Argumenty lékaře, který je pro očkování - nepřesvědčil

dzungala
23. únor 2015

Dnes soud rozhodl, že v demokratické svobodné společnosti není zásahem do svobody a práv rodičů, když je po nich vynucováno povinné očkování. Dokonce na jedniččce dnes o půl čtvrté proběhla debata, která mě teda zvedla ze židle. V podstatě bylo řečeno (i soudem), že v rámci ochrany veřejného zdraví většiny, je etické obětovat pár jedinců ,kteří to odnesou postižením, protože tuto možnost opravdu u některých "jedniců" připouštějí. Jsem teď vzteky mimo, takže nejsech schopná uvést jména diskutérů, ale pán obhajující očkování, místo argumentů chrlil vágní vatu, která opravdu neměla jedinou sémantickou jednotku, hodnou pozdějšího využití jako pádného argumentu.

Já nejsem ani zaástánce ani odpůrce očkování, ale snažím se už pár týdnů sehnat dostatek informací, abych se za pár týdnů, mohla zodpovědně rozhodnout, zda a čím očkovat své dítě.

Tuto diskuzi nezákládám proto, aby se znovu omílaly argumenty z podobných diksuzí. Zakládám ji proto, abyste se (prosím smysluplně, ne demagogicky či slaboduše) vyjádřili k následujícímu odkazu na rozhovor s lékařem, který měl vyvrátit argumenty odmítačů očkování a uklidnit rodiče, které například vylekaly názory dr. Elekové. Opravdu by vás tento rozhovor (diskuze) uklidnil??? Už jen kolik konkrétních případů (dotazů) mu poslali rodiče dětí, které evidentně zůstaly postižené (ale dle lékaře jen náhoda, že se to projevilo zrovna 3 dny po očkování..) V jednom případě dokonce sám už neví a přiznává, že zde už by o následek očkování jít mohlo a že by dál očkovat nedoporučoval. No mě tento rozhovor "fakt uklidnil" a hned "mám jasno". Taky to na vás působí tak objektivně profesionálně uklidňujícím dojmem pod návalem faktů?

Zakládám, otvírám diskuzi, ale musím se jít uklidnit, protože nutit někoho k něčemu s rizikem (prokázaným), že bude mít postižené dítě, je na mě moc.

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
kajalka
23. únor 2015

Stát se snaží vynucovat opravdu už téměř doslovně přes mrtvoly očkování malých dětí. Vysoké pokuty, zamezení přístupu do kolektivu (jak může neočkované dítě ohrozit očkované?), zákonodárci vědí, že spousta rodičů naočkuje, protože dát dítě do soukromé školky či chůvě, by je finančně položilo. Základní školní docházka je už povinná, tam už neočkování nevadí. Stejně tak u dospělých nevadí, že již nemají protilátky, jen ať si někdo zkusí nutit pod finanční pokutou očkování dospělému.
A tak místo rozumných argumentů a faktů ohledně epidemiologické situace začínají zastrašovat a útočit. Bagatelizují nežádoucí účinky, ač sami připouštějí, že podhlášenost je přes 90%. Místo snahy o naprosto bezpečné a účinné vakcíny pro naše děti, do nich budou rvát srágory s tím, že oběti jsou nutné pro dobro společnosti..

vendulka
23. únor 2015

čekala jsem kdo se s tím ozve 😀

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
chris_n
23. únor 2015

tady to bude asi brzo dost hustý. Nesouhlasím s přikazováním, at se kazdy svobodně rozhodne. Já očkuju základ, ikdyz s MMR moc spokojená nejsem.

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
chris_n
23. únor 2015

@dzungala o úrovni ČT jako takové si myslím spoustu věcí,... a není to nic hezkého. Hrajou si na rádoby spravedlivou a veřejnopráv ní televizi a dle toho vypadají pořady.

barulina
23. únor 2015

vzdyt je to jako do ted,nechapu prob to resite.ockovani bylo a je poviňe,z adna novinka. je potreba se nad tim zamyslet i z druhe strany. v podstate je ocko dulezite jen pro prijeti do skoľy,kteqpou zrizuje stat a ten urcil podminky za jakych dite lze do skolky prijmout. kazda xmw vas ktera by mela súj podnik take nastavi pravidla a bude pod pokutou ci jinym trestem dbat o jejich dodrzeni. a proc pisu o skolkach,tak protoze to je jediňe co ockovani fakticky vyzaduje. doktorka vas ye zakona nemuze nahlasit na socku,to je nejaky stary prezitek.
jo a jedinna zmena ktera byla recena je ta ze v sipade neg.ucinku je potreba zvazit odskodne,coz je kladna zmena. chapu,ze zdravi nevrati atd atd a jsem mamina co neockuje bezhlave a mmr jsem odkladala az po 2.roce a i tak ho tezce nesu. ale snazim se na veci divat ne jen z me pozice, nikomu to nenutim ale myslhjm,ze je to tak spravne

barulina
23. únor 2015

omlouvam se za chyby, tel pise co chce

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
jess20
23. únor 2015

co takhle neočkovat? co vam jako udelaji daji pokutu tak ok ja ji zaplatim za to me to stojí a skolka pry jde nejak vyresit jen musite hledat. Myslim si ze je to pouze straseni ze se vam stane buh vi co ale nestane...ja ockovat nehodlam ani za nic mozna na nejake nemoci ale to az bude dite velke...a vite ze v USA se ockuje hned po narozeni budme rady ze se toto u nas nedeje... jinak politici doktori porad melou jak je to dobre ale ani oni ani doktori sve deti neockuji jakpakto, ze by to bylo proto ze je to snad skodlive? To neee

barulina
23. únor 2015

@dzungala ja to vubec nevnimam jako cerveny satek 😉 a stale nas jeste jedno mmr ceka. a co se mdd tyka me o ocku neuklidni nikdo,ale mam to tak nejak dane,ze ano presahuje u me prospech ockovani a i os.zkusenost cerny kasel-kladna. maminko, musite vy sama citit a nejdke kecy radoby odbnrniku co si chcou namastit kapry vypousjet

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
sardelka15
23. únor 2015

@dzungala Mně přijdou jeho odpovědi rozumné, ničemu se nevyhýbá a je to pro mě srozumitelné. Ale za mně si myslím, že očkování a neočkování se nedá nikdy rozseknout. Kdo chce, vždy najde argumenty pro tu svou pravdu. Je mi sympatické, že se snažíš získat názory a také to neberu jako "červenou na býka".

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
katyxq
23. únor 2015

@dzungala mně osobně Chlíbek přijde jako ten typ, co by očkoval i přes mrtvoly, jeho odpovědi mě spíš (vzhledem k našim zkušenostem s očkováním hexy) zvedají ze židle, než uklidňují ... ono si stačí lehce zagooglit a člověk zjistí, že tohle není nestranný člověk ani omylem, když žije s peněz GSK, děla pro ně výzkumy, píše pro ně manuály

barulina
23. únor 2015

@dzungala odkaz jsem sjela a nasirat se s debilnima odpovedma nebudu. kdyz ani nevi co je 2+1 ocko tdk at mi neradi atd atd

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
barulina
23. únor 2015

@dzungala ;-D no pan dr mele tu pozitivni omacku ktera nic ale konkretniho nerekne ale hlavne at je to pro ockovani. ja ho neberu pro daltri rozhodovani v potaz 😉

lu777
23. únor 2015

tak ta pokuta 10 tisíc byla i dřív, nebo ne?

dávají to opakovaně nebo jak to funguje? tak 10 tisíc se dá zaplatit 😝 ale násilím to přece dát nemůžou.... jen pak člověk musí hledat školku kde vezmou dítě bez očkování nebo dr. co by napsal, že je dítě očkované...

jess20
23. únor 2015

ja se na to ted ve zkratce podivala v TV a radeji si odkaz poustet nebudu ... nebudu se zbytecne nervovat 😅

marecekavendulka
23. únor 2015

mně se celkově nelíbí ta represe,kterou se stát snaží vynutit na rodičích očkování. Tady nejde o to,zda je,či není očkování dobré,ale o to,že je popřeno právo rodičů na svobodné rozhodnutí. jsem zvědavá,zda se to nějak dotkne i mojí rodiny,když nebudeme očkovat MMR.

marecekavendulka
23. únor 2015

pan doktor mě nepřesvědčil ani trochu,myslím,že je zaujatý a zaslepený

vercik83
23. únor 2015

Článek jsem přečetla, odpovědi mi připadají racionální, nemlží. Jen nesouhlasím s tím, že např.předčasně narazená miminka by měla být očkována jako ostatní. U těch to odkládá i moje doktorka.po tomto článku přemýšlím o doočkování pneumokoka.

marecekavendulka
23. únor 2015

ten Chlibek si nevidi do huby,lze jak kdyz tiskne.jsem znechcena.FUJ!!!

dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
dzungala
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz