Očkování Bexsero (Meningokok 😎 pro předškolní dítě. Máte zkušenosti? Reakce?

omanka
29. bře 2021

Ahoj máte někdo zkušenosti s očkováním předškoláka proti Meningokokovi typ B (vakcína Bexcero) i Meningokokovi ACYW (vakcína Nimenrix)?
Případné reakce atd? Předem díky.

lisnice
29. bře 2021

Ahoj, u nás to nebyl přímo předškolák, ale dávali jsme Bexcero ve 3letech. Nechci strašit nemusí to být běžný případ, každopádně v mém případě špatná zkušenost - neklesající horečky, opakující se anaft.křeče včetně zkroucení rukou, vývojově krok zpátky, neustálý pláč, odeslání na neurologii (výsledky v pořádku), ještě musíme jednou na vyšetření při němž má dr rozhodnout o vhodnosti podání druhé dávky. Co se týče Nimenrixu tak na pohodu absolutně žádná reakce

orisek56
29. bře 2021

Ahoj, u první dcery Bexsero ve 3 letech. Zcela v pořádku, žádné problémy. Zvládla to oproti povinným očkováním dobře, Nimenrix také. Mladší dcera dostala zatím Nimenrix ve 20 mesicich, také v pořádku. Měla by jít na Bexsero, jenže jsme po covidu, který prodělaly i děti, takže ho dostane až déle.

lida9
29. bře 2021

bexsero 4 letak... uplne v pohode oproti napr. mmr... trosku bolela ruka, ale jinak ok.

adrianka78
29. bře 2021

Nimenrix i Bexsero u předškoláka naprosto bez reakce a to ještě v mezičase proběhlo přeočkování na hepatitis...

omanka
autor
29. bře 2021

Díky moc všem za odpovědi! Syn měl všechna povinná očkování bez problémů, kromě MMR, kde měl po třech týdnech zvýšenou teplotu, pouze jeden den. Takže doufám, že Bexsero bude taky v klidu. Čeká nás to ve čtvrtek.

martt
29. bře 2021

@omanka Ahoj myslíš prosím tě kdyby ti to nevadilo , že by jsi pak napsala , jak to u vas probíhalo jestli byla nějaký reakce? Rozmyšlime jestli dat syny 5 a 9 let očkovat.

omanka
autor
29. bře 2021

@martt Jasnačka, není problém.

On syn, když je nemocný, tak mu vždy vylítne teplota rovnou nad 38,5 °C, zvrací, stěžuje si na bolest zad a dokonce se i těžko ohne. Já pak těžko vyhodnotím jestli je zle a nebo je to jen obyčejná teplota. Takže pro mou jistotu a samozřejmě synovo bezpečí jsem raději pro očkování.

pani_haf
30. bře 2021

@omanka dobrý den, já nechávala syna očkovat v 9 letech, bolela ho ruka cca tři dny a měl tam otok. Nimenrix zvládl v pohodě.

veritanas
30. bře 2021

Máme Bexero u 5leteho. Úplně v pohodě, bez reakcí. Ani vpich ho nebolel.

omanka
autor
2. dub 2021

@martt Ahoj, tak syn je 24 hod po očkování a vše v pořádku. Pouze ho včera bolela ruka v místě vpichu, nemá tam, ale ani bouličku, vůbec nic.
Včera před spaním jsem mu dala na bolest Nurofen a dnes ráno už dobrý.
Tak přeju hodně štěstí

martt
2. dub 2021

@omanka Dekuji moc za zprávu. Za měsíc take naočkujeme. Tak doufám, že to bude také v pořádku. 🙂

joy33
24. srp 2021

@lisnice hm, my s Bexserem podobne zkusenosti. Bohuzel jsem nechala dat v 11 mesicich. Zastavil se vyvoj, pomalu se hrabeme dal. Neurolog se jasne vyjadril, ze je to tim. Nikdy vic!

lisnice
25. srp 2021

@joy33 drží pěsti ať to zvládnete, druhou dávku jsme už nedávaly, syn je v pořádku vše dohnal - musím zaklepat 🙏 ale už bych do toho taky nešla