Lék Norethisteron, máte zkušenost?

srdickova
9. dub 2013

Pěkný den všem, potřebovala bych moc poradit. 27.4. se vdávám a měsíčky mám dostat 17.4. Jelikož jsem před půl rokem přestala brát AN a pravidelně se snažíme o miminko( nedaří se) a měsíčky mám dost nepravidelné,nechala jsem si napsat od doktora Nerethisteron. Bojím se, že po něm dot přiberu. Držím trošku dietu už půl roku a zhubla jsem 6cm a nechci to během jednoho týdne co ho budu brát vše nabrat zpět. Taky se bojím že mi bude zle jak ho budu brát. Máte s ním někdo zkušenost když jste ho brala pár dní? Taky mám strach, že pokud se nám teď zadařilo,že by to mohlo plodu ubnížit. Těhotenský test nemá cenu dělat,je brzo ale mám strach. Doktora nechci pořád otravovat. Prosím,poraďte mi. ☹

maximka33
10. dub 2013

@srdickova brala jsem ho už sstrašně dávno taky na oddálení ms na dovolené a fungoval dobře. brala jsem to prostě jen ten měsíc, pak už nic. na přibírání si nevzpomínám, ale byla jsem fakt mladá, tak 17-18, když jsem to brala. v každém případě to hormony jsou a můžou tě rozhodit.. při snažení o mimi je lepší se tomu vyhnout.. teď přesně nevím, na co to bereš? na otěhotnění jsem brala Duphaston a po to m jsem nepřibrala, po 5 měsicích jsem byla těhotná.

zuzajda20
10. dub 2013

@srdickova Já jsem ho brala asi tak v 15 na oddálení ms, ale upřímně mi nepomohl, stejně jsem celou dobu slabě špinila, tak bylo lepší ho nebrat vůbec, tak jsem si ms dost protáhla, celou dobu co jsem ho brala jsem špinila a pak jsem měla klasickou ms, za mě pokud není nutné, už bych ho nebrala

srdickova
autor
10. dub 2013

No jde o to,ze ho budu brat asi jen 15 dni, hned po svatbe bych ho vysadila. Mam strach,ze mi bude po tom zel,ze do tydne natecu a budu skareda nevesta. Mam mesicky samy o sobe slabe takze skoro o nich nevim ale i tak,jak s satama pak litat na zachod 🙂 mam strach, ze mi to jeste vic rozhodi nez jak to mam ted. jednou 28 dni a pak 42. jsem z toho spatna.

srdickova
autor
10. dub 2013
zuzajda20
11. dub 2013

@srdickova tak tomu nechej volný průběh a třeba je mít vůbec nebudeš. Mi po něm nebylo špatně, jenom to špinění, tak proto bych ho už nebrala, ale na každého působí asi jinak. Ségra ho třeba brala a byla úplně v pohodě, tak záleží na tobě

dracula
11. dub 2013

Tak já bych raději přečkala svatbu bez norethisteronu. Brala jsem ho nedávno a bylo mi po něm špatně od žaludku, měla jsem pálení žáhy (což normoš nemám), přibrala jsem (brala jsem ho 20 dní). Takže bych to vyřešila tampónem a neřešila to hormony. Jo a ještě chci připsat, že jsem i pak měla moc silnou menstruaci.

srdickova
autor
11. dub 2013

@dracula kolik jsi pribrala? docel me to desi ale mam zase strach abych to nemela silne a nemusela kazdou hodinu na zachod. jeste nevim,do 15. se musim rozhodnout.

elana
11. dub 2013

@srdickova já bych ho nebrala, ale to je jen můj názor. Mám špatnou zkušenost...mě bylo pak tak strašně zle, že mi to za to nestálo. Menses sice oddálil (šlo o dovolenou u moře), ale když pak přišla, bolestí jsem myslela že rozkoušu futra. Stejnou zkušenost měla moje kamarádka. Tchýně když to zas kdysi jednou asi v pětadvaceti vzala (ano, tak starý ten lék je), tak se po tom oházela hnisavýma beďarama....prostě je to fakt dryják. Samozřejmě, někomu neudělá vůbec nic, to netvrdím, že zrovna Ty budeš mít problémy, ale tohle je zkušenost moje a blízkého okolí. Se šatama na WC, když máš MS slabou, tak budeš chodit stejně jako kdybys ji neměla 😅 , vykasat je musíš tak jako tak a když už sedíš, tak to nějak pořešíš. Pokud máš cykly nepravidelné, tak nikde není psáno, že ji zrovna na ten den dostaneš. Pokud se nesnažíte o dítě, tak bych si snad radši nechala napsat antikoncepci na ten měsíc a brala ji tak, abys to dostala až po vysazení (přesné schéma poradí lékař). Ale Norethisteron za mě-ne, nestojí to za to 😠

srdickova
autor
11. dub 2013

@elana moc dekuji,taky premyslim ale porad nevim. mam MS slabounkou ale tak jeden max dva tampony za den. vim ze na to WC budu muset,cely den to asi drzet nemuzu 🙂 o miminko se snazime a moc uz pul rokua nechci si telo znicit nejakym hnusnym hormonem. moc dekuji,zase me dalsi presvedcil o tom je nebrat.

elana
11. dub 2013

@srdickova no tak jestli se snažíte o miminko, máš problémy s cyklem a napoprvé to taky zrovna nevyšlo ( i když půl roku není zas tak moc), tak tuplem bych to fakt nebrala. Takovou MS jako máš Ty mám taky a fakt s tou se to dá zvládnout v pohodě i v šatech. Nebo si zkus zvyknout na menstruační kalíšek, pokud jsi o tom ještě neslyšela, tak jestli vydýcháš tu představu, tak je to jako alternativa zejména tamponů naprosto super a ten by Ti vydržel celý svatební den s touto sílou MS...může být zavedený až 12h, vůbec o něm nevíš a nehrozí tam syndrom TSS jako u tamponů, takže by to vyřešil.

srdickova
autor
11. dub 2013

@elana něco málo jsem slyšela,asi zajdu do lékárny nebo možná do drogérky. Zkusit to můžu o tom žádná. Pokud mi to půjde dát 🙂 přítel mi taky říká ať neblbnu a ničím se necpu,že ani ta svatební noc za to nestojí aby se mi to ještě víc rozházelo. Hodně holek i kamarádek na ten lék nadáva.

elana
11. dub 2013

@srdickova no, to je dobře, že máš rozumné okolí a zejména že jsi zajedno s přítelem. Takže tuplem bych se na to vyflákla. Ten kalíšek, když Ti není proti mysli, tak je to fajn, koukni (jestli můžu doporučit) na Ladycup, je to český výrobek, mají nádherný barvy (nebudeš si moct vybrat 😀 ) a s tím jsem fakt spokojená. I když první asi dvě MS bylo to zavádění fakt obtížný než jsem na to přišla, ale jak to prostě už poznáš a přestaneš se toho bát, tak je to fakt super věc. Koupíš ho ale spíš na netu, v drogerce určitě ne, v lékárně by ho možná objednali-ale to můžeš udělat doma taky. Teď bude příští týden Týden opravdových plen, hodně eshopů s tou trošku alternativní tématikou (látkové plenky, ekodrogerie atd.) ho má taky v nabídce, takže bude šance pořídit ho třeba i bez poštovného.

srdickova
autor
11. dub 2013

@elana děkuji moc, jsi hodná. Hodně si mi pomohla 🙂

elana
11. dub 2013

@srdickova neděkuj, rádo se stalo. Tak ať se Ti MS vyhne, nejlepší by bylo, kdybys žádnou nemusela řešit už ani teoreticky 😉 , takže držím palce i k miminkování. Měj se hezky.

dracula
12. dub 2013

@srdickova Nemám váhu, ale opravdu jsem se cítila nateklá.

dracula
12. dub 2013

S tím kalíškem si teda nedokáži představit jít na veřejné wc, kde bych si ho myla pod umyvadlem před zraky ostatních? Jak tohle řešíte?
@elana

elana
12. dub 2013

@dracula tak ona výhoda právě je ta, že když nemáš extra silnou MS, tak se to dá prakticky vždy vyřešit tak, že na veřejném WC není třeba kalíšek měnit. Ale když je to nutné, tak co vím, běžnou praxí je vzít si do kabinky PET flašku s vodou, kalíšek opláchnout a zavést znova (kdo by měl problém s tím, že předtím ohrabal všechny kliky a pak bude sahat do sebe, tak bych s sebou nosila dezinfekční gel na ruce). Určitě není třeba vylézat s kalhotama na půl žerdi a šourat se před zraky fronty v Národním divadle k umyvadlům a tam oplachovat zakrvácený kalich 😝 😀 Ono se to zdá složité, ale když se vyhmátne ta manipulace s kalíškem, tak opravdu zavést/vyndat netrvá déle, než tampon (i ty jsem používala, takže vím).

dracula
12. dub 2013

@elana 🙂 Ta představa šourání se s kalhoty na půl žerdi je tragikomická. 🙂

Tak to bych s sebou musela vláčet po městě petku v kabelce. Tak to raději krabičku s tampóny. 🙂 Ale komu kalíšek vyhovuje, tomu ho nevymlouvám.

srdickova
autor
15. dub 2013

@dracula
@elana
@zuzajda20
@maximka33 holky,já tam vidím slabunkou čárečku 🙂 MS má dojít 17.4. tak hsem to riskla? asi to jde spatne videt ze?

maximka33
15. dub 2013

@srdickova moc toho nevidím, ale věřím ti. zítra by to zas mohlo být vidět víc. asi ten lék ani nebudeš potřebovat .-)

srdickova
autor
15. dub 2013

@maximka33 slo mi to moc spatne vyfotit.moc si preji aby to vyslo,lek potrebovat doufam nebudu 🙂

dracula
15. dub 2013

Tak to by se ideálně vyřešilo. 🙂 Já tam teda nic nevidím, ale asi se to nedá vyfotit.
@srdickova

elana
15. dub 2013

@srdickova já tuhle temnou duchařinu ráda nemám a obvykle se soudů neúčastním, ale Tobě musím napsat, že na té spodní fotce i já slaboulinkou čárečku vidím 😵 no vida, tak jsem to s tím přáním měla v nose 😀 . Zkus testnout pozítří, pokud to není falešný test (jakože fakt bych neřekla), tak by měla už být pěkně vidět.

zuzajda20
15. dub 2013

@srdickova Já tam tu čárečku taky vidím, tak držím palce!

srdickova
autor
15. dub 2013

@zuzajda20
@elana jejda holky dekuji,zkusim to za dva dny. Moooc se tesim 🙂

srdickova
autor
18. dub 2013

@maximka33
@elana
@zuzajda20 Ahoj holky,tak jsem si dnes udelal test protože jsem je to nevydržela a je úplně stejný jako ten co jsem tady vyfotila. úplně mě to mate. břicho sem tam boli,trošku špiním a prsa bolí šííleně. tak nevim ☹

maximka33
18. dub 2013

@srdickova tak to nevypadá moc dobře.. asi bude opožděná ms.. lepší je se na to připravit.

srdickova
autor
18. dub 2013

@maximka33 no právě,tak uvidím.škoda

zuzajda20
18. dub 2013

@srdickova Ale ještě pořád naděje je, ta umírá jako poslední 🙂

elana
18. dub 2013

@srdickova tak to je škoda....zkus za dva dny, pokud nedorazí MS, ale asi to není moc dobrý. No, pozitivní je, že otěhotnět dovedeš, příště se už vytvoří jistě embryo zdravé a klapne to (pokud to teď nevyjde). 😉 Držím palce!