Nesestouplá varlata v dětství. Spermiogram, otěhotnění

hanulenova
28. srp 2017

Dobrý den,

s manželem se několik měsíců snažíme o mimi. Když jsem doktorovi řekla, že měl manžel oboustranně nesestouplá varlata při narození, kolem 2. věku operace, tak dal manželovi žádanku na spermiogram. Máte někdo zkušenosti s tímto problémem? Dočetla jsem se, že nesestouplá varlata v dětství můžou znamenat neplodnost. Jsem ze spermiogramu nervoznější než manžel.

saruler
28. srp 2017

Ahoj, rada bych te povzbudila. Manzel mel tedy nesestouple jenom jedno, ale tam je zase riziko, ze kdyz se ten zakrok neudela vcas, tak muzou prestat fungovat obe. Manzel s tim byl na zakroku asi az v 5 letech (tehdy se to asi moc neresilo, nebyla takova osveta jako ted, kdy vsichni rikaji, ze toto je zavazna vec, ktera se musi resit cca do roka veku ditete). Navic mu tu operaci udelali napoprve spatne a mel to nejak hrozne zanicene.
Strasne jsem se bala, ale nakonec se nam to povedlo napotreti a za 10 dni mam termin porodu 🙂
Takze ver, ze ani to, ze se to v detstvi zanedbalo, jeste nemusi znamenat katastrofu. Preju, at je vse v poradku!

misutka30
2. zář 2017

@hanulenova Ahoj, my máme opačnou zkušenost než Saruler... manžel měl jedno nesestouplé a odoperované až kolem 5 roku a spermio má špatné - pravděpodobně je tohle příčina, ještě mu přišli na varikokélu, ale ne tak závažnou, takže mu to ani neoperovali s tím, že není jisté, zda by z toho byl nějaký profit a spermiogram se zlepšil. Je to individuální no... přeji vám štěstí, ať je vše ok.