Bojím se MMR vakcíny. Měly po ní vaše děti nějaké vedlejší účinky?

8. zář 2022

Ahojte, prosim napiste pozitivne skusenosti, lebo nic ine necitam, iba ze niekto prestal po nej rozpravat, zastavil sa vyvoj, atd. 🙄🥺🥺🥺🥺 Mojmu syncekovi neurologicka dala prelozit na 18ty mesiac, kedze mal slabu hypotoniu v brusku a berie do 2 rokoch pyridoxin + este ako 11 mesacny bol operovany na slabinovu herniu. Inak syncek je velmi priatelsky, rozkecany, vitalny a mudry chlapcek. 🙏🏼 Puklo by mi srdce, keby sa mu nieco stalo kvoli vakcine.
Ked som to na 15 mesacnej prehliadke oznamila pediatrovi, teda, ze neurologicka chce mmr prelozit, tak bol prekvapeny, ale samozrejme to akceptoval a mam sa ozvat, ked bude mat 18m. Po vsetkych 3 povinnych mal teploty, ale dali sa ich bez problemov zrazit hned.

Prosim vas, vase deticky mali nejake negativne vedlajsie ucinky po mmr vakcine? Kedy ich dostali? Teda v ktorom mesiaci?

Dakujem vam!

inssomnia
8. zář 2022

Byli jsme skoro ve 3 letech a nebyly vůbec žádné nežádoucí účinky, ani teplota.

95newmommy2020
8. zář 2022

Já se taky bála, a bojím. Vím, ze se říká, ze by se měla píchnout až když dítě chodí nějakou dobu. Já ho tehdy posunula na 18 měsíců, ale necítila jsem se na to, tak jsme jen podepsali nejakej papír, o odmítnutí. A pravdepodobne budu očkovat až ve 3,5 letech před skolkou. Ale pokud tam nepůjde, tak už to nechám být. A nedostane ho vůbec.

atraps
8. zář 2022

dcera ve 2 letech byla na prvni davce. davala sem odklad. a problem nebyl. na tvem miste bych este pockala.

jako_mala_holka
8. zář 2022

Dcera má dva roky a ještě MMR nemá, plánuju příští rok, bude mít skoro 3 roky, ráda bych ji dala příští září do školky, tak to bude potřeba... Strach trochu mám...
U mladšího budeme muset dávat dřív, plánuju ho dát kvůli práci do dětské skupinky, tak dostane už před 2. rokem

lenickakl
8. zář 2022

syn byl bez reakce po jakýmkoliv očkování

eloise02
8. zář 2022

Této vakcíny jsem se taky bála, očkování jsme odložili. Stačí podepsat papír. Syn byl očkován až skoro ve letech. Reakci neměl.

te_reza
8. zář 2022

Nemusíš vůbec dávat na 18 měsících. Dávala jsem ve 2 letech a třech měsících. Žádný papír o odkladu jsem ani nepodepisovala.

eloise02
8. zář 2022

* Ve čtyřech letech jsem chtěla napsat, nějak mi ta číslovka vypadla. 🙂

sirinfirst
8. zář 2022

Jestli se bojíš, jděte až po druhém roce, kdy už je vyvinutá hematoencefalická bariéra. Já MMR dávám až těsně před nástupem do školky.

cilkat
8. zář 2022

Syn měl teploty po Hexe i Prevenaru, ale MMR měl bez reakce. ALe očkovali jsem teda v 22 m, protože jsme chtěli aspoň čtvrt roku od boostru Prevenaru... a aby dítě bylo opravdu perfektně zdravé.
Kýla mi nepřijde jako nervový problém... takže si nemyslím, že by tam měl být s MMR problém pro vývoj dítěte... Ale orpavdu očkujte zdravé dítě, i kdybyste kvůli tomu odkládali do jara 😉 .

pipi_puncocha
8. zář 2022

Dávala jsem po druhých narozeninách a zcela bez reakce.

la_amanita
8. zář 2022

Nepamatuju si, takže bez reakce. A to jsem neodkládala. Jinak u nás dělá u obou dětí lehké reakce Bexsero, ale to je nepovinné.

hermanecka
8. zář 2022

Dcera ve 2 letech MMR a po ni takove ty desy..plac,hysterie a do mesice zadrhavani v reci..pretrvava dodnes..8let.
Tim jsme s MMR skoncili..je drive narozena, dost byla uplakana..takove citlivejsi mimino..pokud od narozeni neco zdravotniho resite,MMR odlozte..pediatr v pripade problemu pak nepomuze..da od vseho ruce pryc

emillyhk
8. zář 2022

Dávali jsme v 18m (očkujeme i nepovinné, tak nám to dřív nevyšlo). Měla jsem z toho velký respekt, očkovali jsme ve vedrech, bála jsem se horečky. Ale za nás můžu říct, že jediné očkování bez jakékoli reakce. Dokonce ani nebyl nějak víc plačtivý, unavený, nic. U nás je teda podezření na PAS, které vyplynulo z M-chat dotazníku právě na té 18m kontrole. Takže s očkováním to opravdu nesouvisí 😉

veroniqess
8. zář 2022

Neodkládala jsem, bez reakce.

eithelwing
8. zář 2022

Obe děti dostali mmr až po tom 18. měsíci. A u nás to tedy byla nejvíc pohodova vakcina. Úplně bez problémů. Zadna teplota, plac, nic. 🙂

korin
8. zář 2022

3 děti bez reakce, očkováno mezi 2. a 3. rokem.

autor
8. zář 2022

Dakujem Vam maminky. Syncek je zdravy, nie je inak chorlavy. Mal aj kovid. 1 den mal teplotu a raz sa povracal, inak nic. Tusim, ked mal 7 mesiacov, tak soplil, nic ine nemal chvala Bohu. Neurologicka mu robila aj eeg 3x a povedala, ze ma perfektne vysledky. 🙏🏼 Tak hadam, tame to ockovanie. Teda dufam 🥺🙏🏼

lucka662006
8. zář 2022

Nejhorší reakce ze všech očkování. Cca 8. den po očkování tři dny vysoké teploty, byl úplně vyřízený, celé dny proplakal. Vyčítala jsem si, že jsem na to očkování vůbec šla a nepočkala, až bude starší nebo až tedy už dostanu nějaké písemné výzvy. Dodnes je mi to líto.

autor
8. zář 2022

@lucka662006 a ziadne neuro problemy? 🙏🏼 Ja sa od nich bojim.

autor
8. zář 2022

Inak, aj ta operacia bola fajn. Po narkoze ked sa vyspal, bol opat fit. 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Ziadne oslabenie, nic

vikinkav
8. zář 2022

Obe deti jsem ockovala az temer ve 3 letech, syn reakci nemel, dcera mela vysoke horecky a vyrazku nejaky ten tyden po ockovani 😞 Jinak jsou oba uplne v pohode. Detem ockuju jen povinne.

evculinda
8. zář 2022

Dávala jsem před nástupem do školky (2roky a 8 měsíců). Reakci měl 8.-10. den jakoby projev spalniček, osypání ve tváři, na hrudníku, uzliny zvětšené. Brutálně se mu rozjel ekzém. Do té doby byl zdravé dítě. Pro nikoho z doktorů (pediatr, kožní, alergo) toto nebyla reakce po očkování. Nikdo to nezapsal do "papírů", i když očkem MMR to vše začalo.

lucka662006
8. zář 2022

Žádných jsem si nevšimla. Ale plakal tak a měl takovou horečku, že jsem si myslela, že snad přestane chodit. Naštěstí 4. den byl úplně normální jako předtím, neuro potíže nikdy potom neměl (před tím také ne). Dnes má samé jedničky.

misaa56
8. zář 2022

Syn měl jít taky 15m ale chtěla jsem to odložit sestra i doktorka říkali že to není běžné atd... No nakonec ji dostal teď kdy měl 2 roky a 2 měsíce protože byl často nemocný. Měla jsem z toho očkování hrůzu po tom co jsem všude četla, fakt mě to očkování děsilo 😳 dnes je 15 den po očkování a asi 7 den se mu udělali bouličky za ušima jinak nic🙏 Teď už je má skoro pryč, jsem ráda že to má za sebou a že to dostal až po druhém roce. Někde jsem četla že i po druhém roce je méně nežádoucích účinků.

bigbig
8. zář 2022

Očkovali jsme ve 14 měsících. Bohužel hned po očkování mu začala angína, takže horečky atd, které ale s očkováním nesovisely. Pak ten 10.den po očkování zas teplota, pravděpodobně reakce, ale oproti té předchozí angíně nic zvláštního. 2.MMR měl ve 22 měsících a nevzpomínám si na žádné reakce. Teď je mu skoro 5 let a je naprosto v pořádku.

dejvitka
8. zář 2022

Syn byl ockovan az skoro ve 2,5 letech. Odkladala jsem, pediatr problem nemel, nic jsem nepodepisovala, dohodli jsme se tak. Bala jsem se toho opravdu hodne, obzvlast po procteni diskuzi. Vetsinou se lidi podeli s negativni zkusenosti, byla jsem vystrasena. Nic zvlastniho jsem u syna nezaznamenala, po par dnech mel pul dne zvysenou teplotu, jinak nic. U dcery budu take odkladat dokud nepujde do kolektivu. Preci jen to vic nez 2 lete dite uz trochu rekne co mu je, lip se sleduje. Duvod k odlozeni zadny zdravotni nebyl. Pokud by nektere z mych deti melo jakekoliv zdravotni potize, odlozim i dele.

eviicka
8. zář 2022

Oba synové v 18 měsících, oba lehčí vyrážka kolem toho 10. dne.

janule0123
9. zář 2022

Pediatricka sama navrhla ze dáme ke dvoum letům … nakonec trosku dřív - ať nejde v “sezone” nemoci .. ze je lepší když je nervová soustava znalejší a v roce a půl to navrhla vyměnit za jiný očkováni .. takže jsme šli naopak .. na meningokok v roce a půl a v 2 a 9 měsíců na MMR a reakci jsem nepostrehla žádnou jinak na veškeré vakcíny predtim byla reakce ve formě horecek…říkala ze dávala raději o něco málo později a ze se ji nestalo, ze by byl nějaký větší problém (vedlejší účinky ano, ale nic s následky ) …

jjasmina
9. zář 2022

Očkování bylo v termínu 1,5r a bez reakce. Nic se nedělo a bylo a je vše v pořádku. Vše očkuji v termínu dle pediatra