Očkování proti neštovicím, spalničkám a příušnicím

zlatik1
9. led 2016

Ahoj, chci se zeptat zda-li byste nechali dítě naočkovat.. já jsem hrozně na vážkách. Očkovat chceme jen čekáme druhé dítě, jsem v 34 tt a malý má jít již na posunuté očkování ( v 18 měsích - měl stále zadní rýmu) co se očkuje od 15 měsících. Já se jen prát, protože já sama jsem žádnou nemoc neměla a teď se bojím, že to chytnu před porodem ( to se prý nedoporučuje) nebo až potom ( to se nesmí kojit). Termín mám konec února a s naší mudr není moc řeč. Já stále nevím, kde bych se na to ptala.

jasmi
9. led 2016

Ja to mela stejne..nenechala jsem a stejne,cim pozdeji MMR naockujes,tim lip..dcera ma za chvilku 3 roky a porad neni..a jasne,ze muzes naockovat dite,kdyz kojis..to urco neni problem..ja syna taky kojim a s dcerou bych mela jit na MMR pristi tyden..konecne😉

lajla
9. led 2016

Ockovala bych eventuálně až před nástupem do školky , od 15 měsíců teprve můžeš očkovat ne že musíš...a horní hranice není.stanovena...takže je to na tobě, jen dr chce mít fajfku v karte

diamanta
9. led 2016

Já jen poradím, kde se na to můžete ptát: zde na MK je skupilna Očkování/neočkování. Nebo pak na FB je skupina Informované očkování, ale ta je patrně uzavřená.

verdos
9. led 2016

@jasmi naočkovat dítě asi ano, ale zakladatelka se bojí, že kdyby to chytla, že by kojit nemohla (upřímně, tohle nevím, asi bych si to měla zjistit :D) - ne že by snad nechala očkovat sebe. Třeba od sousedky syn skončil po očkování 3 týdny marod se spalničkami. A teď v těhotenství by se mi to opravdu nehodilo, takže jsem to odmítla.
Jinak jsem teda odložila a plánuju to tak ještě nějakou dobu nechat, minimálně do léta, pak uvidíme... Doktorka si může myslet, co chce. MMR je prostě očkování, u kterého nejsem o jednoznačných výhodách přesvědčena (spíše naopak a sami máme negativní zkušenost). Řiďte se podle sebe, intuice, popř. i potřeb (pokud byste musela dát starší dítko třeba do dětské skupiny, ale vzhledem k tomu, že budete mít dalšího potomka, tak je to asi málo pravděpodobné 🙂). 15 měsíců je opravdu spodní hranice, žádný jiný limit není, takže není co řešit ani se ničeho bát.