Hlášení nežádoucího účinku po očkování

fita
1. únor 2018

Prosim o radu maminky deti, ktere mely nezadouci ucinky po ockovani....syn dostal prvni davku Priorixu ted v 15ti mesicich.Mel takove problemy, ze jsme skoncili v nemocnici.Predtim jsem s nim byla 3 krat u DL, ktera me dokola presvedcovala, ze to z ockovani neni....zaverecna zprava z nemocnice zni: reakce po ockovani, 1. davka Priorix....prosim PLDD o hlaseni nezadouciho ucinku ockovani na SUKL. Jsem rada, ze me to do zpravy v nemocnici napsali a nemusim se s ni dohadovat.Muj dotaz zni: pozadovaly jste potom informaci o tom, ze to opravdu nahlasila? Dekuji predem za vase odpovedi.

dancamich
1. únor 2018

Já bych to po ní chtěla a případně bych to nahlásila sama i se screenem zprávy z nemocnice s tím, že to má lékařka odmítá nahlásit. Je to důležité a spousta doktorů na to kašle (takže se těm neočkujícím a neočkování obecně pak ani nedivím). Nás to čeká na jaře před třetím rokem dcery a děsím se toho, když něco takového čtu. Kdyby u nás v novém bydlišti byla soukromá školka, tak bych váhala, zdali očkovat nebo ještě počkat. Nejsem neočkující, ale naše bývalá MUDra taky zlehčovala vedlejší účinky při očkování proti pneumokokům. :-/

setba
2. únor 2018

Pokud bylo dítě bylo v nemocnici kvůli reakci, měla by hlášení poslat nemocnice, správně by se tato informace (jestli to hlásili) měla objevit i v propouštěcí zprávě. Případně abyste měla jistotu, můžete to poslat i Vy, je to na stránkách SÚKL.

plea
2. únor 2018

Nahlásila by som to sama prostredníctvom formulára na stránkach SÚKL.