Změna váhy v průběhu cyklu

sudylichozrout
23. dub 2019

Hoj, můžu na vás mít dotaz? Kolísá vám v průběhu cyklu váha? Mám cca 3 dny do menstruace a připadám si jak balón... Mám větší bříško, váhu cca o kilo a půl víc než před ovulací a cítím se taková "povislá", i když cvičím. Nadváhu nemám, takže žádná trága, ale všimla jsem si toho až teď, co se mi rozjel a změnil cyklus po druhém porodu (prodloužení fol. fáze o 10 dnů). Před prvním porodem a po něm jsem tyhle změny vůbec neznala.
Co můžu tedy očekávat?
Díky 🙂

verionka
24. dub 2019

Mám to tak odjakživa, respektive nejvíc si toho všímám od doby, co jsem přestala brát antikoncepci (ale to už je asi šest let) ale možná je to proto, že zároveň s tím jsem začala hubnout a pravidelně jsem se vážila, takže jsem zjistila, že před MS mám cca o dvě kila víc. Na konci menstruace to jde zase samo dolu. Myslím, že je to úplně normální a běžné, tělo zadržuje vodu a tak 😉

lachtanice86
24. dub 2019

Úplně normální. 3dny před a tak 3dny po nelezu na váhu. Zadrzuji vodu

aklin
24. dub 2019

Taky s tim bojuji. Par dni po ovulaci natecu do obrich rozmeru. Bohuzel trpim hnusnou PMS, takze se to neobejde bez deprese ze sveho tela. Uzivam bylinne kapky na odvodneni a stihlou linii.

misicka1988
24. dub 2019

Taky to tak mám. Nejhorší v létě, třeba u vody. To si připadám rozkydlá tak, že se stydím. Když to jde, tak v tu dobu nechodím vůbec do plavek 🙄😁

malinkaelinka
24. dub 2019

Jo jo, tělo zadržuje vodu, já před MS trpím i zácpou a plynatostí, takže prostě vypadám objemnější. Mám v šatníku věci upnutější i střihově takové, ve kterých se nafouklé břicho v pohodě schová a já se cítím dobře. Beru to tak, že to je prostě měsíční cyklus a je potřeba se mu přizpůsobit. Tak jako si při menstruaci zavedu tampon, tak si pár dní před vezmu volnější pohodlné šaty.