Hexacima vs. Infanrix hexa, kterou jste volily?

dadaamstaff
18. led 2017

Dobry den, dnes mam jit se svou 9ti tydenni dcerou na ockovani.
Lekarka mi nabidla pry dve stejne varianty Hexy. Protoze se v tom tak neorientuji, mohla bych se zeptat, kterou jste volily? Pokud jste mely na vyber a proc? Dekuji

majovasnazilka
18. led 2017

Dala jsem Hexacimu, je prý šetrnější, protože obsahuje méně hliníku, syn žádnou nežádoucí reakci neměl. 🙂

pekluska88
18. led 2017

Infanrix hexa,z toho důvodu,ze obsahuje více složek proti davivemu kašli. Takže teoreticky vyšší ochrana proti této nemoci.

kajalka
18. led 2017

Nabídla ti příbalové letáky k přečtení? Zjistila bys, co zhruba obsahují a také možné nežádoucí účinky. Za sebe radím odklad očkování, devítitýdenní mimi je příliš malé, pokud by došlo k neurologickému regresu, ani si toho nemusíš všimnout, u starších dětí už je znát, že se přestanou hýbat naučeným způsobem.

pekluska88
18. led 2017

Vzhledek k tomu,ze otázka zněla jakou vakcínu jste volily a proč,tak jsem odpověděla a nekomentovala očkování u 9tydenni mimca.. Jinak souhlasím s @kajalka ,takhle malé miminko bych rozhodně neockovala. Nejdřív ve 4 měsících u hodně šikovného miminka,ideálně až po půl roce.

linee
18. led 2017

@dadaamstaff ja jsem male mimi ockovat nechala a vse v poradku. Na vyber jsem nemela, proste jsem mela ockovani na hexu. Jinak je ockovana hexacimou.A vse v poradku.

kajalka
18. led 2017

@pekluska88 O tom už lékaři rodiče neinformují, že se dá odložit, nechápu, proč. Nechápu, proč cpou do takových maličkatých miminek vakcíny hned na nejdřívější hranici, od kdy se očkovat může.

pekluska88
18. led 2017

@kajalka já jsem tohle nikdy řešit nemusela,máme naštěstí rozumnou pediatricku,která očkuje až miminka co se převalují a lezou...

amazonka.k
18. led 2017

Dcera měla Hexacimu, první dávku v 8 měsících, téměř bez reakce, jen u druhé dávky měla teplotu asi 37.2, jinak OK.

majovasnazilka
18. led 2017

Já zas nevidím důvod proč s očkováním otálet, když je mimi donošené, neurologicky v pořádku a nejeví známky infektu. S přibývajícím věkem ztrácí ochranné látky, které získalo od matky v průběhu těhotenství a to i když je kojené. Takže logicky přichází na řadu očkování, aby bylo chráněné. Každý ať se rozhodne podle svého 🙂

kamiska
18. led 2017

@majovasnazilka treba proto, ze se vyviji imunita a propustnost tech latek do mozku je u takhle malych mnohem vetsi nez napr od 2 let

majovasnazilka
18. led 2017

@kamiska jak jsem psala, každý at se rozhodne podle svého, pokud máte pocit, že ohrožujete mozek svého dítěte , neočkujte.

verusky
18. led 2017

@majovasnazilka ja myslim, ze devcata jen upozornila... take jsem prvni dve deti bez strachu ockovala ve trech mesicich... a dalsi jeste nemam (rok a pres dva roky). to si clovek neco precte a najednou vidi, co ze to delame a riskujeme...
rodice autistu kdyby se spojili, jasne se ukaze, jaky vliv melo ockovani na stav jejich deti.....
jinak me ale toto tema zajima, protoze na jare budu ockovat. tak hexacimu ani neznam 🙂

anazuzzuzana
18. led 2017

syn dostal tu hexacimu, prý že je šetrnější... očkovala jsem ve schématu 2+1...reakci žádnou neměl, ALE dala jsem mu první dávku až v roce... jen doporučuji těm, které mají strach mít mimi neočkované, ať si alespoň přečtou proti čemu to očkování vlastně je a jak se jednotlivé nemoci přenáší... a pak si dají na misku vah riziko nákazy těmito nemocemi vs. rizika očkování mimi v 9-ti týdnech...

dadaamstaff
autor
18. led 2017

No dala mi knížečkua tam je povinné v 9týdnech první, tak jsme očkovaly :(

astyna
19. led 2017

jediný rozdíl, který uvádí Petráš a který jsem si zapomatovala, je, že Hexacima obsahuje menší množství imunitní odpovědi na černý kašel. Tzn. že je tam mírné riziko, že dítě nebude proti této nemoci plně imunní. Ale to nebude asi ani s IH.

Syn má taky Hexacimu, očkovali jsme od 6kg, který měsíc, to už nevím 🙂 vždy bez příznaků.

astyna
19. led 2017

@anazuzzuzana

Tak ono u toho očkování nejde ani tak o ty děti, ale spíš o rozvoj nemocí. Očkování se to prostě zastaví. Černé neštovice (pravé) jsou pořád ve světě, ale nikdo je už nedostal kvůli tomu, že jsme očkovaní.

Jinak ty viry samozřejmě žijí dál. Tím, že očkuješ dítě později, by to mělo smysl třeba až kolem 2 let, pokud nechceš ohrozit nedovyvinutý nervový systém dítěte a chceš mít očkování "šetrnější". Jinak je to fakt jedno. Samozřejmě se bavíme o donošený, prospívajících dětech.

Jsem včera měla trošku čas, tak jsem zase zabrouzdala na vakciny.net 🙂

sasetkap
20. led 2017

@astyna kde ve světě je vir pravých neštovic? ... Ti, kteří byli kdysi očkováni proti této nemoci, dávno nemají protilátky.

linee
20. led 2017

@sasetkap v nekolika laboratorich urcite🙂

sasetkap
20. led 2017

@linee právě. Ale jsou "pod kontrolou" (USA, Rusko). Není to tak, že vir pravých neštovic koluje mezi lidmi, a protože jsme očkovaní (neznám nikoho, kdo by měl očkování a byl proti nim imunní), tak je nechytíme. Tak se ptám, kde se tedy podle astyny ve světě vyskytují? Nebo jak to myslí?

luckylee
20. led 2017

Hexacima.Prvni v 8m a bez reakce.To,ze je neco povinne neznamena,ze musite.Vas zivot,vase dite,vase rozhodnuti i zodpovednost.Pokud bude mit ockovani nezadouci ucinky s trvalymi nasledky tak to bude stejne jen vase starost.

pekluska88
20. led 2017

@sasetkap
@linee proč proboha motate k diskuzi k hexe práve nestovice?🙄 očkování hexou určitě má smysl ještě dnes,ačkoliv zastavam také názor,ze rozhodně ne u 9.tydenniho miminka...

sasetkap
20. led 2017

@pekluska88 přečti si všechny příspěvky. Když už píšu nějaká fakta, tak očekávám přesné informace. Proto jsem položila otázku k dovysvětlení, kde na to astyna přišla.

anazuzzuzana
20. led 2017

@astyna nikdy jsem nestudovala vyvoj nervoveno systemu, tj. ze je treba vyvinut ve dvou letech...ale z logiky veci si myslim, ze rocni desetikilove komunikujici dite, ktere uz prislo do styku s ruznymi bacily, bude reagovat na ockovani lepe a ockovani pro nej setrnejsi nez u ani ne trimesicniho mimina, ktere jen spi a ji, je jen kojene a krome vlastnich rodicu nema sanci prijit do styku s zadnou nakazou...fakt si nemyslim, ze muze chytnout napr. cerny kasel jen proto, ze v hlubokem kocarku jede obcas tramvaji... Takto jsem nad tim uvazovala a proto jsem se pro odklad ockovani rozhodla

kajalka
20. led 2017

@astyna Prosím tě, nepiš tu bludy. Pravé neštovice jsou vymýceny a možná uloženy v pár laboratořích (měly být zničeny, ale kdo ví..?). Kdo ještě zažil očkování, protilátky dávno nemá. Alespoň 2 generace už očkované nejsou.

kituska20
20. led 2017

Hexacima

dadaamstaff
autor
20. led 2017

:( uz to mame pichle. Ted uz s tim nic neudelam

luckylee
20. led 2017

@dadaamstaff a co mate teda naockovane?A bez reakce?🙂

dadaamstaff
autor
20. led 2017

Nikdo mi neporadil, tak jsem ji nechala pichnput ten infanrix ( pry je na trhu dele) tak to bude asi osvedceny. A reakci nemela zadnou. Ani teplota nic, tak jsem rada. Snad to jeste nedorazi :/