Jak očkovat při epilepsii?

tarrablue
9. srp 2015

Ahoj, máme 15timěsíčního syna z diagnózou epi. První záchvat měl ve třech měsících, nyní je s léky sedmým měsícem bez záchvatů. Zatím jsme neočkovali, ale dle naší neuroložky již můžeme začít. Očkovat chceme a naší neuroložce důvěřujeme. Přesto máme obavy a tak bych se chtěla zeptat vás s epileptickými dětmi na vaše zkušenosti s očkováním. Pokud očkovat, jak? Rozhodujeme se nyní mezi Hexavakcínou a Pediacelem. Nevím, jestli jsou ještě nějaké další možnosti...Děkuji mockrát předem za všechny vaše sdílené zkušenosti...

indy2
9. srp 2015

Nemam zkusenost s epilepsii. Jen co se tyce ockovani, urcite neockovat hexu. Pokud jste opravdu rozhodli, tak pediacel ve schematu 2+1 .

zmrz_lina
9. srp 2015

Z daných moznosti schéma 2+1 a pediacel, ale zvazte jeste jen trislozkovy infanrix. Ale kdyby to bylo na me, tak dítko s epi neočkuju vubec, prijde mi to jako opravdu velký risk.

ajjjjka
9. srp 2015

Náš neurolog nám řekl, ze pokračovat s ockováním můžeme půl roku od posledního záchvatu, jinak my máme infanrix hib, je to šetrnější 😉 ale dostali jsme ho bez vyžádání, protože syn je nedonošený, takže nam ho doktorka doporučila 😉

merunkova
9. srp 2015

@tarrablue Položila bych neuroložce otázku, zda ti zaručí, že po očkování se zdravotní stav dítěte nezhorší...pokud ti to nezaručí, nešla bych do toho, zodpovědnost za stav syna pak poneseš sama...měla jsem podobnou zkušenost, položila jsem stejnou otázku, odpověď zněla, že mi to nezaručí..... neočkovala jsem a ani nebudu.

syrecek01
9. srp 2015

Neočkovala bych. Jen pozor, pediacel má výpadek a bude až od ledna.