Jaký máte názory na očkování proti rotavirům?

olalafonda
19. dub 2016

Zdravím, chtěla jsem se zeptat jaký máte zkušenosti a názory na očkování proti rotavirum ? dík moc 🙂

klarapaldova
19. dub 2016

Ahojky, já malou nechala očkovat, co nejpozději, nakonec jsem dala hexacimu, místo hexavakciny, měla by být trošku šetrnější. Neobsahuje tolik hliníku. Dávala jsem, ale před každým očkování homeopatika, díky tomu to zvládla bez horečky a větších problémů. Jiné očkováni jsme nakonec nedávali i tak je to pro to malé tělíčko zahul.
Za měsíc nás čeká poslední povinné očkování, tak věřím, že to zase zvládneme.

eficenka
19. dub 2016

nedávat...
místo rotavirů může chytnout enteroviry, adenoviry atd, těch virů způsobující průjem je hodně - ale farma firmy se snaží vyvolat strach ( před časem z farmaceutické firmy utekla prezentace, kde na prvním místě pro úspěšnost prodeje bylo vyvolat strach)
mé obě na rotaviry neočkované dcerky je prodělaly v pohodě doma - během 2 dnů..
jsou případy kdy je jak očkované tak neočkované dítě prodělá v phodě doma, případy kdy jak očkované tak neočkované dítě skončí na kapačkách v nemocnici.,
jsou i případy, kdy toto očkování je pro střevní trakt tak zatěžující, že vyvolá bolesti bříška atd...
hlavní je kojení, případně pokud na UM - při rotavirech hlavně zavodnotvat 😉

orchidis
19. dub 2016

Nedávat, je to na nic a pěkně nebezpečné. Kamarádka v Pardubicích to dala dceři a do tří hodin u nich zasahovaly dvě RZ. A následně ejhle, rozvoj epilepsie. S očkováním to pochopitelně nemá žááááááádnou souvislost a může směle očkovat dál. Naše děti očkované nejsou, chytly to, prodělaly. Na kapačky jsme raději jeli, protože byli malí a my jsme hodně zodpovědní rodiče - plašani 🙂, ale totálně v klidu, dva dny si poleželi na kapačkách (já tam byla samozřejmě s nimi!!!), mezi tím jsme se vyblili z podoby i my s manželem a to je celé. Žádné drama. Neočkovala bych takovou blbost ani za milion.

gnozka
19. dub 2016

Nebezpečná vakcina to neni ale zbytečná asi ano . Kolegyne nechala obe deti očkovat a stejne je prodělali. A neni to tak ohrožující jako treba obrna nebo tetan.

zmrzlinka
19. dub 2016

nedavala jsem.Podle mne je to zbytecne.Malej je prodelal v sedmy mesich a zvladli sme to doma.

odula
19. dub 2016

Nedala jsem, neplanuji. Jsou důležitější vakciny, takže kdyz uz zatížit organismus tak jen z hodně dobrého důvodu (meningokok, klistovka)

juraskova11
19. dub 2016

Zbytečné zatěžování dětského organismu. I když necháš naočkovat, může se infekce objevit. Průjmové onemocnění totiž mohou způsobit i jiné viry než rotaviry.

antoinet
19. dub 2016

Můj názor je jasný - když můžu dítě uchránit takové hnusné nákazy, udělám to. Očkování se nepíchá a bývá dobře snášené, i v kombinaci s hexou. Každá matka, co měla dítě dehydratované v nemocnici na kapačkách (nástup je hrozně rychlý, během pár hodin), dá dalšímu dítěti toto očkování automaticky. Samozřejmě účinnost není 100%tní (myslím, že něco přes 70% proti nákaze a přes 90% proti těžké formě). Když jsem se rozhodovala já, rozhodl ještě i nedávný smrtelný případ v našem městě (Jihlava) :(

patty1
19. dub 2016

Nedavat, dcera ocko mela a stejne je prodelala, dr. v nemocnici se tomu usmivali, ze oni toto ocko ani nenabizeji..

naomi6
19. dub 2016

My jsme rotaviry nedávaly. Ptala jsem se na to tehdy v porodnici při propouštění. Tam mi doktorka říkala, že by je radši očkovala a náš pediatr zase říkal, že je to zbytečné, takže jsem nakonce nedávala.

sonja01
19. dub 2016

Nedávali jsme. Ptali jsme se doktorky a říkala, že je to vakcína proti pár kmenům z mnoha. Říkala, že pokud se to zachytí včas, tak to nemusí končit na kapačkách. Upřímně, po tom, co syn měl atypickou reakci na priorix, bych jakékoliv očkování hodně zvažovala, nikdy nevíte, jak se s tím organismus popere.

hafika
19. dub 2016

Nedávala bych, přijde mi zbytečná. Dcera chytila rotavirovou infekci v 19m v nemocnici od dítěte, co tam bylo na kapačkách. Zvládla ji dobře, v pohodě jsem ji dokázala zavodnit i bez kapaček, jen byl takový drobný zádrhel, že byla hospitalizovaná se selháním ledvin a čůrala zrovna jen díky lékům, tak to trochu zkomplikovalo situaci. Byla jsem s ní 24 h v maličkém pokojíku a nedostala jsem nic, a to jsem po ní 2x dokonce dojedla přesnídávku, bo jsem netušila, že hodně mají být rotaviry nakažlivé. U drtivé většiny lidí tohle onemocnění proběhne bez větších komplikací a při nejhorším skončíte na kapačkách. Není to nic příjemného, ale také nic, co by s sebou neslo trvalé následky.

magdalenan
19. dub 2016

Obecně nejsem vůbec proti očkování. Syn má hexu + Prevenar, ale rotaviry mi pediatrička ani nedoporučila, že prý je to zbytečné, jen minimum kmenů a i přes vakcinaci může k nákaze dojít. Takže jsme nic nedávali.

brokovich
19. dub 2016

Očkovali jsme. Žádná reakce nebyla. Náš mudr nám to doporučil s ohledem na to, že máme podzimní dítko. Jinak říkal, že to je hlavně o tom, jestli někdo chce vyplaznout 5 litrů nebo ne. Poté, co jsem si přečetla příběhy maminek, jejichž deti tuto infekcí prodělaly, jsem investovala alespoň do male šance na "nenakazeni". 🙂

adypro
20. dub 2016

Nedali jsme, dávám jen to povinné a odkládám. Rotavirus dcerka taky chytla, byli jsme z toho tehdy dost vyděšení, byla to její první nemoc - měla cca 16 měsíců, byli jsme s ní na pohotovosti, dali nějaké doporučení a rady, řekli, že to není na kapačku (protože neměla průjem, jen hodně zvracela) a kdyby se to výrazně zhoršilo, tak že máme dojet. Naštěstí jsme to zvládli doma. Dali nám i nějaký čípek domů, kdyby se opakovalo zvracení.
Věřím tomu, že i kdybych ji naočkovala chytla by něco jiného, takto si to prodělala a příště už to nechytne nebo jen slabě.

puresin
20. dub 2016

Mne to rozmluvila sama detska, pry je spousta ruznych kmenu a vakcina chrani jen proti par z nich, takze zbytecna zatez ditete.

orchideas1
20. dub 2016

Dávali jsme a budu dávat i druhému dítěti, v okolí mám případy kdy skončili v nemocnici. U očkovaných jsem to nezažila, i když stát se to může, ale nevěřím, že s tak těžkým průběhem

lucysmidkova
20. dub 2016

Dávala jsem a dala bych zase za nas žádná reakce vše probíhalo krasne 😊

maraida
20. dub 2016

Já jsem dceři nedávala,dle mého zbytečné. Vlastně dávám jen to povinné a ještě odkládám,takže ve 4 letech má zatím jen 4 Hexy

alboo
20. dub 2016

Zbytecny. Dcera mela silenej prujem a zvracela a rotaviry to nebyly. Taky hrozila i hospitalizace. Malý dite se dehydratuje lehce i jinak nez z rotaviru.

weri1
20. dub 2016

nedala jsem a i když syn rotaviry měl, zase bych nedala. To bych mohla dát vše co je na trhu

andulik__
20. dub 2016

Ja naockovat nechala a druhe ditko necham naockovat taky. V praci vysetrujeme vzorky stolic a vidim, kolik deti a hlavne miminek konci s rotaviry v nemocnici na kapackach s tezkym prubehem. Zalezi na infekcni davce a na zdravotnim stavu jedince. Nekdo ma lehky prubeh a nekdo konci na kapackach, ale.kdyz vim,.ze muzu sve dite uchranit alespon castecne,.udelam to.

soyevita
21. dub 2016

Antoine píše o nedávném úmrtí v důsledku rotavirů,o tom nic nevím.Pamatuji si případ z roku 2012.Je to strašné,nechtěla bych být v kůži rodičů,ani ošetřujících lékařů.I moje děti prodělaly rotavirovou infekci a ne jednou,skončily jsme i 2krát na kapačkách.Ale ani tak bych je nenechala očkovat.Je to každého volba,my jsme nebyli očkování proti příušnicím,neštovicím,zarděnkám,žloutence,rotavirům,pneumokokům,meningokokům.A žijeme.Nad tím je potřeba se zamyslet.Dneska je to samá vakcína a vedlejší účinky děsivé.
Podle mě je to zbytečná zátěž pro organismus a ochrana nikdy nebude 100%