Osmiletá dcera nechce vůbec pít, jak to řešit?

megynka13
17. lis 2016

Doufám, že píšu do té správné kategorie.
Mám 8 dceru a nechce mi vůbec nic pít. Ze školy nosí vždy nedotčenou lahev, ani doma nic nevypije, musím ji neustále hlídat a pobízet, nutit jí, aby se napila. Zkoušeli jsme už všechno možné - džusy, různé čaje, limonády, prostě cokoli, ale nepije nic. Když na ni doma dohlížím, tak samozřejmě něco vypije, ale sama od sebe nikdy. Táhne se to takhle již dlouho, min. rok určitě. Od ostatních maminek v okolí vím, že mají podobné problémy, ale už nevím, co s tím. Začala jsem i strašit doktorem či nemocnicí, ale ani to moc nepomáhá.
Jak jste to řešili vy, pokud jste to zažili?
Díky

lajla
17. lis 2016

... neresila, přešlo to po čase samo, nabízet, ne podbízet...ne vyhrožovat, mít pití neustále u sebe, zeptat se co by ráda pila...jsou to období jednou tak podruhé onak
Pití do školy má teplé? Jak dcerka nosila klasickou láhev nepila, od té doby co má termosku tak ji vypije celou

megynka13
autor
17. lis 2016

Občas má do školy teplé, občas studené, zkoušeli jsme všechno. Koupila jsem ji lahev s brčkem a to na nějaký čas pomohlo, protože brčkem ona pije ráda. Pak to ale zase ustalo a nevypije nic ... Když i hlídám, jde to, ale ve škole a s kroužky dohromady se vracíme domů i pozdě odpoledne, a tak mě trochu děsí, že vlastně nic nevypije. Aby z toho pak neměla nějaké problémy.

lajla
17. lis 2016

A co ona na to říká? Vybrala si láhev sama? V 8 už by měla říct proč nechce pít nebo co chce pít..
Každopádně kdyby to trvalo roky, tak ano problém mít může...ledviny, pisek, Kamen atd
Na svačinky a jídlo dávejte více ovoce a zeleniny, tam přece té vody je víc

megynka13
autor
17. lis 2016

Snažíme se - takže hodně ovoce apod. má. Lahev si sama nevybrala, dostala ji k narozeninám, ale má ji nejraději, takže v tom problém není. Co chce pít - buď řekne, že colu nebo že nic. Colu jí dávat ale nechci, tu máme jen třeba k obědu nebo při nějaké příležitosti a ona to ví.

lajla
17. lis 2016

@megynka13 hm... já vidím.velkou chybu v té kole v 8 letech, ale každý to má jinak...
Já jsem.drsna, voda, čaj... žádné sladké max sem tam ovocná minerálka jednou za čas krapet Fanty , já na ni teď bohužel ujizdim...
Prostě vezmu sklinku vody a po chvílích dam vypít, pár loku stačí

megynka13
autor
17. lis 2016

Rozhodně ji nepije denně, ani ji doma nemáme, takže v tom chybu určitě nevidím - jak říkám, je to výjimečně 🙂 Každopádně děkuji, snad máte pravdu a je to jen nějaké přechodné období, které zase přejde.

irca86
17. lis 2016

@megynka13 a předtím pila? Dcera má problém s pitím už od kojeneckého věku, ještě to nepřešlo.... má 6

megynka13
autor
17. lis 2016

Nikdy nepila nijak extra moc. Jenže dříve to člověk více ohlídal, teď co chodíme do školy je to prostě problém 😒 s doktorkou jsem vše samozřejmě řešila, prý jí to přejde, no, ale zatím to tak nevypadá.

irca86
17. lis 2016

@megynka13 ano, je to problém. .. to vidim i u nás. Ve škole je to jiné. Budu držet palce ať se to brzy upraví

drzticka81
17. lis 2016

A cutna ji treba mleko, kakao? nemaji ve skole automat s mlekem? taky bych poprosila pi ucitelku, jestli by treba do prvouky nezaradila nejaky blok o spravnem stravovani a piti, ze by treba cilene kolektivne cela trida dodrzovala pitny rezim -treba pred koncem kazde hodiny se napili vsechny deti naraz.......nebo jestli ma nejaky sportovni koruzek -treba trener, ze by ji motivoval apod. jinak bych daval ovoce, zeleninu -behem dopoledne (tu, ktera ma stavu), na vecere bych ji varila polevky.....na snidani treba hrnek kakaa.......

megynka13
autor
17. lis 2016

Děkuji. Na p. učitelku už se chystám teď na třídních schůzkách, snad bude vstřícná.

ojo
17. lis 2016

@megynka13 druhý syn je taky takový nepijan..nicméně, ten si pak vzpomene večer a pak se v noci počůrá....ještě chodí do školky, takže si nosí flašku tam a starší syn do školy...pokud přinesou nedotčené pití, mají na ten den zákaz dobrůtky a pohádky..funguje to. A pijou jen vodu, oni nemají rádi žádné bublinkové pití, žádné limonády, colu už vůbec ne...max. džusy, ale mají ty flašky od Kubíka netekoucí a do ní dávám čistou vodu...

lajla
17. lis 2016

@megynka13 my to tak totiž jednu dobu měly s fantou, už je to.davno...praktický nechtěla nic jiného, já v tom chybu viděla...byl to z její strany takový nátlak... každopádně jsme ji úplně vyřadili a šlo to s pitím pomalu do kopce😂
Ale sama musíte vědět co a jak

babanci
18. lis 2016

Špitálem nevyhrožuj. Nabízela bych radši, zvlášť teď v zimě teplé nápoje. Domluvte se a vyzkoušejte nějaké dobré čaje. Osobně taky strašně nerada piju, takže mě to ani nepřekvapuje.

bera28
18. lis 2016

U nás stejné, akorát ve dvojím provedení. Ráno je donutím vypít hrnek čaje, bez toho neodchazíme. Do školy ať jim dám cokoliv, nepijí. Max. si dají k obědu, ale to tvrdí oni. Flašku přinesou vždy plnou. Řešila jsem i s učitelkou, připomíná jim to, ale jim je to fuk. S jídlem a pitím mají problémy odmala, ale co chodí do školy (jsou ve 2. třídě), je to ještě horší. Kluk dokonce na jaře zhubnul 1,5 kg a začal omdlévat. Udělali mu všechna možná vyšetření a závěr nízký příjem tekutin a stravy. Nic se ovšem nezlepšilo a pochybuji, že se zlepší.

babanci
18. lis 2016

@bera28 Ale jsou to ještě hodná trdýlka. Taky by to pití mohli vylít a tvrdit,že pili.😀

milin
18. lis 2016

Dobrý večer, moje skoro 7letá dcera v první třídě moc nepila, skončily jsme v září s Noroviry v nemocnici, kapačky plinky na průjem. od té doby musí ve škole vypít to co ji dám. Každý den donese vypitou flašku, a ještě k tomu nabádá kamarádky aby pily s ní!!!Ač je to asi hrozný, ale strašením je to někdy jediný řešení. Volila bych kamarádku či kamarády a pití společně. Neříkám , že cola je zrovna super, ale zkuste jí dát klidně 0,5l do školy a uvidíte jestli ji vypije. Pokud ano bude to jasné co chce, a to sladké pití. Pak bych ji tu colu začala klidně ředit 🙂 a dopracujete se možná dlouhou cestou, ale přesto k cíli. Asi to chce jen vydržet.

verusky
5. bře 2017

@bera28 mate doma prijemne prostredi? ja si nekdy rikam, jestli nejsem spatnou motivaci... u nas taky trosku bojujeme s jidlem a pitim, ale ne nejak extra. jen me napada, ze ja, jak toho mam moc (dve malicke deti), nemam sil ani chut motivovat. sama jim jen, ze musim... takze takove- je, deti, dame si toto 🙂 🙂 🙂 proste neni... jejich tata (jsme od sebe) ma zase jidlo na prvnim miste (navic je nezamestnany, ma zenu, ja jsem na deti sama), tak tam jim chutna...

mku
5. bře 2017

Mela jsem s dcerou stejny problem v tomto veku. Takze jsme najely na system, ze ona si vzdy vybere co chce pit, doma dostava celou lahev mineralky apod, aby sama videla kolik vypila a do skoly se kazdy den domlouvame jakou stavu, obcas to prostridame dzusikem nebo ledovym cajem a hodne se to zlepsilo. Ted je ji 11 a problem s pitim mame vetsinou jen kdyz cestujeme, ze pred sebou porad nevidi tu lahev. Doma nikdy, ze skoly ted v zime nekdy pul lahve prinese, ale to zase nehrotim, ja taky v zime mene piju.
Samozrejme u zubare pokazde slysim ze by mela pit pouze vodu, ale to bych do ni nedostala vubec nic. Nepije coly, fanty atd ale sladke mineralky nebo stavy.

jjaanca
5. bře 2017

Moje osmiletá taky nepije. Moc to nehrotím, protože je mi jasné, že by to pití ve škole vylévala aby měla klid. Jen jí to připomínám a snažím se jí dávat co jí chutná - ředěné džusy..... (samozřejmě žádnou colu). Občas si stěžuje na bolest hlavy - no tak jí říkám že to má z toho že nepije. Co si pamatuji, tak u mojí generace (je mi 40) se pití neřešilo, do školy jsme si pití nebrali, (pili jsme kdyžtak z kohoutku) pili jsme až na obědě. A doma nám nikdo nic neříkal, maximálně když byli vedra.

karloskaivet
20. zář 2021

@megynka13 já se hlásím též. Sice o pár let později...koukám, že příspěvek je z roku 2016.
Moje dcera nepije skoro od miminka. Prostě nechce. Ze školy mi taky nosí celé pití a už jsem zkoušela všechno. Vybrala si sama lahvičku i pití ale přesto se ho ani nedotkne. Doma, když má něco k pití tak se u toho tváří jak kdybych ji chtěla utopit. Vyřešila si to nějak?