Mám zánět močáku, nebo jiný problém?

pepina2105
19. lis 2016

Ahoj, ráda bych Vás poprosila o Vaše rady s mým problémem. Momentálně vstupuji do 10 tt. Nejspíše budu muset navštívit doktora, Chtěla jsem již ve čtvrtek, bohužel svátek mi to zkomplikoval a v pátek jsme nemohla 😒 . Již několikátý den mně trápí pálení a časté nutkání k močení. Vždy to trvá pouze dopoledne. Ráno i v noci jdu úplně normálně na záchod bez problému a bez potíží. Potom to začne okolo 9 hodiny a po obědě to vždy zmizí. Pořád mám pocit, že potřebuji na záchod, jde to pouze trochu a pálí mě při tom. Za chvíli mám ale zase potřebu jít znovu a zase se to opakuje. Odpoledne a večer je klid. Mám strach jestli to není zánět močáku, ale to by mně přeci trápilo celý den ne? Nemohla by to být nějaká mikóza, nemáte někdo prosím zkušenosti? 🙂

kaja2016
19. lis 2016

@pepina2105 Tak ja jsem chronicky zanety mocaku mela a to opravdu muze takhle vypadat. Mela jsem to i v tehotenstvi. Odpoledne se to muze uklidnit, protoze od rana nejakou tu tekutinu vypijes a mocak se naplni a trubice se proplachne. Na tvem miste bych si vzala teply ponozky a denne vypila dva litry tepleho bylinkoveho caje (nemusi byt uro), koupila brusinky (sirup nebo kapsle) a cekala, co bude. Taky to urcite rekni na gyn. Odeberou ti moc a poslou na kultivaci, dej pozor, aby ses te zkumavky pri odberu nedotkla (bakterie se muze prenest z kuze a kultivace vyjde chybne pozitivne).

lucie594
19. lis 2016

Měla jsem stejný problém + me bolelo v krizi.. Zjistilo se ze mám otočenou dělohu..

veg
19. lis 2016

Ja mela jednou zanet mocovych cest, palilo to a chodila jsem na zachod kazdou pulhodinu a skoro nic nevycurala, a tesne pred curanim mi z ty mocovy trubice slo trochu krve, strasne jsem se vydesila.. pak jsem cetla, ze kdyz jde ta trochu krve po curani, tak je to zanet mocaku, a kdyz je ta krev smichana s moci, tak jsou to ledviny, a to uz je trochu pruser. Taky jsem to nekdy citila vic a nekdy min. Dala jsem nekolika denni pust, jen o brusinkach(bez cukru) a hermankovem caji (antibiotikum) a ustoupilo to. V tehotestvi s tim pustem asi opatrne, ale muzes vysadit cukr a mouku a pit teba hlavne zeleninovy stavy a ovoce atak. S mykozou zkusenost nemam, tak neporadim. Kazdopadne rychle mazej na gyndu, at to nezanedbas. Ale neboj😘

aakkkaaa
19. lis 2016

Ahoj, tak já j sem na tom teď úplně stejně🙂 Také vstupuji do 10. tt a taky mám dnes pocit pálení (močák). Pokud k tomu nemáš teplotu a máš to takhle jen chvíli přes den, tak to spíš vypadá na to, že málo piješ. Chce to minimálně 2 litry denně. Spíš 2,5-3 litry. Je potřeba pít průběžně celý den (i v noci) vodu, neslazené bylinné čaje (ideální těhotenské). Kamarádka lékarnice mi řekla, že bych se měla vyvarovat sladkého a citrusů. Sladké podporuje růst bakterií, které tohle pálení způsobují. Ty citrusy jsou zase moc agresivní na zpracování v těle. A nejen citrusy, ale i jiné kyselé ovoce (dokonce i jablka). Zkus to vynechat na chvíli. Jinak je super se po každém močení osprchovat, aby se odplavili zbytky bakterií. Jo a pozor na mýdla, s tím střídmě. Mít bavlněné prádlo. Měnit klidně častěji🙂 Plus být, co nejvíc v teple. Ale pro tvůj klid vem ranní moč a nech ji laboratorně vyšetřit (nemyslím tím jen indikace papírkem u doktora, ale fakt poslat do laboratoře). Bojuju s tím střídavě už třetím týdnem. Kdysi jsem mívala problémy s močovými cestami hodně a vždycky mi zabral na začátku problémů urologický čaj. Ten urologický se v těhu nesmí (jedině že by jsi objevila v lékarně něco, co můžou těhotný). Jinak v lékarně prodávají brusinky Uroval akut tuším, tím nic nezkazíš. Je to lepší, než si koupit brusinkový džus páč ten v sobě má cukr, který je lepší právě teď vynechat. Jo a ještě nic nezkazíš brusinkovým čajem. Jinak dneska ráno jsem měla vymačkaný džus z grapefruitu, pomeranče a ananasu - a fakt to asi nebyl dobrý nápad. Tak se to snažím dohnat čistou vodou a těhu čajem. Držím moc palce, klidně písni sz, páč tuším, že si s tím budu též užívat.

jani76
19. lis 2016

Mně moje stará dobrá obvoďačka před důchodem vždycky varovala před urolog. čaji, když jsem trpěla na močák, že to prej nutí ještě víc na močení a to není dobrý ... koupit určitě brusinky, nejlépe od švýc. firmy, ty jsou nejlepší, a hlavně se pořádně zabalit. Když to na mě leze, taky dám hlavně nohy do tepla a celý břicho - košilku a gatě přes celý zadek a do postele, hodně pít vodu.

pucmelinka
19. lis 2016

Urologický čaj se v těhotenstí normálně smí, záleží ale na složení bylinek. V lékárně Ti s tímhle poradí. A jinak bych si nezahrávala. Já jsem okolo 8 tt skončila s hnusným zánětem močáku, což mohlo být způsobené jen těhotenstvím.

adela_v
23. lis 2016

Ahoj, může to být způsobené i mýdlem, které používáš. Já na záněty močáku a různé nemoci s tím spojené docela trpím, takže se tomu snažím předcházet, jak se dá. Kromě bylinek a brusinek, které užívám pravidelně, jsem nedávno právě objevila i dobrý gel a musím říct, že je to lepší. Nevím, jestli si o něm už něco slyšela, jmenuje se Dermoxen a stojí kolem 150 Kč. Teď použvám Dermoxen Proneem (https://www.lekarna.cz/dermoxen-proneem-intimni...), tak na to mrkni. Ale být tebou, tak bych si raději i někam zašla. Ať je ti brzo lépe! 🙂

pucmelinka
23. lis 2016

@adela_v Jj, mýdla dokážou udělat pěknou neplechu... Já už asi skoro 3 roky poižívám ginexid, stojí okolo 300, je to pěna a vydrží poměrně dost dlouho.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru