Očkovat nekojeného syna proti pneumokokům?

kostimilek
2. pro 2014

Dobry den, mam trimesicniho syna a od zacatku jsem bohuzel nekojila. Ted se mame rozhodnout zda syna naockovat proti pneumokoku ci nikoli. Nejsem zastance ockovani a jsem pouze pro povinne, ale vetsina lidi mi radi abych ockovala, protoze syn nema zadne protilatky z materskeho mleka. Mate prosim nekdo zkusenost? Moc dekuji za rady.

hanivasi
2. pro 2014

@kostimilek ja maleho ockuji na pneumokoky. Jestli to k necemu je, to ti nikdo nepovi. Kazde dite je zdrave jinak. Ja ockuji tim zdarma.

letok
2. pro 2014

@kostimilek já teda kojím, ale od několika lékařů mi byla tato vakcína doporučena, Výrazně se snížil výsky zápalu plic i ostatních pneumokokových infekcí. Ze zečátku jsem také byla jen pro povinné očkování, ale teď jsem ráda, že jsme Prevenar synovi dali naočkovat. Jako malá jsem měla docela časo záněty středního ucha.

nov777
2. pro 2014

My jsme ockovali tim s doplatkem. Nezadouci reakce zadna. To si musis rozhodnout sama.

ninive211
2. pro 2014

My taky budeme očkovat, protože manžel jako dítě trpěl opravdu dost na uši. A nakonec asi Prevenarem.

milmic
2. pro 2014

My jsme tím očkovali, velké nežádoucí účinky - ovšem nikdo neví, po čem, jelikož tehdejší lékařka dala současně hexu + prevenar. V tý době jsme to ještě v dobré víře zaplatili.
Ve dvou letech dělali dceři protilátky - a ejhle, neměla protilátky proti pneumokokovi. 😝 A před týdnem má čerstsvě píchnuté ouško. Syn očkovaný není.

ninive211
2. pro 2014

@milmic Nežádoucí účinky mohly být právě tou kombinací vakcín, samotné pneumokoky se prý většinou snáší docela dobře. Já bych nikdy nenechala naočkovat hexu ještě nějakou další vakcínou, ono stačí, že už v té samotné hexe je 6 různých nemocí :-/

ivikpunk
2. pro 2014

my jsme neočkovali a myslím že sem udělala dobře, ale je to na každém...

milmic
2. pro 2014

@ninive211 Ano, vím, bohužel. V té době jsem ještě věřila lékařce, že ví, co dělá. 😒
Nicméně když už rok po očkování neměla protilátky a navíc ted stejně měla zánět středního ucha.... už bych to znovu neudělala.

vanilka_eva
2. pro 2014

@kostimilek Doporučuju určitě naočkovat. Uvažuju o tom, že i já se nechám naočkovat, protože manžel mi teď s pneumokokem leží v nemocnici a léčení vypadá na hodně dlouho ☹

marecekavendulka
2. pro 2014

těch kmenů je na stovky,očkuje se pouze proti 13. Známá je pneumoložka a sama neočkuje.. já osobně považuji toto očkování za zbytečné,pokud je jinak tvoje dítě zdravé a pokud nemáte v rodině dispozice k pneumokokovým infekcím. že ti ho doporučí doktor,je logické. 🙂

vanilka_eva
3. pro 2014

A jak maminka pozná, že dítě bude zdravé, když se začíná očkovat ve třech měsících?? Manžel byl celý život zdravý a teď tohle

zuzana_ka
3. pro 2014

@vanilka_eva
@kostimilek
my jsme očkovali proti pneumokokům, jelikož malá byla na operaci s odstraňováním vody v ouškách. Pro jistotu nás po zákroku doktorka naočkovala.

Člověk pokud nemá osobní zkušenost s nemocí, tak má pocit, že se ho to netýká.
Taky jsem si myslela, že se jsem "nepřemožitelná" ale když jsem loni prodělala žloutenku typu A, tak jsem přehodnotila postoj. Nejsem žádná špindíra a i tak jsem to lapla. Potom i přítel s malou. Rozhodně bych doporučila očkování. Lepší den v horečkách než 4 týdny v nemocnici na infekčním, jako byla v loni moje malá...

betelgeuzz
3. pro 2014

Očkování proti pneumokokům nezabrání všem zánětům ucha. Mladší měla zánět 5x, starší jednou, vždy to byla virová záležitost bez ATB. Takže očkování by stejně nepomohlo. Po těch 4 zánětech mladší nám dětská očkování nabízela, že pojišťovna by to i zaplatila po roce věku, když se záněty opakují. Odmítla jsem, dcera dostala léky na zlepšení imunity, držela bezmléčnou dietu a najednou bylo po zánětech. Na ORL se lékař k očkování stavěl neutrálně.