Očkování. Mám risknout vedlejší účinky nebo nákazu?

gretuschka
4. srp 2011

Ahoj maminky,potrebovala bych poradit od zkusenych.Cekame miminko a zacinam se zajimat o problematiku ockovani.Muj bratr mel spatnou reakci na triple ockovani a od te doby je z nej autista a ja se chci temto vedlejsim ucinkum vakcin vyvarovat.Zijeme s manzelem v Cine,tudiz musim zvasit take vetsi riziko nakazy urcite nemoci.
Ted se rozhoduji zdali naockovat na TB a HEP B,prijde mi to prilis brzy pro miminko.Minimalne prvnich par mesicu se bude pohybovat prevazne v domacim prostredi....ale na druhou stranu nechci nic zanedbat,jelikoz v Cine toho hrozi vic nez v CR.Mam tedy risknout vedlejsi ucinky ci samotnou moznost nakazy?
Je tady n ejaka maminka,ktera neockuje dite?Bojim se tahanic po uradech v CR..
Diky za rady

vercace
4. srp 2011

Ahoj,
no asi nejlepší by bylo se optat přímo pediatra, nebo přímo očkovací stanice. Ale osobně, bych se nebála, a jestli žijete v Číně, tak tak bych se asi moc nerozmýšlela. Stejnak ti hodně očkování udělají až bude mimčo starší.

gretuschka
autor
5. srp 2011

@vercace
No mne jdet prave o to prvni ockovani,TB a HEP B,prijde mi to prilis brzo.Mimi jeste nema vytvorenou imunitu a hned mu tam pichnou tolik chemie.Asi to jenom odlozim na pozdeji..

aniska
6. srp 2011

vercace- jestli uz maj v rodine nezadouci reakci po ocku, tak bych to teda s dovolenim hodne zvazovala a vybirala, co a kdy

aniska
6. srp 2011

gretuschka, TBC se jiz v CR neockuje, je zruseny. HepB muzes naockovat pozdejc, Ohlidej si, aby malinky bylo v pohode, mnoha ceskych dokotru to vic zlehcuje, nez by se patrilo. Mozna by bylo rozumne zacit ockovanim neceho opravdu uzitecnejsiho nez HepB, treba tetanem po 1 roku, pak bych ji sledovala a pak bych zvazila a zarazovala ty ostatni.
Pokud sama nefetujes, nepracujes v nemocnici, nebo neslapes, je riziko toho HepB blizici se nule
Jo, holt tohle tema je zapeklite. Sami doktori te budou akurat do nej nutit, takze konzultovat to s ocko.stanici, haha- promin verco, ale ani tam nemusi chodit, a vim co ji tak jedine reknou.
Jelikoz taky znam par opravdu vaznych reakci na ocko, a vim, ze zadny z nich nikdy nebyl hlasenej pediatrem na SUKL- tim padem ani zapocitan do statistiky atd..
Tak proto si proste musim delat stanovisko jedine sama.

vercace
8. srp 2011

to: aniska jéa tak na toto se mi fakt nechce reagovat. jestl má dobrého pediatra, tak ten jí jistě dobře poradí. a jestli žije v číně, tak rozhodně očkování proti žloutence je dost důležité.