Očkování Hexacima, 4měsíční syn

joeline
5. črc 2017

Ahoj, nemám moc znalostí co se týká očkování hexavakcínami, ale snažila jsem se odložit očkování pro svého syna na déle než v 9.týdnu, přišlo mi to šíleně brzy. Včera jsme byli na 4-měsíční prohlídce a já strašně váhala, zda již píchnout nebo ne. Chlapeček má už skoro 7,5 kg, je zdravý a čilý, není narozený předčasně, nic takového. Ale přesto mě očko děsí. Stála jsem v ordinaci snad půl hodiny a přemítala, dr. mi řekla, ať to klidně ještě zvažuji, že můžeme očkovat schématem 2+1, ale až od konce 6. měsíce, a zároveň doporučila Pediacel, který teď bude mít prý naposledy v životě k dispozici. Rozhodla jsem se, že nechci poté doočkovávat extra Hep.B, a proto jsem se jí zeptala, co z hexavakcín mi doporučuje, pokud se rozhodnu píchnout, ona navrhla Hexacimu. Věřím jí, přijde mi normální, že má selský rozum, nic necpe. Ale jak mu to píchli, tak se mě zmocnil fakt strach, že se mu něco stane, možná dost plaším, ale bylo mi strašně líto, že jsem mu to nechala dát, a teď přemýšlím, zda se na to pro příště nevykašlat, i když už máme rozočkováno. Prcek zatím nemá žádnou reakci, ani zvýšenou teplotku (očkovaný byl včera dopoledne), je veselý, hraje si jako jindy. Máte prosím někdo zkušenost právě s Hexacimou ve schématu 3+1? Samozřejmě nyní nemůžeme pokračovat ve schématu 2+1, když jsem nechala naočkovat na konci 4.měsíce... :( Případně, dá se na další očkování prostě nejít a najet na něj znovu, až bude dítko větší? Vím, že by tím pádem byla tahle dávka zbytečná, ale hledám prostě nějakou cestu nejmenšího zla, jsem fakt plašan a o malého se bojím. Může se stát, že i když na první injekci neměl reakci, u dalších dávek to může být jinak? Prosím o jakékoliv zkušenosti a doporučení, co dál. Je to moje první mimčo a já jsem nerozhodná i sama ve svých věcech, natož pak s malým.. :D moc díky!!!

chimneysweeper1
5. črc 2017

Připoj se na FB ke skupině Informované očkování, tam Ti poradí. Podle mě i teď můžeš očkovat 2+1, jen rozestup od této dávky k té další musí být 2-6 měsíců. Hodlám syna očkovat stejně, Hexacima 2+1 a začnu v jeho 5 měsících, další dávku dám prostě do půl roku od té první a to přeočkování je do roka myslím. Taky mám strach z očkování, ale prostě si to nesmíme připouštět. Pokud teď reakci nemá, věř, že to bude dobré.

zmrz_lina
5. črc 2017

@joeline na schéma 2+1 prejit klidne můžete, omezena vekem není 😉 pani dr. ma jen spatne informace. Jen si pohlídej rozestup mezi 1. a 2. dávkou alespoň 2 měsíce.

anetpierowska
5. črc 2017

Ahoj. Schema 2+1 muzes mit porad. Prvni a druha davka by nemela byt jen po mesici. Ja odkladam vsechny davky na maximum. Jina moje mala je drobne ditko,ktere malo pribyva na vaze,tak proto. Pridej se na fb do skupinky informovane ockovani tam ti snad poradi.

joeline
autor
5. črc 2017

Aha, to by bylo super, kdyby to šlo udělat... zkusím jí tedy zavolat a dohodnout se s ní, jen tedy doufám, že nebude prudit, protože se sama fakt včera vyjádřila tak, že to prostě není možné... ale samozřejmě si to vše podepíšu, s tím nemám problém.

delphyls
5. črc 2017

Mas dobrou MUDru, ja teda taky. Mam dcerku alergickou, mimo jine na slozky v hexe. Ockovani probihalo vselijak, protoze mela extrem. ekzem a vyssi teplotu. Tak jsem odkladala, odklad byl az 2 mesice. Nicmene jsem resila schema 2+1 misto 3+1. Porad jsem nad tim premyslela. Byla jsem presvedcena, ze necham naockovat 2+1. Resila to se mnou kamaradka a nejak jsem pochopila, ze mala je na vsechno hodne nachylna a tudiz tu jednu vakcinu navic budeme muset prezit. Tak ock.3+1- mame naockovano zaplatpanbuh! Uz jen preockovani po 6.mesicich. Uff!
Snad jsem ti trochu pomohla 🙂 pokud malej nema problem, tak bych to nechala normalne 3+1. Posilam jen foto s cim bojujeme po hexe- to foto je z druheho ock.hexy. ted z tretiho ock.hexy to ma lepsi nez na obrazku. Ja navic davam i nepovinne ock.synflorixu a to byl taky mazec, horecky 39-40°C a par dni nato ekzem!- take pri druhem ock. synflorixu. Jen pro info 😉

sarkar
5. črc 2017

@joeline moje děti jsou taky zdravé a mají oba Pediacel, Radka chodí normálně do školky a doočkovat žloutenku nechtěli, ve školkách nemají moc kapacitu ještě sledovat trendy v očkování - když Dr. potvrdí, že je dítě naočkované podle schématu (a nemusí to být Hexa) tak ve školách neřeší (aspoň tedy v té naší ne).
Mají taky schéma 2+1.
Pokud se očkování bojíš, neočkuj. Pokud se bojíš neočkovat, očkuj, to je jediné, co poradím.

@delphyls chápu to správně, že holčička má po každém očkování takový exém? 😲

martyina
5. črc 2017

Mohl by mi někdo vysvětlit co znamená 2+1 a 3+1 nerozumím tomu. Malá bude mít 6 týdnu příští týden.

delphyls
5. črc 2017

@sarkar ted uz je to lepsi u tech tretich vakcin. Ale zase trochu tvare a brada. Je alergik na vajec.bilek a nejspis i na bkm, i kdyz vysel negativne. Kozni zkouska mi to ukazala hned. Bohuzel, vakciny jsou timto cpane, tak co uz. Ted budeme mit 6 mesicu klid.

delphyls
5. črc 2017

@martyina
3+1 = 3 zakladni vakcinace/ zhruba po mesici. + jedna preockovaci cca po 6ti mesicich
2+1= jen 2 zakladni+ 1 preockovaci 😉

anetpierowska
5. črc 2017

@delphyls a to kdyz he na ty slozky alergická si nechala naockovat? Bych se bala. Nedavala bych ani.nepovinne. syn ma nepovinne a permanentne nemocny s 40horeckami. Zanety stredniho ucha. Na usnim si nevedeli co s nim.

martyina
5. črc 2017

@delphyls jaký je rozdíl 2 základní a tři základní???

delphyls
5. črc 2017

@anetpierowska já u 4.měsíčního děcka nevěděla, že je alergická. Dala jsem naočkovat zvlášť Hexu i Synflorix. Syn to měl také tak a nemarodil. U holky jsem si myslela, že jí vadí něco v mléce, až později jsem pochopila o co jde. Bála bych se víc, kdyby naočkovaná nebyla vůbec a něco chytla. Tady to je o alergii, která odezní. Ekzém se zlepší. Jsem ráda, že už je to za námi. Udělala bych to stejně, i kdybych na počátku věděla, že je alergik. Jako mě možná někdo nechápe, tak já nechápu maminky, které nedají naočkovat. Obzvlášť, když jsem do Evropy leze kdekdo ☹

delphyls
5. črc 2017

@martyina jsou stejné, akorát u 3+1 je jedna navíc.

martyina
5. črc 2017

@delphyls a to je jako lepší? Nebo ve 2+1 je ta dávka větší a 3+1 menší?

martyina
5. črc 2017

@delphyls a ty davas co?

delphyls
5. črc 2017

já dávám 3+1, kvůli vyšší ochraně- ale je to pouze z mého pohledu, můj osobní názor. Podle reakce Dr. bych usoudila, že vakcíny jsou stejné. Je to každého věc. Rozhodně nejsem lobbista za očkování, to fakt nééé.
@martyina

martyina
5. črc 2017

Holky malá je blinkaci, ale už e to zlepšilo. Ale v neděli mi zase začala dost blinkat úplně moc. Vecer vcera se brutalne pokadila a. Od te doby uz neblinkala. Ráno jsme dali libenar do nosu a teď když si odbrne něco z ní vyleze ale už je to o 100% lepší než včera ale jde s ní jakoby spíš hlen. Jak kdyby byla zhlenena a teď to jde ven, je to mozne?

zmrz_lina
5. črc 2017

@delphyls nezlob se, ale očkovat dítě v takovém stavu očkovací látkou, jejíž součástí jsou složky, na které je dítě alergické, je krajně nezodpovědné a divím se, že si to vůbec dopustila, když nemá rozum pediatr.

anetpierowska
5. črc 2017

@delphyls ja se nemoci nebojim. Dcerce budou 2roky a jeste nema zadnou MMR. Syn ma ekzem po.ockovani. znicemou imunitu,uz ho nemecham nikdy nicim.ockovat. jedine nemoci,ktere se bojim je obrna. Nic vic. Dnes je ta medicina tak ve predu,ze kdyz ditko ma nejakou tu nemoc,tak se da zadnout.

anetpierowska
5. črc 2017

A hl.sem cestuji s nemocema,ktere se tady neockuji. Tak to nemuzete svalovat na ne. Ja bych se teda bala o sve ditko kvuli tomu,ze ho nicim ockovanim. Kdyz je alergicke.

dagmar86
5. črc 2017

Ockujete i s ekzemem?

delphyls
5. črc 2017

@zmrz_lina chapu tvuj postoj, ale ty vubec nevis

delphyls
5. črc 2017

@zmrz_lina za 1) ma dcera diky lecbe kterou ma, nema pri dalsim ockovani zadny ekzem.
2) moc dobre vim, co jsme si s malou zkusily a co davam v sanc
3)umim pomoci dceri tak, ze ji ekzem vzdy zmizel.
A pokud ma nekdo o moji dceru strach, tak jsem to JA.
!!!Ekzem- na to bych mohla psat elaboraty!!! Mohly bychom spolu diskutovat dal a ve finele, bys mi treba dala za pravdu 🙂

delphyls
5. črc 2017

@anetpierowska souhlasila bych s tebou pred pulrokem. Dnes uz ne. Jen se zeptam, jak resis ekzem u syna a jak mu davas dokupy imunitu???

luckaamilan
5. črc 2017

@delphyls
Ekzem znamena, ze telo je niecim zanesene a uz nevie jak to davat najavo, tak to dava cez pokozku.
Z ekzemu vznikaju celozivotne problemy napr. astma...
Ekzem by som teda vobec nepodcenovala a hladala pricinu, neliecila len nasledek....

delphyls
6. črc 2017

@luckaamilan a ve skutečnosti, je to ještě složitější než píšeš. Jen pro pořádek, když je dítě vyléčené, jak jsem psala výše, tak myslíš, že nevím kde to má příčinu, to se asi trochu vylučuje. Nikomu nepomůžeš, pokud nevíš to podstatné- kde je problém 🙂 Takže asi tak

dagmar86
6. črc 2017

@delphyls muzete mi napsat prosim SZ, jak a co jste delala s ekzemem pred a po ocku? Nam se hodne rozjel po 1. davce, zatim nemame 2., bojim se. A jak ekzem lecite? Dekuji moc.

delphyls
6. črc 2017

@dagmar86 budi radeji, kdyz mi napisete Vy SZ, co a jak se stalo- od pocatku, fotky, pripadne vyjadreni alergologa- alergie v rodine. Vase podezreni na potraviny atd. To pak samozrejme musime rozebrat 🙂

sarkar
6. črc 2017

@delphyls aha. No, kdybych viděla takovou reakci po očkování tak bych už nikdy žádný očko nedala. Ale je to věc názoru no. Podle mě ekzém jako následek očkování neznačí slabou odolnost vůči běžným nemocem (a tudíž potřebu očkovat proti všemu, co jde), ale náchylnost na srač*y ve vakcínách a na to, že takovejhle nápor cizích substancí není dětský tělo připravený zvládat. Naopak bych se snažila z dětské blízkosti odstranit vše chemické a nepřirozené a najet na přirozenější životní styl. Je vidět, že opravdu co člověk to názor. Jen držím palce, ať vás místo exému při příštím očkování nepřekvapí něco horšího, pevně doufám, že ne 😉

delphyls
6. črc 2017

@sarkar souhlasim, kojtejl zdravi detem rozhodne nenabizeji. Ale mala je alergicka na pridane slozky ve vakcine, nikoliv na sera- serum. A to je opravdu dulezita vec! Pokud mas na ockovani opacny nazor nez ja, tak to respektuji a samozrejme i kazdeho dalsiho.