Porodnice v Chrudimi. Máte zkušenost?

verkapce
18. zář 2008

Hledala jsem a nenašla jsem žádné téma o chrudimské porodnici.Jestli tu je,tak se omlouvám,ale asi jsem slepá.
Zajímalo by mě,jestli se tam ještě vůbec rodí 😕 a jestli je spokojenost v porovnání s HK a Pardubicemi?
Máte někdo zkušenosti?

sebicak
26. zář 2008

V Chrudimi se rodí - někdy až moc 🙂 . Rodila jsem tam v květnu, porodnice praskala ve švech, přesto doktoři profesionální a příjemní. I sestřičky byli moc hodné. Kromě asi dvou sestřiček, ty sice nebyli zlé, ale také ne moc extra příjemné. Ale beru, že jsme jen lidi a mít narvané oddělení rodiček, se kterými tlučou hormony ... Na jiné oddělení v chrudimské nemocnici bych si lehnout nešla, ale porodnici opravdu doporučuji.

rolincova
27. zář 2008

verkapce: Ahojky rodila jsem tu před 7 lety, a za dva měsíce mám rodit opět. 😉 Chrudimská porodnice je celkem vyhlášená, je to tam celé předělané a jezdí tam rodit z velkého okolí. Takže mě nikdy nenapadlo jít rodit jinam. I v HK mi na 3D řekl, že Chrudimská nemocnice je dobrá i po zdravotní stránce.

andulkaavetrelec
29. zář 2008

já tam byla, spokojená jsem byla hlavně na šestinedělí, doktoři u porodu byli skvělí, jedna sestra k nám v noci nepřišla (mladá a znechucená noční směnou), doktorky mladé, tak těm jsem taky moc nedůvěřovala, na šestinedělí jedna dětská doktorka hrozná-řekla mi, že bodičko dítěti svlékám, jak když mu chci urvat hlavu (dělala jsem to po páté v životě) a že jsem nešikovná, druhá fajnová, ale jinak to tam bylo dobré, převažují pozitiva (pomáhaly hodně s kojením) nemám ale srovnání...Jo, a rodily jsme ten den dvě, ta druhá dopoledne, já odpoledne...

karot
1. říj 2008

Ahojky,
nevíte někdo jak je to v Chrudimi s poplatky za partnera při porodu a jak dlouho může být přítomen? 😕

andulkaavetrelec
1. říj 2008

partner u porodu: 500kč,po celou dobu, ještě dvě hodiny po porodu, odchází když dávají epidurál a císaře, ale to asi víš...

zero
1. říj 2008

Jo, jo,
můžu jen vřele doporučit. Rodila jsem tam dvakrát a jinam bych nešla. Doktoři jsou moc fajn. Poprvé jsem rodila normálně a podruhé jsem měla naplánovaný císař. Všechen personál je super. všechno vysvětlí a i u toho císaře byli moc fajn. Já z toho byla vyblázněná. Celý průběh operace mi anestezioložka vyprávěla a druhý anesteziolog mi vzal foťák a fotil protože na sál manžu nepustili.Ale pak tam byl se mnou 2 hodiny. Doktoři pak šli dokonce i za manželem agratulovali mu. I u první dcery. Ta na tom pak byla po porodu špatně že jí po týdnu museli převážet do HK, ale ve všem mě tam moc podporovali a pomáhali mi.
Opravdu moc D.O.P.O.R.U.Č.U.J.I.!!!!!

rolincova
2. říj 2008

Ahojk, já jsem taky měla císaře, a manžel mohl být u okýnka a potom když mrňouska strojili, tak si to natáčel a fotil.

rolincova
2. říj 2008

zero: Ahojky a můžu se zeptat kdy bylo Michalce 7? Já jestli jsme se tam náhodou nepotkali🙂

makoush
10. kvě 2009

Ahojda...mohla bych prosim jeden dotaz? Byla jsem se ted podivat v Chrudimi a chodim tam uz i na monitory ale zarazila me tam jedna vec...a to, ze pri porodu maminkam privazuji nohy. Porodni asistentka rikala, ze jinak to ani nedelaji, ze by je jinak mamky pokopaly.. Tak vam nevim 😒 ma z toho takovy smiseny pocity... Proto i vam je privazali? Nebo jde to nejak ukecat? Na me to působilo tak, ze nejakemu kompromisu nakloneni nejsou... jinak zatim pece ok, ostatni veci taky, jen tohle nejak nedokazu vstrebat... diky za info..

hakanka
10. kvě 2009

ahoj, já v Chrudimi rodila, nohy mi přivázali, ale měla jsem pocit, že by mi jinak spadly, že bych se nemohla zapřít a tlačit. spíš mi to přišlo, že je mám připoutané pro jistotu kvůli mě, než pro bezpečnost presonálu. Myslím, že pokud budeš rodit a řekneš, že nechceš nohy vázat, tak tě nikdo donutit nemůže. určitě záleží na koho zrovna narazíš (bohužel). já byla moc spokojená, rodila jsem čtyřkilové dítě bez nástřihu (a natržení, heč 🙂), měla jsem mimi hned první noc u sebe, porod předčil mé představy.

kharik
11. kvě 2009

ahojky, s tím přivazováním je to pravda, ale v tom okamžiku je ti to jedno. když to tak shrnu, já byla nakonec i ráda, protože jsem měla tendenci dávat nohy k sobě.

makoush
11. kvě 2009

hakanka...diky za info. No, on to je asi nejvic psychickej problem, ze kdyz clovek vi, ze ho privazou..ale asi to v tu danou chvili ani nevnima. Moc ti gratuluju k miminku. Nenastrihli te? A tys pred tim nejak masairovala nebo epi-novala? To je docela dobra zprava, vedet, ze rutinne to nedelaj... A můzu se zeptat, kdo te rodil a jak se ti zdali doktori? Zatim jsem se setkala jen s dr.Konigovou a pak tou druhou (ale jmeno nevim, takova s culikem - vyraz nijakej).

hakanka
11. kvě 2009

Hele, kamarádky viděla moje fotky z porodu a zděsila se, že mě přivázali. Ale oni na těch podložkách pod nohy nejsou takové ty konce, takže jsem osobně měla pocit, že by mi ty nohy fakt spadli. A na těch pásech na nohy je suchý zip, takže když se ti to nebude líbit, tak si to prostě za 10 sekund strhneš 🙂 . K nastřihnutí: masírovala jsem, ale vlažně, moc mě to nebavilo, pila čaj z maliníku a jedla lněné semínko (doporučuju i po porodu, vzít sebou do porodnice). Mě rodila Dr. Lucká, měla jsem strach, kamarádka říkala, že jí naznačovala, že je citlivka, ale byla fakt skvělá. Myslím, že v Chrudimi nejsou obecně moc přístupní k alternativám, takže jsem moc nekřičela dopředu, že nechci nastřihnout, že nechci léky na bolest apod, ale domluvili jsme se v pohodě. Prcka chtěli dát na první noc na novoše, ale když jsem řekla, že jsem fit, a chci ho, tak mi ho nechali. Doktoři mi přijdou dost vyrovnaní, z nikoho bych se nezděsila, ale zase nemám žádného favorita. Měla jsem i úžsnou porodní asistentku, všechny takové nejsou ,ale zase žádná mi nepřišla hrozná. Pomohlo mi, že se mnou byl manžel, spíš z praktického hlediska, podal ručník do sprchy, věděla jsem, že by zavolal sestru, kdyby bylo potřeba. Jo a vyhovoval mi ten porodní stůl jako celek, nechala jsem se zvednout až skoro do sedu. Kamarádka rodila ve stejnou dobu v Praze u apolináře a myslím, že v Chrudimi je pro mamky větší konfort. Přeju zdravé mimi a snadný porod.

vvvecna
24. čer 2009

Ahoj mám dotaz v září se mi má narodit první dítě a chci rodit v chrudimi,jak to tam probíhá od příjmu až do konce,co si všechno mám vzít sebou začínám mít trošku strach děkuju za rady

cimlik
1. říj 2009

Ahoj, já jsem rodila v Chrudimi v březnu 2008 a byla jsem tam moc spokojená. Byli tam velice příjemní lékaři i sestřičky. Takové rodinné prostředí. U příjmu vyšetření, cévkování (to mě teda trochu překvapilo), YAL, porod. U mě naštěstí velice rychlý - bolesti jen 2 hodiny, takže jsem nestihla využít ani vanu, sprchu a tak 🙂 . Na novorozeneckém oddělení paráda, sestřičky velice příjemné. Spoustu jídla, i když někdy jsem se divila, co dávají kojicí mamince. Výběr k obědu ze 2 jídel. Porodnici mohu jen doporučit 😉 .

makoush
2. říj 2009

Ahojda,před časem jsem se vás tady ptala na zkušenosti s chrudimí. Nakonec jsme tam nerodili, dojeli jsme si do HB a opravdu nelituju. Všechno, co byl v chrudimi problém bylo v hb normální. Do chrudimi jsem jezdila od 36tt na monitory, honili nas tam obden, cloumali brichem a křivky paní dr. hodnotila v běhu na chodbě a zadny z bílých havranů nikdy neodpovedel na pozdrav. Na můj dotaz, jestli je mozny rodit bez privazanych nohou mi dr. rekla: "vite, ale to je pro vase dobro, abyste nam pak nestrikala nohy do stolecku pod vama...a ono vlastne, my tady jinak rodit neumime" - tahle veta me dostala a bylo rozhodnuto! Takze na me to působi dojmem, ze pokud vam nevadi standartni průbeh (holeni,klystir,vedeny porod,vnucena poloha,odnesene dite, nedotepany pupecnik,chemie apod.) tak budete spokojeny. Pokud cekate alespon trochu vic, tak bych radsi jela jinam...

krista
8. říj 2009

crawler • 13tt • 26. září 2009 v 16:56
Zdravím všechny budoucí maminky!😀

Nějak nemohu uvěřit, že jsem tu nenašla toto téma, protože jsem na Chrudim slyšela chválu a sama jsem se rozhodla, že budu rodit tam a tak by mě zajímaly vaše zkušenosti. Spokojenost? Výhrady? Budu vám vděčná, díky🙂

makoush • 1d • 30. září 2009 v 08:50
ahoj..tohle tema tady uz je: https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...

jinak nerada bych ti brala iluze, ale me to tam nesedlo. Jde o to, co ocekavas. Pokud klasiku, tak asi spokojena vicemene budes.

crawler • 13tt • 30. září 2009 ve 13:21
ty jo vidíš a já to dávala do vyhledávače několikrát a prd 🙂 tak moc díky

kralicinka
18. pro 2009

ahojky.chtěla jsem pochválit tuto nemocnici za velmi hezký přístup k rodičkám.rodila jsem podruhé 4.12 .2009.poprvé v hradci králové 19.4.2008 kde na mě taky byli hodní ale v porovnání s chrudimí bych si rozhodně vybrala chrudim.ocenila jsem že mě narozdíl od hradce byli ochotní podat epidurál i když to bylo v noci.u obojího jsem si řekla včas.jen v hradci mou prosbu ignorovali.a přestože se mi ho nepovedlo napíchnout tak jsem ocenila jejich ochotu.nechali mě volný pohyb což mi umožnilo rodit přirozeně. 🙂 první porod skončil sc.při porodu se všichni moc snažili a povzbuzovali mě.přestože jsem si tentokráte přiliš nevěřila.mé velké díky patří i manželovi který se mnou mohl být po celou dobu.za což jsem byla vděčná.moc hodné byly i dětské sestry i setrstry na oddělení šestinedělí. 🙂

tlap.ka
21. pro 2009

ahojda, ani já si nemůžu na chrudimskou porodnici stěžovat. Rodila jsem v noci, takže byl všude klídek, porodní asistentka za námi pravidelně chodila, pokaždé se zeptala, jestli něco nepotřebujeme a dala mému příteli pokyny, co dělat dál ( já jsem moc nevnímala 🙂 ). Samotný porod trval chvíli a všechno bylo hrozně rychlé, Matěj se když vykouknul na svět začal dusit, takže ho okamžitě dali do rukou pediatrům, kteří ho okamžitě vyčistili, rozdýchali a dali ho hned ke mně. Potom ho tedy na chvíli odnesli do inkubátoru, ale potom už jsem ho měla pořád u sebe.
Já nejsem moc pro alternativní postupy při porodu a věřím, že pokud by lékaři hend nezasáhli, možná by všechno dopadlo jinak.............. Přivázání nohou je podle mne z porodu to nejmenší a popravdě to ani nevnímáte.
Zkrátka a dobře. Chrudimská porodnice je fajn a příště do ní pojedu rodit určitě znovu 🙂 lékaři i sestřičky v pohodě a klidu, na poporodním sice některé příliš horlivé do kojení za každou cenu, ale většina taky příjemných a milých 🙂

missymici
13. črc 2012

Ahoj Maminky,....
Má některá z vás letošní skušenosti s porodnici v Chrudimi...Podelte se jak o dobre tak o spatné ...prosim 😉 ...nemuzu se rozhodnout... ☹ kterou zvolit jako nejblizsí

jennyska
30. dub 2013

Ahoj všem!

Na MK funguje Wiki Modrého koníka, která je knihovničkou pojmů, znalostí a zkušeností maminek maminkám.
Některé z Vás už mají osobní zkušenosti s porodnicí v Chrudimi a proto Vás prosím, vložte je do
https://www.modrykonik.cz/porodnice-chrudim/ .

Sdílení osobních zkušeností je ve Wiki daleko přehlednější než ve fóru a proto se snažíme, aby měly pod daným tématem místo právě ve Wiki Modrého. Pomohou ostatním maminkám, které se do této porodnice teprve chystají 😉

Děkuji Vám za sdílení svých znalostí a zkušeností, které budou spoustě maminkám k pomoci, radě a podržení třeba i v nelehkých chvílích. Děkuji Vám, že si navzájem pomáháme!

Mějte krásný den! 🙂
Jennyska
Modrykonik.cz - Asmira team

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru