Lze očkovat proti zánětu středního ucha?

koruska23
12. dub 2015

mám syna 9 měsíců a měl dost škaredý zánět středního ucha 3x mu to samo prasklo a byli jsme i v nemocnici , slyšela jsem že proti tomu působí právě vakciny synflorix nebo prevenar nemáte s tím někdo zkušenost jestli to pomůže? Protože doktoři říkají že se nám to bude vracet, taky jsem byla proti všem nepoviným očkováním, ale kdyby mu to mělo pomoct tak mu to dám, protože hodně trpěl

eficenka
12. dub 2015

synflorix je proti 10ti kmenům, prevenar proti 13ti kmenům pneumokoků.
Víš co záněty způsobilo? byl to opravdu peumokok? nebo něco jiného? dělaly testy, zda to byl zrovna kmen, na který se očkuje? nebo to bylo něco jiného?
možná by očkování pomoci mohlo ( musel by to být ten kmen, proti kterému se očkuje, ale je to jen 10% pravděpodobnost) a nebo mu očkováním ještě více oslabíš imunitu a bude to ještě horší.
Podpoř mu co nejvíce imunitu - at jí probiotika, colostrum!!! , dostatek zeleniny, ovoce, koj ( pokud kojíš)

aneta15
12. dub 2015

Zkušenosti mám bohaté. Dcera záněty středního ucha od půl roka. Minimálně 15x za rok. Zkoušela jsem možné i nemožné. Očkovaná je 2x. Dokonce jsme to měli i zadarmo, protože spadala do rizikové skupiny. Byla jsme tak zoufalá, že jsme ji oočkovat nechala. Pak mi doktorka řekla, že věděla, že to stejně bude k ničemu. Pekelně mě naštvala. Specialista na ORL mi řekl, že žádné očkování neexistuje. Zánět středního ucha způsobuje spousta bakterií a očkování je asi na 3 ( nevím přesně ty čísla). Takže jsme dospěli do stádia, že dcera kolem 4 roku, přestala standardně reagovat a zjistili jsme, že špatně slyší. Uši jí už praskají sami, má zjizvené bubínky, které jí při sebemenší rýmě svědí. Řešili jsme to grometama. Nejlepší rozhodnutí mého života. Opravdu po operaci jak když utne. Trubičky jsme měli 3/4 roku pak sami vypadnou. Zánět měla jen jednou bez komplikací. Sice se nemůžou gromety dostat do styku z vodou ale nechala jsem jí udělat silikonové špunty na míru a byli jsme i u moře. Jezdila na tobogánu a bez problémů. Z důvodu, že dlouhodobě špatně slyšela tak špatně mluvila. Už jsem to taky dohnali ale má odklad. V září jde do první třídy a je to normální zdravá holčička a v srpnu jdeme znova na gromety aby jsme tu první třídu dali bez stresu a bez nemocí. Takže z mé zkušenosti neočkovat je to zbytečné svinstvo do těla a úplně k ničemu, což mi potvrdilo několik odborníků na ORL. Pokud by jste měli komplikace tak bych opravdu zvážila ty gromety. Já o nich moc nevěděla a doktor mi je nabídl až když bylo skoro pozdě. Kdyby jsi ještě chtěla nějaké info klidně mi napiš do IP

betelgeuzz
12. dub 2015

Nedá se očkovat proti zánětu střednímu ucha, ale existuje očkování proti pneumokokům, kteří občas zánět středního ucha způsobí. Ale zánět může být taky virový, nebo způsobený úplně něčím jiným. Mladší měla kolem roku zánět ucha 4x, původce se nezjišťoval, ale ATB měla nasazený jen jednou.
Já jsem svou zkušenost napsala sem https://www.modrykonik.cz/zanet-stredniho-ucha/ ještě to budu doplňovat, dětská dr udělala dceři krevní testy, zjistila oslabení imunity, na půl roku nasadila ribomunyl. Přes půl roku měla dietu bez BKM, pak jsem postupně zavedla, ale samotné mléko nedávám, jen občas např. jogurt. Víc jak rok zánět neměla, teď měla jednou, když nastoupila do školky, ale chytlo se to hned v počátku a dostala jen kapky.

zo_ja
12. dub 2015

Jako dítě jsem na to hodně trpěla a od té doby, co lékař poradil slivovici, už nikdy! Smotek vaty nebo gázy namočený ve slivovici dát do ucha nejlíp na noc (v akutních příp. i přes den), přes to ještě příp. teplo (vata, šátek), potom namazat, slivovice vysušuje.
Alternativně lze použít lék. líh, ale je účinný méně.

marketnieuw
12. dub 2015

taky si nemuzu vynachvalit trubicky do usi .. syn je dostal v cca 10 mesicich po nekoncicich zanetech a od te doby bez problemu. Nekolikrat sice zanet mel, ale vse krasne odtekalo, nemel bolesti ani horecky.
Ockovan byl, ale bylo mi receno, ze tomu, kdo je k tomu nachylny, to stejne nepomuze...

pavlapl
12. dub 2015

Moje první dcera je očkovaná Prevenarem a záněty středního ucha měla každou chvíli. Do toho anginy a rýma která trvala neustále. Musela jsem jí nechat vyndat nosní mandle a ventilační trubičky do uší. Syn je očkovaný Synflorixem a zánět středního ucha měl jednou.

mandala
12. dub 2015

Měli jsme stejně jako aneta15, dcera je navíc po náročné operaci plastiky bubínku. Očkovaná je, ale stejně nepomohlo. Trubičky jsme měli asi 3x, ale taky nepomohli, protože tím, že měla stále ty záněty se jí ucpaly a musely se zase vytáhnout. Zlepšovat se začalo až někdy v 7 - 8 letech, nevím, jestli bylo tím, že jsme se začali léčit na imunologii, nebo z toho vyrostla, nicméně zánět neměla už asi rok, před tím asi tak 4 - 5x do roka. Do života si odnesla částečnou nedoslýchavost.

kovalcice
17. pro 2015

My jsme po pichnuti 2x během 9 měsíců tak se taky bojím aby se to nevracelo. S těmi trubička není problém že by se do těla dostávalo víc bacilu ze vzduchu když je v uchu stále otvor?