Ahoj maminky,potrebovala bych poradit od zkusenych.Cekame miminko a zacinam se zajimat o problematiku ockovani.Muj bratr mel spatnou reakci na triple ockovani a od te doby je z nej autista a ja se chci temto vedlejsim ucinkum vakcin vyvarovat.Zijeme s manzelem v Cine,tudiz musim zvasit take vetsi riziko nakazy urcite nemoci.
Ted se rozhoduji zdali naockovat na TB a HEP B,prijde mi to prilis brzy pro miminko.Minimalne prvnich par mesicu se bude pohybovat prevazne v domacim prostredi....ale na druhou stranu nechci nic zanedbat,jelikoz v Cine toho hrozi vic nez v CR.Mam tedy risknout vedlejsi ucinky ci samotnou moznost nakazy?
Je tady n ejaka maminka,ktera neockuje dite?Bojim se tahanic po uradech v CR..
Diky za rady
@vercace
No mne jdet prave o to prvni ockovani,TB a HEP B,prijde mi to prilis brzo.Mimi jeste nema vytvorenou imunitu a hned mu tam pichnou tolik chemie.Asi to jenom odlozim na pozdeji..
vercace- jestli uz maj v rodine nezadouci reakci po ocku, tak bych to teda s dovolenim hodne zvazovala a vybirala, co a kdy
gretuschka, TBC se jiz v CR neockuje, je zruseny. HepB muzes naockovat pozdejc, Ohlidej si, aby malinky bylo v pohode, mnoha ceskych dokotru to vic zlehcuje, nez by se patrilo. Mozna by bylo rozumne zacit ockovanim neceho opravdu uzitecnejsiho nez HepB, treba tetanem po 1 roku, pak bych ji sledovala a pak bych zvazila a zarazovala ty ostatni.
Pokud sama nefetujes, nepracujes v nemocnici, nebo neslapes, je riziko toho HepB blizici se nule
Jo, holt tohle tema je zapeklite. Sami doktori te budou akurat do nej nutit, takze konzultovat to s ocko.stanici, haha- promin verco, ale ani tam nemusi chodit, a vim co ji tak jedine reknou.
Jelikoz taky znam par opravdu vaznych reakci na ocko, a vim, ze zadny z nich nikdy nebyl hlasenej pediatrem na SUKL- tim padem ani zapocitan do statistiky atd..
Tak proto si proste musim delat stanovisko jedine sama.
to: aniska jéa tak na toto se mi fakt nechce reagovat. jestl má dobrého pediatra, tak ten jí jistě dobře poradí. a jestli žije v číně, tak rozhodně očkování proti žloutence je dost důležité.
Sem začni psát odpověď...
Odešli
Ahoj,
no asi nejlepší by bylo se optat přímo pediatra, nebo přímo očkovací stanice. Ale osobně, bych se nebála, a jestli žijete v Číně, tak tak bych se asi moc nerozmýšlela. Stejnak ti hodně očkování udělají až bude mimčo starší.