Mám vynechat antikoncepci celý měsíc nebo brát hned?

natk
2. říj 2011

Ahoj všem, beru nízkohormonální antikoncepci Natalya. Od soboty až do pátku (tohoto) probíhal týden bez prášků (menstruace) a nasadit další strip jsem měla právě v pátek, jenže když jsem si zašla na gynekologii, zjistila jsem, že můj lékař je na dovolené - tudíž jsem si neměla kde sehnat prášky, a tak jsem už 3. den bez prášku a nevím co s tím. Chci pokračovat v používání této antikoncepce, jenže nevím jestli musím vynechat teď ten celý měsíc anebo co nejdřív zajít opět na gynekologii a začít brát prášky hned? Pohlavní styk jsem od té doby neměla.
Děkuji předem, Natálie 🙂

sssiminka
2. říj 2011

natk: Počkej do další menstruace, mezitím si sežeň nové balení tabletek a prvním dnem menstruace začni znovu užívat HA.

natk
autor
2. říj 2011

Dobře, takže nejde, abych prášky nasadila hned co je budu mít? Musím tedy počkat na další menstruaci a ten den je opět nasadit (jako když bych začala poprvé užívat HA) ?

sssiminka
2. říj 2011

zkus kouknout, až budeš mít prášky, do příbalového letáku, myslím je i možnost začít s užíváním týden po pauze, nerada bych klamala nebo naváděla k něčemu, co Ti spíše rozhází cyklus.... já vždy počkala na menstruaci a s prvním dnem jsem začala s tabletkama...

pusolamy
3. srp 2012

ahoj beru druhy mesic antokoncepci Natalya - a zdá se mi že jsem porad unavena a spinim i mezi menstruaci. mate nekdo podobnou zkusenost?