Plánované těhu a změna prac. smlouvy na dobu neurčitou

zajusenka
6. dub 2017

Ahoj, je to daleko ale chtěla bych se poradit... mám do konce března 2018 smlouvu na dobu určitou a poté budu mít smlouvu na dobu neurčitou... s přítelem plánujeme, že se kolem vánoc začneme snažit o miminko, je mi jasné, že se to nemusí hned povést, ale také může.... kdy informovat zaměstnavatele o plánovaném těhotenství/nebo poté aktualním těhotenství... bojím se, že mi takto tu smlouvu nedají :( ... na druhou stranu miminko nechci odkládat... je mi 20 (v červnu 21), přítelovi bylo v únoru 30... a o miminku vážně mluvíme už rok, nebýt školy a přestavby baráčku už bych nejspíš byla těhotná...
Děkuji všem za odpovědi 🙂

luj89
6. dub 2017

Ahoj, pokud otehotnis, tak na 99 % smlouvu na neurcito nedostanes. Kdy presne v r. 2018 bys ji mela mit? Na zacatku nebo na konci? A o tom, ze se snazite o mimi prosimte zamestnavateli nerikej 😀.

zajusenka
autor
6. dub 2017

Smlouvu mam do posledního března, a ta na neurčito by byla od prvního dubna na stejné pozici

dolezalovalucie
6. dub 2017

@zajusenka Ahoj nejak nechapu proc bys mela zamestnavateli rikat,ze se snažíte o dite.Pokud otěhotníš dřív nez ti prodlouzi smlouvu tak to zamestnavateli bud nerikej nebo pocitej spis s tim,ze ti ji neprodlouzi.

lovely_creature
6. dub 2017

Počkejte s pokusama až na březen, ty tři měsíce už vydržíš a ušetříte si spoustu problémů, když se hnedka zadari. A v zaměstnání to neříkej dřív jak koncem prvního trimestru, pokud nebudeš zvracet

blackhole
6. dub 2017

Taky doporučuji vyčkat a pokud už budeš těhotná, říct to až po prvním trimestru (možná nejen zaměstnavateli...).

biedronka10
6. dub 2017

Me konci smlouva na konci dubna, a na materskou odchazim taky na konci dubna. Zamestnavatel mi rekl ze kdyby mi to takto pekne nevychazelo, tak mi stejne smlouvu na neurcito neda, tehotne na neurcito nedaji...aspon takovou mam zkusenost ja.

monaluza
6. dub 2017

Planivani tehotenstvi je ciste vase soukroma vec, to nemusite rikat nikomu a tehotenstvi jiz probihajici ostatne take, pokud nejak nezasahuje do vasi schopnosti pracovat. Ja hlasila velmi brzy, ale u nas byla ze strany vedeni velka vstricnost a nechtela jsem z nich delat blbce (uz treba kvuli navstevam lekare, za dva roky predtim jsem sla k doktorovi dvakrat a najednou bych chybela kazdy mesic...)

bacika
6. dub 2017

@zajusenka Nikomu v zaměstnání nemusíš oznamovat, že plánujete miminko a ještě když to máte v plánu až na konci roku a jak říkáš nemusí se to povést hned první měsíc. O to když budeš těhotná to oznam, když to bude nějak v rozporu s tvou prací, že ji nemůžeš dále vykonávat. Kdybys jim to řekla už teď, tak bych já počítala, že ti smlouvu na neurčito nedají.

zajusenka
autor
8. dub 2017

Sic zatím krátce, ale pracuji ve zverimexu... s vedoucí, stejně jako s ostatními si rozumím, povídáme si a tak... nerada lžu... vím že do 12tt se to tak nějak neříká (,,aby'' a kdyby se to ne-pokazilo)... ale když by se to povedlo na začátku ledna (poslední MS) tak 12tý by byl koncem března... a co pak bude lepší... říct to nějak před podepsáním smlouvy... narovinu, stím že chci pracovat dokud to pujde... nebo to říct pár dní po podepsání, že jsem to zrovna zjistila... a když se bude ptát... tak jako že si to promyslíme, nebo že se těšíme (vedoucí prodejny zná přítele z dětství)... a to v jakém jsem týdnu se stejnak dozví... a skrz MS... nepravidelnost, dlouhý ciklus, slabá, vynechání... ? Nechci tokové to... vždyť to musela vědět, proč to neřekla drív, a tak... ☹ je to dobrý kolektiv...

zajusenka
autor
8. dub 2017

A odkládat mimi se mi nechce... už delší dobu ho plánujeme... kdyby to bylo teď nebo za 2měsíce, tak bych to vydržela.... ale takle to je celkem za dlouho a ještě to odkládat :( ...navíc nvm jak nám to pujde, přítel podstoupil radikálnější léčbu... ještě chceme udělat testíky, kdyby náhodou... a taky aby jsme věděli na čem jsme... a kdyby se náhodou chvíli nedařilo, tak aby jsme pak stihli i druhý...

kristousenecek
7. kvě 2017

🙂Ahoj holky mám otázku mě smlouva končí myslím červenci 2017 a kdy otěhotnila řeknem květnu ,co to znamená?Vím,že budu muset na rizikové ale jak to bude dál?