Očkování proti meningokokovi, jakou vakcínou?

pavlina276
5. led 2015

Ráda bych se zeptala, jakou vakcínou jste očkovali....Mladší dcery mají Naisvac-C, teď bych chtěla naočkovat nejmladší a už jsou nějaké nové vakcíny, sice navíc druhů (A,Y,W), ale které se tady nevyskytují, nebo by jste daly jenom na ten typ C? Ještě je i nějaká nová vakcína na typ B, ale není pořádně odzkoušená a přijde mi strašně drahá.....Prosím odpůrkyně očkování, nezkoušejte mi to rozmluvit. Díky za odpovědi.

caboonek
5. led 2015

Taky to mám v plánu... Náš pediatr mi jen dal info, že přispívá pojišťovna a že jsou na trhu 2 vakcíny. Za 14dnů jdeme na roční prohlídku a bude mi vakcínu objednávat na březen. Myslím že Bexero nebo tak nejak....

eficenka
5. led 2015

koukni do skupinky očkování/neočkování
i jedna očkovací "skorofanatička" která bojuje za očkování všech a skoro proti všemu radí novou vakcínu nedávat
- není ozkoušená, teprve se dělají testy na dětehc..
př. ve Švýcarsku ještě není povolená, čekají tam 3 roky až jak dopadne na "našich" dětech 🙂

barusak1
5. led 2015

Dobrý večer me paní doktorka doporučila očkovat vakcínou menveo. Tak snad bude všechno ok. Mírně mě děsí ty matky jak bojují proti očkování. I když Já syna očkovala jak se mělo a ani jsem nad tímto moc neuvažovala. Podle mě to z nudy nedělají.

milatka
5. led 2015

Já mám zatím naočkovaného jenom syna a to vakcínou NIMENRIX,velmi dobře to snášel a nebyla tam vůbec žádná reakce.Jinak ta jde očkovat i u malých dětí od 1 roku.Nad vakcínou proti typu B jsem také rozmýšlela,ale zavrhla jsem to také z důvodu nedostatečného vyzkoušení.

pavlina276
autor
6. led 2015

@eficenka
@caboonek
@barusak1
@milatka
děkuji za odpovědi, na to B se asi opravdu vyprdnu, není odzkoušená a testovacího králíčka z dcery dělat nechci 😒 Navíc cena 2900Kč za dávku je neskutečná 😲
Takže zbývá jen ta nimenrix a menveo, ještě jsem slyšela, že se má očkovat až když jde dítko do školy. Nechali by jste to naočkovat až takhle pozdě?

barusak1
6. led 2015

Já budu nechávat syna očkovat v únoru. To má tři roky. A stoji 1 400 Kč. Dříve jsem nechtěla. Ale od tři mi to přijde akorát. A hlavně rodina hodně cestuje i po exotických zemích.

milatka
6. led 2015

@pavlina276 Já jsem u syna chtěla nechat očkovat před nástupem do školky ve 3 letech,bohužel pak nám do toho onemocněl s neštovicemi,po nástupu do školky pak jedna nemoc za druhou,takže nakonec byl očkovaný až po 4 roce. Myslím,že ideální je nechat očkovat mezi 2-3 rokem.

iluss
3. únor 2015

Taky teď uvažuji nad očkováním čerstvě tříletého syna na meningokoka. Dnes jsme byli na tříleté prohlídce, tak jsem se na to ptala doktorky, tak mi řekla, ať si sama vyberu, kterou vakcínu chci, ale nejvíc doporučovala tu béčkovou (za 6tis), no ale to mi přijde celkem dost, kor když jste tu psaly, že ještě není pořádně odzkoušená, toho se celkem bojím.
Tak teď nevím, kterou vakcínu mám dát? moc se v tom nevyznám. (starší dcerku jsem nechávala očkovat Naisvac-C)