupil Jenamazol 2% na tři použití s aplikátory, se kterým zkušenost nemám. Ráda bych už dnes večer použila, v příbalovém letáku nic není, proto se ptám zde a nevolám svému gynekologovi. Mohu ve 13tt jenamazol použít pomocí těch aplikátorů? Mám strach abych tím miminku nějak neublížila. Nebo myslíte, že zabere, když namažu jen zvenčí? Moc děkuji za rady 😊

tinkad29
9. únor 2020

Ahoj, já bych bez porady s lékařem v těhotenství raději neužívala, a aplikátorem už vůbec ne. Já používala po schválení mudr krém clotrimazol, a docela mi pomáhal ;) a zevnitř boraxové globule. Hodně štěstí

jjasmina
9. únor 2020

Mě třeba při jakemkoliv problemu dr bud předepsala a nebo konkretne řekla, co je pro mne vhodne

autor
9. únor 2020

@jjasmina to samozřejmě i můj doktor. Jen jsem se mu jednou zmínila, že na to dost trpím, nakonec to ale v tu dobu kvasinkova infekce nebyla. On řekl, že to vyřešíme, až se problém objeví, že normálně budu moct používat nejaké krémy. Přes víkend tam můj doktor ale není. Objevilo se to v pátek večer, zhorsuje se to a není to příjemné. Proto zjištuji, jestli mate zkušenost s užíváním v těhotenství nebo mám radeji počkat a zavolat svému lékaři.

jjasmina
9. únor 2020

já bych se bud zeptala v lekarne, jinak já brala MacMiror nebo tak nějak. ale nevim jestli to není jen na předpis

neomenia
9. únor 2020

Lokalni leciva proti kvasince a plisni bez problémů ano.

slunea
9. únor 2020

Nebála bych se toho. Konkrétně Jenamazol mi můj gynekolog na kvasinky doporučil. A taky celaskon (zavést do pochvy), Koupila jsem si na to ty maličké, ale stejně zafunguje i půlka normálního. Navodí v pochvě správné ph, které kvasinky nemají rády.
+ je fajn i jogurt nebo acidofilní mléko (taky do pochvy) a nejíst sladké

teerulka
9. únor 2020

Přesně tento přípravek mi moje Dr předepsala v 9tt. Pomohl skvěle 👍

alechandris
9. únor 2020

Jenamazol, clotrimazol, canesten- kontrolou na google zjisteno, ze to vse je clotrimazolum, takze muzes uplne bez problemu. Stejna latka, jen jine firmy co to vyrabi, proto jine nazvy.

leniczka23
9. únor 2020

Ne tim aplikatorem urcite neaplikovat. Max namazat zvenci a zitra koupit canesten.
Jinak zkus koupele v morske soli nebo bily jogurt takhle na tu ulevu.

odula
9. únor 2020

Jenamazol ma uplne stejnou ucinnou latku jako canesten - clotrimazol . ja jsem normalne v tehotenstvi pouzivala na doporuceni gynekologa. Samozrejme se porad s nim. me muj nedoporucil cipky, ale masticku v pohode.