Vysoký krevní tlak v těhotenství

sindy2
23. kvě 2016

Ahoj holky, potřebovala bych poradit, případně jaké máte zkušenosti....ohledně zvýšeného tlaku v těhotenství....já měla vždycky vyšší, brala jsem Vasocardin, do toho sedmého měsíce jsem se držela cca 125/95, běžný u mně, v posledních dvou týdnech jsem si naměřila tak 149/103, 109, tak jsem to řešila s dr. a přidal mi jeden prášek - Dopegyt, otoky mám jen kolem kotníků, asi normální v těhotenství a bílkovinu v moči nemám. Poslední UTZ také v pořádku, tak nevím, jestli tlak nějak víc řešit nebo to nechat být, doktoři to moc neřeší, zdá se mi....nebo bych měla jet s tím tlakem už do nemocnice?

ellynka30
23. kvě 2016

Ahoj, me na zacatku tehotenstvi mudr namerila 150/100, dostala sem dopegyt a drzela jsem se 130/80-85, nekdy i min.. na zacatku 8.mesice mi tlak vylezl na 160/110, v nemocnici po trech dnech krasne klesl, dokonce mi i snizili davky leku.. a pri kontrole v 38tt si me nechali v porodnici ;) na sale mi vylezl 170/130 to uz me brali na cisare.. pokud si to dobre pamatuju, povoleny je 140/90 .. s vyssim uz se nechava lezet v porodnici v klidovem rezimu.. Jo a jeste me gynekolozka predala do pece rizikove poradny, bilkovinu jsem nemela, otoky nohou trochu..

nazka
23. kvě 2016

@sindy2 ahoj, já měla 131/94 a už jsme dostala taky dopegyt. Ale jen jeden denně. Zatím ho má ukázkový, tak nikdo nic neřeší... a měří mi ho jen v poradně.

sindy2
autor
23. kvě 2016

No, já jsem dnes ještě naposled v práci, chodila jsem celou dobu i s tím tlakem, tak asi si do té nemocnice raději zavolám, díky.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru