Očkování proti TBC. Ano či ne?

lenule24
26. srp 2014

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat na Váš názor na očkování TBC. Naší Nikolce je 11 měsíců a naše obvodní mudr. toho očkování nedoporučila, ale že to záleží na rodičích.

eldrag
26. srp 2014

já určitě pro syna chci.

mankiw
26. srp 2014

ahoj, je to opravdu jen na rodičích. Můj první očkování má, druhý ne. Je fakt, že když jsem se dozvěděla, že se už TBC neočkuje, tak jsem byla rozčílená a přesvědčená, že to určitě chci. Teď už jsem střízlivější a popravdě dám raději jiná očkování a toto moc neřeším. Ale je to opravdu jen na Tobě.

gosa22
26. srp 2014

nám taky nedoporučila...obsahuje to prý nějaké kmeny či co, které už dávno nejsou až tak v pohodě...my do toho nešli 😉

lucifereeek
26. srp 2014

přemýšlela jsem o tom, ale po porodu jsem věděla, že očkovat nebudeme, ani naše Dr. to nedoporučuje, je to zbytečný nápor na tělo a skoro žádný účinek

laska.nezna.hranic
26. srp 2014

za nás ano. první ho měl povinně, druhý dobrovolně a třetí ho bude mít taky. my to měli jednodušší s doktory v tom, že máme vazby v cizině, tak to u nás nikdo neřešil, ale i kdyby ne, dala bych ho stejně. baví mě, že stejní doktoři, kteří se u jednoho dítěte na nic neptali a dostal ho, u druhého šíleně vyvádí, když na něm trvají rodiče. naštěstí máme rozumnou pediatričku, která nám sdělí svůj názor, ale respektuje naše rozhodnutí. ale zatím se více méně shodujeme nejen co se očkování týká.

madormi
26. srp 2014

já dnes byla na tříleté s mou dcerkou, po nás tam šla paní a když jsme oblékala malou, slyšela jsem rozhovor paní( měla asi 10 letou dceru) se sestřickou. paní za každou cenu chtěla očkování tbc a sestřička jí říkala, že se neočkuje, že nemají ani očkovací látku a paní se strašně rozčilovala, já jsem naopak ráda, že o očkování mín 🙂

lenkaef
26. srp 2014

Nechávala jsem.🙂

iluss
26. srp 2014

Já jsem toto nedávala očkovat. Moje doktorka to nedoporučuje a slyšela jsem názory odborníků, že tato vakcína je proti jiným kmenům, než se v ČR vyskytují, takže je to zde celkem zbytečné a spíš nadělá větší paseku, než užitek (rozhodí organismus, vedlejší účinky, apod. )

betelgeuzz
26. srp 2014

Za mě ne. První ho dostala povinně, při druhé to zrušili a jsem za to ráda.

katyxq
26. srp 2014

Nedala bych - bylo zrušené z povinného pro svou nízkou účinnost (a čím starší dítě, tím spíš nefunguje) a vysoký výskyt nežádoucích reakcí, včetně těch vážných.

mirunka4
14. zář 2014

presne to ted jse rozhoduju i já,nase mudr nas do toho honi,ale po precteni informaci uz nechci davat a zbytecne prcka ohrozovat 😒 a mlela neco že kdyz nebudu davat tak ze neco musim podepsat..naco kdyz je to nepovinne? chapu u povinnych ocko kdyz nekdo odmitne ale u nepovinnyho??? setklai ste se nekterá s timhle???

kuratkol
14. zář 2014

Tak se podívejte do archivu ČT na pořad Máte slovo, který běžel tento týden a týkal se očkování. Hlavní vakcinolog v ČR, Prymula, tam říkal, že očkování proti TBC jako povinné bylo zrušeno, protože nežádoucí účinky převažovaly prospěch z očkování.... Nevím přesně, jak to formuloval, ale mrkněte na to...

jitka_avene
15. zář 2014

TBC jsem nedávala ani u jednoho z dětí, přesně jak píše kuratkol, nežádoucí účinky převažují nad pozitivními. Mimochodem znáte někoho kdo tuberkulozu ve vašem okolí měl nebo se s ní potkal? To by pak byl důvod k očkování. Mirunko4 tlačit se rozhodně nenechávejte je to vaše dítě, tak jen zvažte pro a proti, které by vám paní doktorka měla sdělit. Držím palce.

sonja01
15. zář 2014

Ahojte, já proti TBC nechám své dítě očkovat, v práci máme cizince, manželka kolegy měla TBC a tak si říkám, že až mé dítě půjde do školky, nebude tam mít jen kamarády z ČR, ale i z jiných zemí - přece jen už je to obvyklé- a raději ať je na všechny alternativy připraven..