Máte zkušenost s očkováním proti neštovicím?

evita_ij
7. kvě 2016

Otázka míří na maminky,co mají naočkované děti proti neštovicím - setkaly se děti s nemocí např.ve školce nebo u kamarádů? onemocněly děti pak třeba lehčí formou? Nebo neonemocněly a drží se několik let? děkuji

verka4d
7. kvě 2016

My jsme neočkovali. Sousedka ano,děti nám chodí do stejné školky a neštovice chytl jak náš,tak jejich kluk. Taková střední forma,měli to oba zhruba stejné,i když náš očkovaný není a jejich ano. Od té doby se už na nepovinná očkování vykašlala...
Ale někdo jiný má určitě jinou zkušenost.

carmilla
7. kvě 2016

Nevím, jestli vám to pomůže, ale já se nechala očkovat, protože jsem pracovala s malými dětmi a v dětství jsem neštovice neprodělala. Po očkování se v mé bezprostřední blízkosti neštovice vyskytly a já se nenakazila.

helcenka
7. kvě 2016

Kamarádka nechala naočkovat obě svoje holčičky, obě dvě neštovice chytily. Jedna jich měla opravdu hodně a horečky. Druhá jich měla o dost méně a bez teplot.

jojosefina
7. kvě 2016

Dítě mám očkované, dostal 2 dávky, neštovice nedostal a byl v přímém opakovaném kontaktu.Jediné očkování navíc... z důvodu těžkého astmatu. Dr. říkala , že musí být 2 dávky , a pak je tam vysoká jistota imunity . V dospělosti i proti pásovému oparu. Pokud by nemoc chytil měl by mít pár pupínků... třeba to ani nezaregistrujeme.