Krvácení v I. trimestru bez příčiny

lucienelka
4. čer 2016

Dobrý den,

jsem v 10.tt a již 14dní krvácím ☹. Ze začátku se to projevovalo jako špinění (tmavě hnědé),které však postupně přešlo v krvácení jasně červenou krví. Vzhledem k období menstruace,která by odpovídala termínu,kdy ke špinění začalo docházet, jsem tomu nevěnovala příliš pozornosti byť jsem tento problém řešila s mou ošetřující doktorkou,která však nenašla příčinu krvácení.
Dostala jsem duphaston a ascorutin s tím, že kdyby to nepřecházelo mám jet rovnou do nemocnice. Krvácení se začalo stupňovat, v nemocnici nepřišly na žádnou příčinu (již jsem tam byla 4x) a má ošetřující doktorka také ne. V tuto chvíli si píchám injekce Dicynone avšak ani ty mi nezabírají ☹. Už jsem z toho naprosto zoufalá.Jediné co mě uklidňuje, že miminko je v pořádku, srdíčko krásně bije a nic se tam neodlučuje.Všichni jen kroutí hlavou a nikdo mi nedokáže pomoci.
Prosím zažil někdo z vás něco podobného a vše bylo v pořádku?

Děkuji mnohokrát za přečtění a případné odpovědi

andreaandrejka
4. čer 2016

Tak 100% příčina se nezjistí nikdy, ale vždy doktoři řeknou alespon proč asi by jsi krvácet mohla. Pokud je miminko v pořádku a srdíčko bije...to je nejdůležitější. Já krvácela v 1.trimestru, údajně to bylo jen prasklou cévkou, bylo to jen jednorázové.
Držím palce, at tě to co nejdřív přestane zlobit.

drao
4. čer 2016

Ahoj, já měla něco podobného. Ale u mě byla příčina nejspíš v hormonech které jsem brala, protože jsem po IVF, asi přestimulovaná sliznice, někde něco prasklo a udělal se mi hematom. Měla jsem problém s krvácením a špiněním asi tak měsíc a půl, byla jsem dvakrát v nemocnici, miminko bylo pořád v pohodě, srdíčko bilo, rostlo, problém nemělo, jen jsem měla dlouho klidový režim a častější kontroly a brala jsem taky ascorutin a utrogestan (ten tedy až do pátého měsíce :( ) Teď už pomalu vyhlížím porod, jsem 36.týden. Takže dopadnou to může dobře, ale také špatně, to ti bohužel nikdo nedokáže říct. V nemocnici se mnou ležela na pokoji slečna ve 14.týdnu a o miminko přišla a to ani nekrvácela tolik co já.
Chce to jen vydržet a dodržovat rady lékařů, jiná pomoc není. Přeji ti ať problémy brzo přestanou a můžeš se těšit z bříška 🙂

lucienelka
autor
4. čer 2016

děkuji moc za odpovědi holky, já už jsem z toho zoufalá, nikde žádný hematom nemám, čípek taky v pořádku.Jediné co mi řekli,že to může být hormonálního rázu nebo tenká děložní stěna a jak je to tam všechno prokrvené tak z toho důvodu to může krvácet.
Moc bych si přála,aby to už přestalo 14dní v kuse krvácet a dost už mi opravdu normální nepříjde ☹.

drao
4. čer 2016

@lucienelka Vydrž, třeba moje švagrová prokrvácela a prošpinila celé těhotenství, doktoři taky na nic nepřišli a porodila zdravé dítě. I to se stane, takže zatím to ztracené rozhodně není 😉

lucienelka
autor
4. čer 2016

@drao děkuji, je to už mé třetí těhotenství, první dvě nedopadla (ZT v 8tt. a SP v 5tt), tak už jsem opravdu vystrašená ze všeho.
Pevně věřím, že tentokrát už to vyjde 🙂.

doricka
4. čer 2016

@lucienelka
ahoj, jsem na tom podobně, právě jsem ležela s krvácením 5 dní v nemocnici, dávali mi 6 krát denně hočík, 2 denně utrogestan. Jasnou krev vidím skoro pokaždé, když jdu na záchod, hlavně na toaletním papíře, do vložky moc neteče. Nelepší se to, jsem již doma, snažím se jen ležet. Žádný hematom, nic, konkrétní pčíčinu mi neřekli, prcek je v pořádku. V úterý mi píše doktorka rizikové, jsem v osmém týdnu.Ráno a před spaním je krve docela hodně, každý den jsem přesvědčená, že potratím. Snažím se uklidňovat tím, že spoustě krvácejících žen se narodily zdravé děti, ale celá ta situace je strašně psychicky náročná. Už nejsem nejmladší a potrat už mám také za sebou...Držím palce!

lucienelka
autor
4. čer 2016

@doricka tak to jsme na to podobne.Ja uz jsem na rizikovem od 8tt, krvaceni presne jak pises ty rano a pred spani hodne krve.O psychice mi ani nemluv taky nejsem nejmaldsi a jsem z toho pekne vystresla.V praci uz jsem to musela rict,protoze to vypada,ze doma budu dlouho.Jinak mi ted zjistili navic i tehu cukrovku to uz je tresnicka na dortu. Ja verim,ze to zvladnem,doktorka v nemocnici mi rekla,ze se to v tom prvnim trimestru srava docela casto.

lucienelka
autor
4. čer 2016

@doricka jeste se doktorka zminovala,ze to muze mit souvislost s vrustanim placenty,to by se melo kolem 13tt upravit.

doricka
4. čer 2016

Já jdu k doktorce v úterý, tak uvidím. Taky už jsem to musela říct v práci, už docela na mě tlačili, co mi je. Pak si má člověk těhotenství užívat....
Snad to dopadne dobře, myslím si, že je to 50 na 50 a je to o tom, že si to musí rozhodnout příroda sama.

maeta
4. čer 2016

Ahojky. Take se potrebuji sverit, jetsli mohu. Po dvou detech cekame treti - snad 😒 MS mi prichazi pokazde spinenim 3-4dny, takze jsem spozornela az to spineni prestalo a neprislo MS. Test mi vysel a dalsi den silil. Po tydnu klidu jsem zacala spinit a zaroven byt nervozni. Byl ajsem zrovna mimo CR, tak jsem se k doktorovi dostala po dalsim tydnu. To jsem byla dle tehu kalkulacky 6tt a doktor videl bublinku. Na spineni mi nic nedal.
Hned dalsi den rano jsem mela na toaletaku krev, coz me hodne vylekalo. Zhavila jsem drat, ale doktor byl mimo a v patek jsem se dostala k jine doktorce. Ta na UZ nic nenasla ani mimo ani v deloze ☹ Nabrali mi krev na HCG av pondeli mam jit na kontrolni naber. Jinak UZ az za 2tydny. Porad spinim, nekrvacim, ale spinim a boli me podbricko, skoro furt. Uz z toho silim.

Ani jedno predhcozi tehu mi takhle nezacalo. U obou mi bylo soufl od prv ☹ i chvile a spineni zadne. V 6+5tt uz byla srdecni akce a ted tam neni nic videt??? Ja se snad nedoziju toho druheho vysldku HCG a to jeste neznam ani tu hodnotu ze vcerejska.

maeta
5. čer 2016

Myyslim, ze je to v haji 😖 Vecer jsem mela na toaletaku krevni srazeniny a bylo tam i neco jako mala, pruhledna kulicka z rosolu. bricho me ovsem neboli vic, nez pres cely den. i tak si myslim, ze je konec 😔

maeta
6. čer 2016

Sice si to tady pisu sama pro sebe, ale at to ma konec. Dnes na UZ nebylo nic videt a krvaceni se hodne rozjelo, takze uz si jen preju at se s tim telo popere samo a nemusim na zadny zakrok.
Ostatnim preju vice stesti a zdrave miminka.

iveee
6. čer 2016

Já krvácela nepravidelně asi do 3. měsíce..klidně i 12dní. A nakonec to byl hematom, který byl někde schovaný nebo se vytvořil nový. Jednou i praskl a to bych nepřála nikomu..krve jak z vola..a já na školení. 😖 Pak se to samo zklidnilo..brala jsem teda ascorutin a jedno balení utrogestanu. Většinou mi to začalo po nějaké aktivitě..rychlejší chůze, přebrání menšího balíků, tak jsem si pak na to dávala víc pozor.

iveee
6. čer 2016

@maeta To je mi líto ☹ ať vše dobře dopadne..takhle na začátku člověk nikdy neví..

maeta
6. čer 2016

@iveee Diky. Take si rikam, ze priroda vi co dela a radsi at to odezni takhle nez resit VV po screeningu, ale cloveka to sebere. O to vic si vazim ty moje dva rarachy, ktery jsou zdravi.

baarunecka
6. čer 2016

Lehce jsem špinila asi tak 9-11tt v 1. těhu.. U 2. jsem špinila a krvácela až někdy od 18-19tt a pak již špinila a nebo krvácela celkem často... porody 35+4 a 35+6 .Ve 3. těhu jsem nezašpinila ale těsně před porodem jsem zakrvácela a rodila ve 31+1... Všechny děti jsem OK 🙂 Tak přeji hodně pevné nervy a zdraví

lucienelka
autor
6. čer 2016

@maeta to me moc mrzi ☹,ale nezoufej priste to uz urcite vyjde a mas doma dve zdrave krasne deti, to je podpora sama o sobe 🙂 .

lucienelka
autor
6. čer 2016

@baarunecka díky za odpověď

lucienelka
autor
7. čer 2016

@doricka ahoj, tak co jak ses na tom?Spineni ustalo?

doricka
7. čer 2016

Prave jsem se vrátila z nemocnice,těhotenství zamlklo,držím ti palce!

doricka
7. čer 2016

@lucienelka
poslala jsem to blbě, takže ještě jednou, dnes zjistili zamlklé těhotenství, v němocnici bylo ještě vše fajn, doma jsem taky poctivě ležela, brala léky, ale bylo mi divný, že nic nezabírá....ale krev opravdu jen na papíře.....žiju v Německu, naštěstí to šlo jak po drátkách, takže už to mám za sebou. Držím ti palce...

lucienelka
autor
9. čer 2016

@doricka to me moc moc mrzi ☹, u me krvaceni uz uplne ustalo, picham si kazdy den injekce a asi zabraly.V pondeli jdu na kontrolu tak uvidime. U toho zamlkleho je nejhorsi,ze na to prijde az doktorka pri kontrole.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru