Molusky - jak se jich zbavit a co to vlastně je?

lucypom
6. črc 2019

Holky prosím co na molusky? Syn je chytil od neteře a nemůžeme se jich zbavit ☹ pokud někdo víte jak na ne byla bych opravdu vděčná 🙂

masina1
6. črc 2019

@lucypom Vyzkoušela jsem na molusky všechno, co internet poradil. A opravdu nám zabralo jen: zhruba 30 minut před akcí potřít molusky Emla krémem (znecitlivující krém volně dostupný v lékárně, ale je HODNĚ drahý), po té půlhodině posadit dítě k pohádce, vrazit mu do ruky nějakou dobrotu (dopředu mu vysvětlit, co budete chtít dělat) a pak namočit jehlu do dezinfekce Betadine a tou jehlou každou molusku propíchnout (já to dělala i opakovaně, aby se Betadine do té molusky dostala). Píchala jsem jen do toho puchýřku ze strany na stranu, abych nepíchla do "živého", někdy se mi podařilo ten vršek molusky tímto strhnout a pak vymáčknout takovou bílou kuličku, co byla uprostřed a pak to všechno poctivě přetřít tou dezinfekcí. Většinou se mi to ale nepodařilo, nicméně stačilo dezinfekci dovnitř do puchýřků vpravit tou jehlou. Poctivě jsem pak ještě mazala ty molusky zvenku. Ze začátku jsme píchali jednu nebo dvě molusky, pak děti otrnuly a zvládaly jsme jich i hodně najednou a to i na místech jako je třeba oční víčko. Výjimečně jsem některé molusky musela píchnout třeba za týden znovu, jinak všechny začaly zasychat a zmizely. Od této kalamity už máme nějaký ten rok klid a děti to zvládaly mezi 2. a 3. rokem. Chce to trpělivost a hodně se mi osvědčilo brát ohled na děti - aby věděly, že to můžou kdykoliv stopnout, že už toho mají dost.

klllarinka01
7. črc 2019

Taky je mel maly asi kolem dvou let. Ani nevim, kde je chytil, vicemene nemel odkud. Ale vzaly se. Doktorka mi radila vymacknout nehtama tu kulicku uvnitr, bacha na krev at se nedostane nikam mimo na vas ani na dite a vydezinfikovat. Delala jsem to asi dvakrat a vzdala to. Neslo mi to. Nebo mi prislo ze mi to nejde. I jsem se bala. Pak jsme jeli k mori. Prijeli jsme a koukam, moluska nikde.. Od te doby je klid.

ckei
7. črc 2019

Jednoznačně Novikov. Kupte v lékárně a 2x denně poctivě každou molusku tečkujte + kupte vitaminy s hlivou ustřičnou a dávejte i ty. Dcera jich měla 58, díky tomuto a její velmi silné imunitě bylo za deset dnů po všem. Jen to chce opravdu řádně ošetřovat. Zásadně nic nemačkejte, snažte se nic nerozškrabat neboť potom jde po těle jako lavina. Jak dlouho je má?

lucypom
autor
8. črc 2019

@ckei má je asi 2 měsíce ale teď se mu začali dělat ve velkém mnozstvi 🤦‍♀️ Hlivu dnes nasadim 👌 sama si ji dávám, tak snad pomůže i jemu 😊 moc děkuji

ckei
8. črc 2019

@lucypom to už je dlouhá doba, ono se to pořád vysévá dokola, pokud se nepodaří vyhubit i tu poslední. Zkuste fakt ten novikov. Ten molusku zaschne a tím se to nešíří dál. Jinak nekoupat v bazénech, je to vysoce infekční a k hojení to taky nepomůže.

floruska
6. srp 2019

@alemari co jsou to ty molusky?

renatazavrelova
4. říj 2021

@lucypom dobry den, asi uz nebudu odpovidat vam, podle data snad uz budete mit molusky vyresene.. rada bych odpovedela vsem, ktere take trapi.. nekdy na konika zavitam pro radu a az nyni jsem se kvuli moluskam zaregistrovala abych taky prispela svou troskou do mlyna..
molusky nas trapily cca pul roku, dlouho jsem nevedela, ze jsou to ony, ma rok a pul dcera mela dlouho jen jednu ci dve, pri povinne prohlidce u doktorky jsem se dozvedela co je to.. doporucila mi mazat tea tree olejickem pupinky, vapnik tabletach (nejime mlecne vyrobky a tak jsme timto doplnily mozny nedostatek v imunite) a homeopatika (dulcamara 9 a thuja oxid. 9), molusek je vice druhu, my mely bilou cepicku, proto tyto dve homeopatika, a samozrejme dusledne posilovani imunity.. musim rict, ze se molusky rozsirily zatim po cele jedne ruce, na brise a na stehne, po cetbe ruznych for jsme zacala byt nestastna s vidinou toho, ze se jich nezbavime treba i pres rok.. sama mam dobre zkusenosti s joalis kapickami a tak me napadlo oslovit pana doktora jonase, ktery ma nyni misto joalis marion.. kapicky jsou ve spreji a strikam trojici mun, ver, brein asi tri tydny a molusky jako zazrakem mizi.. meni se na vybledle male skvrnky a dalsi se neobjevuji, tea tree mazu nadale pro jistotu jako desinfekci kuze.. drzim vsem palce, jinak do skrabani jsem nesla a dalsich kouarskych rad take ne, hezky den

elinka90
4. říj 2021

@lucypom nam zabral krem Excipial. Ja uz to prestala resit, jelikoz nic nezabiralo a dceri jsem koupila tento krem na ekzem. A po par mazani molusky zacaly mizet.