Nepravidelná menstruace. Co pomůže, aby byla pravidelná?

verpap
7. lis 2021

Ahojte holky, prosim o radu. V cervnu 2020 jsem vysadila hormonalni antikoncepci, s tim ze telo si odpocine a po case ze bychom mohli mit mimi, situace je vsak takova ze po roce velmi nepravidelnych mesicku , treba i po 60 dnech, ( ovlivnene i covidem), zato pak velmi silna...mi to nedalo, byla jsem na kontrole u gynekologa a sdelila svuj problem. Dostala jsem Gynprodyl na 3 cykly, ty prisly presne vzdy par dni po vysazeni...ted mam za sebou prvni cyklus bez Gynprodylu a opet zpozdeni, dorazila po 42 dnech...a jeste vcelku slaba menzes, vubec ne jako obvykle....tak jsem se chtěla zeptat, jestli nemate radu na zpravidelneni,? .....ja uz totiz začínám mít i obavu, jestli lze s takovou menstuaci treba otehotnet.....moc diky! 🙂

krisstina93
7. lis 2021

A před ha jsi ji mela jakou? Ja to mám taky hodne nepravidelně, někdo po 30, nekdy po 50 dnech a otěhotněla sem bez problémů 5x.

verpap
autor
7. lis 2021

Pred prave pravidelnou 28-30 dni...:( ale diky za nazor, posledni dobou nad tim dost premyslim, aspon se mi dnes bude lepe spat 🙂

zuzekk
7. lis 2021

Mně po porodu pomohl gynex. Pár cyklů šlo pravidelně i když jsem ho už nebrala.

monaluza
7. lis 2021

@verpap Gresikovy Zenske kapky

annynka94
7. lis 2021

Gynex kapky

levandule_k
8. lis 2021

Vypadá to na hormonální nerovnováhu. Jak dlouho jsi brala antikoncepci?

Jinak můžeš zkusit bylinky, kontryhel, drmek, řebříček. Musíš počítat s tím, že bylinky mají reálné účinky. Každá bylinka působí trochu jinak. Obecně nemají se brát po celý cyklus, ale jen v určitou dobu. Během cyklu dochází k růstu a poklesu hormonů. Pokud bys bylinkami stimulovala ve špatnou a zvolila nevhodnou bylinku, zhoršíš svůj problém. Takže je ideální si o tom něco načíst. Já si čaj luhuju 15-20 minut, abych získala účinné látky.

Mezi ženské bylinky patří kontryhel, drmek a řebříček, maliník.

Další možností je gynex, obsahuje extrakty různých bylinek. Tak bych ho moc nekombinovala s výše popsanými bylinkami, můžeš to přepálit. Někdo si ho chválí, někdo

Ze cvičení se dá použít hormonální jóga, cviky pánevního dna, Mojžíšová.

popelkaa23
8. lis 2021

@krisstina93 Dobry den , mužů se zeptat jestli tu nepravidelnou MS mate po Ant. Nebo od mládí ? Já mám cykly po 92 dnech ..jednou jsem otěhotněla po druhé mi to nejde. Mám to od puberty. Mám hormonální nerovnovahu

niki315
8. lis 2021
Uživatel niki315 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od niki315.

gynex taky ten je super, potom kontryhel 🙂

uzivatelkapetra
8. lis 2021

Nech si u dr nabrat krev na hormonální profil, jestli máš vůbec ovulaci

soda365
8. lis 2021

@verpap poslu Ti trochu povzbuzeni.. vysadila jsem antikoncepci a cyklus byl velmi nepravidelný.. MS mi chodila mezi 60-80dny a nebo jsem musela na vyvolavacku.. Dr. se mi pokoušela cyklus srovnat, ale bez uspechu.. otehotnela jsem prirozene 5 mesicu po vysazeni.. po prvnim porodu cyklus 45 dni.. otehotnela jsem 3 mesice po zacatku snazeni.. po druhem porodu se situace opakovala-cyklus 45dni cca a otehotneni 3 mesice.. po tretim porodu jsem mela cyklus konecne "normalni" 30 dni a zase jsem otehotnela za 3 mesice.. podle me gynekolozky jsem s mym cyklem nemela byt schopna otěhotnět, ale priroda to holt vidi jinak.. takže si myslim, že i ty muzes mit stesti..

krisstina93
8. lis 2021

@popelkaa23 odjakziva, ha jsem brala chvíli, ta mi nesedla a cyklus ještě vic rozhodila. Po vysazení mi trvalo rok, než se to srovnalo aspoň na tu pravidelnost těch 30-50 dní.

popelkaa23
8. lis 2021

@krisstina93 je tak aspoň nějaká dobrá zpráva ...Ale pres tech 90 dnu to je hodně ze ? I když už jsem jednou takhle otěhotněla

krisstina93
8. lis 2021

@popelkaa23 to je dost no, i když je důležité, jestli probíhá ovulace, akorát prostě bude trvat delší dobu, než se to povede, protože průměrnému páru trva otěhotnět 6 měsíců, jenže to je s cyklem 28 dní. Ty se s tím dlouhým cyklem můžeš snažit klidně dva roky, než se zadari. Spíš bych to řešila u toho gynekologa.

popelkaa23
8. lis 2021

@krisstina93 no dcera nám trvala 2 roky , jinak doktor mi řekl ze jsem v pořádku ze u me nevidí žádný problém otěhotnět a na tu MS mi dal Proveru 5 mg. Kterou tedy neberu jelikož jsem slyšela na ni samou kritiku . Zkousime to zase přirozeně .Jinak mi pan doktor řekl ze jsem otěhotněla těsně před MS.Ze mám ovulaci těsně před MS .Tak nevím jestli to ted ještě platí.

levandule_k
8. lis 2021

@popelkaa23 Od otěhotnění uplynula už nějaká doba, prodělala jsi porod. Máš jiné tělo než v době otěhotnění.

Ovulaci mít můžeš a nemusíš. Chtělo by to pořádné vyšetření. Nebo si aspoň měřit bazální teplotu.

Máš možnosti řešit to a) s doktorem b) sama bylinkami a cvičením c) nedělat nic

verpap
autor
8. lis 2021

@levandule_k 6 let v kuse...predtim pravidepna celkem...moc dekuji! Bylinky nastuduju, vyzkousim 🙂

verpap
autor
8. lis 2021

@soda365 doufam, ze to tak bude...dekuji za pozbuzeni ♡

lenatko91
8. lis 2021

Gynex, kontryhel, maca Peruánská, hormonální jóga… ale ne vše naráz 😃 mně gynex krásné srovnal cyklus. Teď mám objednanou macu, protože cyklus po porodu chodí, tak teď pro změnu na podporu otěhotnění 😃

petaov
8. lis 2021

Mi pomohl na pravidelnou MS až druhý porod. Teď chodí na den přesně. Jinak jsem vždy mívala hodně nepravidelnou tak 4 x do roka, někdy jen 2 x. Brala jsem HA na zpravidelnění cyklu a pak vždy na chvíli vysadila, ale bez HA prostě nechodila. Neřešila jsem to. Otěhotněla jsem i bez ms. Po prvním porodu už jsem HA nebrala. MS přišla až po ukončení kojení a byla zase nepravidelná. Nijak jsem to neřešila, pak jsem zase normálně otěhotněla. Teď mi teda po druhém dítěti chodí hrozně pravidelně, až mě to štve, že tak často. Jednu dobu chodila i co 14 dní.

evapelclova
9. lis 2021

Měla jsem podobný cyklus, do toho jsem měla 1 vaječník s polycystyckým syndromem a na druhém jsem měla 1.stupeň endiometriózy a perfektně mi na to pomohl 1 produkt z červené řepy, pokud Vás to zajímá, napište mi. Ráda Vám vše vypíši do zprávy blíže.

popelkaa23
9. lis 2021

@levandule_k včera na pohotovosti s bolesti břicha .A ted na me vytasil tohle ..Jsem z toho v p***

levandule_k
9. lis 2021

Já nejsem zdravotník, takže té zprávě úplně nerozumím. Chápu to dobře, že máš polycystický syndrom vaječníků? Jinak mi ta zpráva přijde "normální".

popelkaa23
9. lis 2021

@levandule_k Ano Pcos , přitom mi ještě pan doktor můj říkal ze na vaječníku nic nemám . Jsem z toho vyřízena ..A tu MS nemám déle než mi včera řekli na pohotovosti ze mám pcos 😠

levandule_k
9. lis 2021

S PCOS se dá pracovat, taky mi ji diagnostikovali cca 16, místo měsíčků jsem měla čtvrtletky. Řešení na gyndě HA, prej je to na pořád. Otěhotnění to nebrání, akorát mi to bude déle trvat nebo mi pomůžou nějakými hormony. Může se to srovnat po porodu. Tak jsem se s tím smířila, že nejde nic dělat. Ale není to pravda. Dneska mám MS úplně normální pravidelnou, bolestí netrpím, teda to jsem netrpěla nikdy. (Já se na gyndě neptala, jak vypadají moje vaječníky, jestli vykazují známky pcos nebo ne. Když jsem se tenkrát zeptala, jaktože mi chodí normálně menstruace, že mám přece být zpožděná, tak mi řekla buďte ráda, že chodí 🙂 )

Dá se to srovnat pomocí bylinek. Já to teda tenkrát pila tak nějak nepravidelně, dle chuti, aniž bych věděla, že mi to může pomoct dát do pořádku cyklus.

Takže používání bylinek bylo takové metodou pokus omyl.

Kromě bylinek si myslím, že tam byly i další faktory.

Pro tvorbu hormonů jsou důležité správné tuky, vyřadila jsem margaríny (Flora, Rama, Hera), používám klasické máslo, rostlinný olej, výjimečně sádlo.

Psychosomatika - když nějakou emoci nezvládne hlava, projeví se to nemocí (zjednodušená definice). Já se v sobě snažila potlačit ženskost a neuměla jsem se přijímat jako žena. Jednu dobu jsem zabývala seberozvojem pro svoji potřebu, tak jsem si musela přiznat určité věci. Přijmout se taková jaká jsem a naučit se mít ráda.

Faktor psychosomatiky jsem identifikovala zpětně, kdy jsem se začala zajímat o psychosomatiku, to samé s těmi tuky, četla jsem článek od Margit Slimákové o tucích a hormonech a bylo tam takové to uvědomění, tahle změna asi taky přispěla k tomu, že mám zase normální ms.

Děti zatím nemám, snažíme se druhý měsíc.

levandule_k
9. lis 2021

Nějaké informace o bylinkách najdeš tady.

https://indianky.cz/lovime-informace/20-bylinek... Tady se píše i mátě, tu jsem pila taky.

Pila jsem kontryhel, ideální pití kontryhele je od začátku ms do ovulace. https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st... Na stránce bylinky pro všechny najdeš články o spoustě různých bylinek a směsi čajů na plodnost od různých bylinkářů https://www.bylinkyprovsechny.cz/nemoci/ruzne-n...

Tady si holky doporučují pít kontryhel 14 dní, pak pauza. U tebe mi 14 dní přijde málo, pila bych ho ze začátku tak 3-4 týdny a pak pauza. Při dlouhodobém nepřetržitém pití může ms oddálit.

Pokud ti po něčem nebude dobře, vysadit, nepít.

No pokud to budeš řešit na gyndě, tak možná doktor nebude bylinkám úplně nakloněn, řekne, že to nefunguje, protože tomu nerozumí. Lékaři mají vzdělání v klasické medicíně a bylinky tam neprobírají. (Tím je nechci shazovat, jejich práce si vážím.) U bylinek je problém i množství účinné látky, bylinkáři říkají, že za slunečného dne mají bylinky větší sílu. Různé publikace se liší do času luhování, já třeba čaj luhuji 15-20 minut.

Já osobně bych hned nekombinovala prášky z gyndy a bylinky, protože to můžeš přepálit.

Nejsem bylinkářka, informace jsem si hledala pro svoji potřebu.