Vitamin K - jaké je vhodné dávkování?

2veverka
6. kvě 2017

Na radu porodní asistentky jsem si pro miminko vzala vitamin K v kapkách kvůli rozložení dávky. Jsem však zmatena ohledně dávkování: pediatrička doporučuje brát 2 kapky týdně po dobu 4 měsíců, v návodu je ale něco úplně jiného. Kdo tomu rozumíte, poraďte prosím, jaké je vhodné dávkování podle současného trendu? Vím, že se to nějak měnilo. Nejsou ty 4 měsíce nějak moc dlouhá doba?

gepe
6. kvě 2017

@2veverka asi jsi se mela predem mnohem vic informovat na vice stranach. Napr. vpich jedine davky do paticky po porodu neublizuje a nemusis pak resit tohle. A pokud kapicky, nestaci pouze tyden, ale je to na delsi dobu a hlidat si poctive kapani.
Nicmene, je uz tady na Kanavit kapky a i davkovani diskuse, viz. odkaz.
https://www.modrykonik.cz/forum/detske-zdravotni-problemy/kanavit-vsechny-ho-kapete/

2veverka
autor
6. kvě 2017

@gepe Ano, té diskuse jsem si všimla, ale je už trochu stará. A bylo mi řečeno, že dávkování se postupně snižuje...

panickatlamicka
6. kvě 2017

@gepe no vidis a ja jsem toho nqzoru, ze i tak malicherny vpich muze detatko zbytecne vystresovat. Kanavit jsem pak nemela problem davat. 🙂 omlouvam se, ze neodpovidam k tematu.

panickatlamicka
6. kvě 2017

@2veverka davala jsem 1 kapku jednou tydne po dobu 3 mesicu cca.

2veverka
autor
6. kvě 2017

@panickatlamicka A prosím tě, bylo to teďka nedávno?

soyevita
6. kvě 2017

@2veverka Stejně 1x týdně 3měsíce

nellie87
6. kvě 2017

Taky jsme davali 1 kapku 3 mesice.Je to aktualni 🙂

panickatlamicka
6. kvě 2017

@2veverka jee, tak ne, dcerce jsou 3 roky...

fallingstars
6. kvě 2017

@2veverka Malé jsou dva týdny, první dávku dostala v porodnici a pak máme dávat jednou týdně jednu kapku do tří měsíců věku.

ulmanka0
6. kvě 2017

Doporučení České pediatrické společnosti: jedna kapka jednou týdně do 12 týdnů věku dítěte, pokud se dá první dávka v porodnici perorálně (do pusy). Pokud se v porodnici podá Kanavit intramuskulárně (do svalu do stehna, nikoli do paty), pak se další dávka opakovat nemusí, čili maminky kapky dávat už doma nemusejí.

gepe
6. kvě 2017

@ulmanka0 diky za opravu a muj preklep. Ano, dava se do stehna.

35_a_budu_mamka
6. kvě 2017

Dle MUDr. jsem davala jen prvni 3 mesice 1 kapku tydne.

2veverka
autor
6. kvě 2017

Holky, děkuji za echo všem. Jenom příliš nechápu, proč naše pediatrička doporučuje 2 kapky po celé 4 měsíce. Doufám, že předávkování tu nehrozí...

2veverka
autor
6. kvě 2017

Přemýšlím - mohla by si doktorka myslet, že jedna kapička snadno unikne, tak raději dvě??

anetadr
6. kvě 2017

Mě dala doktorka dávkování úplně jiné - dáváme jednu kapku týdně první měsíc a pak jednou za měsíc až do šesti měsíců. Syn má 3 týdny.

tery_s
6. kvě 2017

Taky jsem malé dávala 1x týdne kapku a kolem 3m MUDr řekla,ať dal nekapu, ze stačí do 3m. Jestli ta jedna kapka někdy unikne je možné, tak asi ordinuje dvě kapky a o měsíc déle nevím proč, ale ze by to mělo nějaký negativní účinek si nemyslím, jen to podle mě není třeba o měsíc déle ... ideál bude se zeptat přímo u vaši dr

tery_s
6. kvě 2017

@anetadr jinak vaše Dr. má zastaralé dávkování, kdy se takto dávalo kapka týdne 3m a kapka měsíčně do 6m. Dávala bych to nyní doporučené dávkování, tedy do 3m kapku týdne. 😉