Kdo je povinen naočkovat dítě (4,5) zatím bez očkování?

blandik
12. dub 2017

Zdravím. Potřebuji zjistit, kdo je "povinen" naočkovat dítě, kterému je 4,5 roku a zatím nebylo vůbec očkované. Naše dětská lékařka nás odkázala na očkovací centrum, že ona očkuje jen v řádném schématu a tohle se vymyká. Má někdo podobnou zkušenost nebo naopak jinou? Slyšela jsem, že hexu už není možné dát..jsem si říkala, že by tedy dali MMR (myslím, nemá horní limit naočkování) a pak DTP, které se očkuje mezi 5 a 6 rokem. Děkuji.

panickatlamicka
13. dub 2017

@blandik a proc chces ted ockovat? Pardon zaot, jen me to zajima... 🙂

terezapetrova
13. dub 2017

@blandik taky nějak nechápu proč chceš najednou dávat něco co se dává mezi 5-6rokem (když mate 4,5) pokud jsi dosud z nějakých důvodu nedala vůbec nic. Tedy pokud jste neockovali kvůli zdr. problémům.

netopejr
13. dub 2017

Ty si můžeš ockovani odložit, jak chceš, ona by mela bez problemu naočkovat, přijde mi to.divny. Dotazy k očkování zodpovi Dr. Petras na vakcíny.net
Je uplne bezny ze rodice ruzne odkladaji, posunuji, a doktori ockuji.

garlic
13. dub 2017

Řekla bych, že to je schválnost od doktorky. Ale pokud vás očkovat nechce, tak ji těžko donutíš. Leda změnit lékaře.

netopejr
13. dub 2017

Jj, děla tp.asi naschvál, bych si to nechala.dat písemně, a chtěla bych videt... 😂 Buzerace akorát.... Ha ha

blandik
autor
13. dub 2017

@netopejr -
@garlic - tak nějak to je s tou naší doktorkou, ale to nemá cenu se o tom rozepisovat. Potřebuji zjistit, jestli je to tedy běžná praxe, že pokud rodiče vyjedou z klasického schématu očkování, tak pak doktoři neočkují a posílají je do očkovacího centra. A jestli náhodou nemá někdo zkušenosti s očkovacím centrem, jak to tam probíhá. Já si říkala, že MMR by mohlo stačít a pak v pěti až šesti letech to DTP, eventuelně jsem vyčetla, že kolem desátého roku se snad očkuje něco podobného obohaceného o obrnu..

netopejr
13. dub 2017

@blandik Doktori s chuto naockuji každýho,kdo se dost nebrání, taková je praxe. Čestné vyjumky skutecne zohlednuji.zdrav.stav dítěte a/nebo respektuji rozhodnuti rodicu. Rodic ma zodpovědnost, rodič rozhoduje. Dítě není majetek statu. Doktor rozhodovat nemuze, žádnou zodpovědnost nenese. Muze vyjádřit svůj názor,poradit, podat informace. Tečka.
Ockovat nemusíš vůbec, můžeš neockovat nebo odkladat po libosti. Důvody mohou byt zdravotní nebo ne, můžeš je uvádět nebo ne. Je v poradku, kdyz sinpediatr necha podepsat revers,.nebo - pokid by se Ti nezdal - muzes v nem skrtsat neko doplnovat, nebo dat svuj, podstatne je uvést, ze Ti dr.ockovani nabidl a Ty ho (aktualne) nechces. Snad každej pediatr je rad, když se pak kdykoli rozhodneš naockovat a milerad bodne.
Petras je proockovaci, ale.milerad vecne poradi.
Nebo napis/zavolej na to ockocentrum. Schvalne, jka bude reakce.

blandik
autor
13. dub 2017

@netopejr - no právě tohle jsem taky čekala, ale naše doktorka odmítla řešit naši situaci, když jsme neočkovali podle povinného schématu, před téměř pěti roky podepsali revers, a odkázala nás na očkovací centrum.

radka8888
14. dub 2017

Ja bych to naopak brala od ni jako pozitivum. Je to nestandartni, nevi to, tak Vas posle k odbornikum...jak by tu situaci mela jinak resit? Ockovat petilete dite jako dvoumesicni?

lajla
14. črc 2018

tak hlavne mezi 5-6 je preockovani a v 10 take..navazujici na predchozi ockovani..
tema stare..zajimalo by me jak to dopadlo.hloupost ockovat tak dlouho neocko dite