Ahoj, nevíte náhodou jak to je, když není mimi očkované, ale je kojené? Je chráněné proti tomu aby něco chytlo? Mám dvouměsíční mimčo a očkování jsme se rozhodli odložit až mu bude 6 měsíců.
@lenkalenka666 Proti nemocem, kvůli kterým se očkuje, chráněné samozřejmě není.
Trochu mě zaráží, že jste se (předpokládám informovaně) rozhodli odložit očkování a přitom se ptáš na takovou základní věc.
Tím nechci rozdmýchat diskuzi zda očkovat nebo ne, to je na rozhodnutí každého rodiče, jen je dobré ta rozhodnutí dělat v momentě, kdy si o dané problematice zjistím co nejvíc informací a porovnám rizika.
A hlavním rizikem odkladu či úplného neočkování je právě to, že tvé dítě chytí některou z daných chorob. Což třeba u černého kašle může být pro kojence fatální.
Hlavním rizikem očkování jsou pak potenciální vedlejší účinky.
@lenkalenka666 tak takhle zázračně zas kojení nefunguje...
mělo by být více chráněné např. proti chřipce nebo něčemu s čím se běžně setkáváš Ty, ale určitě ne proti nemocem, proti kterým se očkuje...
Není...ale pravděpodobnost, že chytne nějakou z chorob obsaženou v hexavakcíně je nízká...odklad považuji za rozumný...
@kaca68 děkuji, já si také myslím, že je to rozumné, nepřijde mi dobré píchat do něj takovou koňskou dávku, co hexa obsahuje, teď když je fakt ještě malý.
Je to určitě dobře, že jste odložili a obecně nemá moc co chytnout. Kojenci, hlavně malí, snášejí např. ten černý kašel nejlépe, navíc očkování proti němu nechrání, o čemž můžou vypovídat MŠ a jejich rodiny, které ho dostaly. Naopak u malých mimin může očkování nemoc vyvolat.
Většinu nemocí z hexy nemá ani jak chytnout, např. žloutenku, tetanus, nestresuj se. Po první dávce navíc beztak chráněné dost není, jen se naruší imunita a když se s něčím potká, tak to dobře nefunguje.
s tím souhlas, pravděpodobnost považuju taky za nízkou... zvětší se to při nástupu do školky nebo jeslí, s návštěvami mateřských center, když se častěji létá apod....
jinak okolo nás několik očkovaných dětí černý kašel mělo... průběh se různil, ale nikdo to neměl drastické
Sem začni psát odpověď...
Odešli
@lenkalenka666 proti chorobám, na ktoré sa očkuje, nie je materským mliekom chránené