Očkování Prevenarem ve 2 měsících, není to brzo?

petunye
12. kvě 2016

Ahoj.Dcera mela vcera 2 mesice a za 14 dni nam chce mudr dat prevenar,tedy pokud ho budu chtit.Neni to moc brzo?a chci se zeptat,jestli se jeste ockuje Synflorix? Dala bych radsi ten.Myslite ze je nebezpecne neockovat nepovinnym ockovanim?ja to spis vidim jako dobry byznys,konkretne ten prevenar

evcann
12. kvě 2016

@petunye tak tady se zase rozjede vasniva debata ockovat/neockovat a zastankyne daneho nazoru 🙂, já jsem rozhodne pro ockovani, prijde mi velice nerozumne a riskujici neockovat, ja nechala naockovat klasika Hexou (poprvé ve 3. měs.) a Prevenar, nejsem zastancem, ze toho musi mit plno, ale zakladni ockovani ano a nemyslim si, ze u vseho jde jen o obchod (ale u neceho urcite ano). Je to na zvazeni co chcete a co ne. Je to jen na vas.

petunye
autor
12. kvě 2016

A ockuje se teda jeste synflorix nebo uz ne?

evcann
12. kvě 2016

@petunye jj jeste jo, me doktorka dala na vyber, rikala, ze Synflorix je lepsi nez nic, ale ma 10 kmenu, kdezto Prevenar jich ma 13 a uz i ty se u nas objevili, takze jsem se rozhodla pro 13 kmenů, ale musim rict, ze mi ockovani nenutila, ja se na to ptala sama od sebe a jen se ptala na radu. Synflorix je zdarma a na Prevenar je doplatek. Ten pojistovna hradi, ale ne cely.

zmrz_lina
12. kvě 2016

@petunye můžeš si vybrat zda synflorix (nepovinný, ale hradí pojišťovna) nebo prevenar (hradíš ty). Pokud chceš očkovat již nyní, dala bych pouze hexu a synflorix/prevenar odložila. Po druhém roce se totiž dává už jen 1 injekce 😉

petrule28
12. kvě 2016

Také jsem pro základní očkování určitě, plus jsem svým oběma dětem dala Prevenar, očkovali jsme zároveň s Hexou, ani u jednoho očkování žádná reakce, vše proběhlo OK, a to jsou obě děti nedonošené, kluk 1740g (33tt) a dcera 2200g (35tt).

karlajasmine
12. kvě 2016

Ja dala jenom Hexu a naprosto bez reakce.

konidana
12. kvě 2016

Nebezpečné očkování určitě není, ale podle mne to je zbytečné. Zdravé a prospívající děti nepovinné očkování nepotřebují a u těch slabších a nemocnějších je každé další očkování nápor na organismus. A jestli je nebezpečné neočkovat nepovinné očkování? 😀 😀 😀

micaella23
12. kvě 2016

Mala mela prvni injekci ve 2mesicich, hexa i synflorix, po mesici dalsi davky, zadny nasledky fakt nema, uplne v pohode, jen potom pul dne prospala.. Ano synflorix stale je, ma 10latek, prevenar jich ma 13 a stoji 500,- ty 3latky navic uz to nevytrhnou, a stejne se prej vyskytuji jen v zemi 3tiho sveta.. dej synflorix

alboo
12. kvě 2016

Neockovala bych ani jedno, je to zbytecna zatez. Kamaraky vetsinoz očkuji, sice bez reakci, ale atop se peknw rozjel a meli uz stejne treba zanety v usich. Nase ma jen hexu a je naprosto zdrava.

drakenn
12. kvě 2016

Mám u obou kluků Prevenar. Ale mám velice rozumnou dr. a ta mi doporučila očkovat až po roce! Nevím, jak ty, ale my měli jen 2 dávky místo 4. Moje dr říkala, že očkovat po roce uplně stačí a je to menší zátěž pro dítě. Sama mluvila o byznysu - očkovat tak malé děti tolikati dávkama.

karlajasmine
12. kvě 2016

@drakenn je to byznys no.. znam nekoho, kdo pracuje ve farmaceuticke spolecnosti na dost vysoke pozici a rikal, ze on by Prevenar nedaval vubec, a kdyz uz, tak v mensi davce. Ze je to proste cele o penezich.

panickatlamicka
12. kvě 2016

Ockovatt dvoumesicni je brzo. Je potreba vice davek. Kdyz budes chtit ockovat,pockej do roka,kdy potom staci jen jedna davka ( nebo dve- prosim opravte me)/ a hlavne neockovat spolu s povinnym ockovanim!

panickatlamicka
12. kvě 2016

@drakenn jo tak dve davky. Ja myslela ze po roce jen jedna. 🙂

nufinek
12. kvě 2016

mame jen hexu 2+1 od 1/2 roku a stejne mel maly blby reakce (zmeny nalad, teploty, prestal mluvit, apod...). mmr jen jednu davku ve 2 a 1/4 kvuli skolce :(

duvi21
13. kvě 2016

Kamaradka taky dceru nechala ockovat Prevenarem, hlavne aby predesla zanetu usi a ma je od te doby nekolikrat do roka. To je pridavam zkusenost.

sasetkap
13. kvě 2016

Bezmyšlenkovitě bych malému miminku nedávala žádné nepovinné očkování. Po diskuzi s doktorem jsem se rozhodla toto očkování nedat, i když v rodině ze strany otce je tam jakási genetická zátěž, co se zánětů středouší týká. A to z toho důvodu, že malému miminku se stále imunita vyvíjí. A není jisté, jestli vůbec bude k těmto nemocem náchylné. Proč zatěžovat tělo miminka (4 dávkami vakcíny?) Jak bylo zmíněno výše, později, pokud dítě bude mít dispozice k nemocem, proti kterým se očkuje Prevenar nebo Synflorix (dá se zjistit testy), pak bych nějaký smysl viděla a stačí po roce dvě dávky, po druhém roce dítěte jedna dávka. Ale opravdu se stává, že dítě je očkováno proti pneumokokům a stejně na ně trpí (ať už na ty typy ve vakcíně, nebo jiné). Pokud očkovat, tak s rozmyslem.

eficenka
14. kvě 2016

@petunye
když naočkuješ prevenar ve 2 letech, stačí jen 1 dávka, u miminka se musí dát 4 dávky - je to veliká zátěž.... pokud by trpělo na nějaké záněty středouší atd - a zjistilo se, že se jedná o kmen obsažený ve vakcíně, naočkovat můžeš,jinak je to zbytečná zátěž.

drakenn
14. kvě 2016

Takže asi záleží na věku při očkování. V roce 2 dávky, ve dvou 1 dávka. Mě říkala dr. že také záleží na tom, kam s dítětem chodíme - plavání, dětská centra atd. My první rok nechodili až na návštěvy nikam, proto jsem volila očko až po roce - to jsem začali obrážet dětská centra a plavání.
Dnes bych ale už neočkovala, prostě se víc bojím