Očkovat proti rotavirům? Jaké jste měli důvody?

kozroz
15. zář 2020

Zajímá mě, jestli jste očkovali své dítě proti rotavirům? Pokud ano i pokud ne, jaké jste pro to měli důvody? Případně hodíte mi odkazy na stránky, ze kterých info pro nebo proti očkování čerpáte? Co jsem našla, je dost rozdílné, takže stále nejsem rozhodlá, zda to malé dát nebo ne.

handulkak
15. zář 2020

@kozroz Dali jsme oběma holkam. 😊
A u první jsem byla rada. Chytla to ve školce, doma jen jednou zvracela a pak jeden průjem - byla jednou, tak bych to tak ani nenazvala. Za to já to odnesla paradne. Skončila jsem v nemocnici a tam zjistili co mám. Říkali, ze kdyby neměla to očkováni, bylo by to mnohem horší.

pipi_puncocha
15. zář 2020

Za mě taky spíš ano, určitě je to vhodné u dětí, které mají starší sourozence školkového věku, často to takhle můžou přinést domů, případně u dětí, které chodí do kolektivu, na dětské plavání, herniček.

elesse
15. zář 2020

Ja jsem nedavala. Nemame starsiho sourozence a rikala jsem si, ze tech ockovani v prvnim roce je i tak dost (bexero uz ma a prevenar jeste bude)

kjajule
15. zář 2020

Dala jsem dceři, syn je starší a za něj tohle očkování nebylo běžné, ani jsem o něm nevěděla a rotavir chytil když mu bylo 9 měsíců. Nejhorší dny v mém životě na infekčním na Bulovce, opravdu jsem se bála, že umře. Už nikdy tohle nechci zažít a nikomu bych to nepřála.

vikinkav
15. zář 2020

Nedala jsem ani jednomu a nic nechytili, ani tedy neznam nikoho, kdo by to s detma prodelal (zatim)

jjasmina
15. zář 2020

Nedávala jsem,přišlo mi to zbytečné

terezz29
15. zář 2020

Davala jsem obema. A jsem rada, od kamaradky dcera skoncila v nemocnici a nebylo to vesele.

miba10
15. zář 2020

Nedávala jsem, přišlo mi to zbytečné. Navíc mám v okolí pár kamarádek, které očkovat nechaly a stejně to dečka chytly....

lenickakl
15. zář 2020

ano, nechala jsem syna očkovat

mourovatakocka
15. zář 2020

Nenechala jsem a zatím nad tím neuvažuju, dceři jsou dva a tři čtvrtě roku.

sigyn
15. zář 2020

Dítko má půl roku a už má za sebou všechny 3 dávky. Dali jsme zejména proto, že její sestřenka to měla, sice neskončila v nemocnici, ale léčilo se to docela dlouho. Jinak informace jsem také hledala, ale stejně se dozvíte kladné i záporné zkušenosti. Jako u všeho. Řídila jsem se prostě instinktem. Každou dávku dostala společně s dalším očkováním (hexa/bex/prev13) a vždy bez reakce.

martaskaaa
15. zář 2020

Nedala jsem. Známá očkovala a její dcera paradoxně nějaký chytla.

puhelin
15. zář 2020

Nedali jsme ani jednomu.

zuzkasim
15. zář 2020

Nedala ani jedno dítě. První dvě skončily v nemocnici s těžkým průběhem, ale doktorka mě ujistila, že mezi hospitalizovanými pacienty jsou stejně očkované děti jako neočkované, že v tom rozdíl nevidí. Těch kmenů je totiž spousta. Takže co jsem si zjistila, smysl to nemá.

goovana
15. zář 2020

@kozroz taky jsme očkováni
Bez jakýchkoliv vedlejších účinku

lachtanice86
15. zář 2020

Nedávala, přišlo mi to zbytečné. Svagrova dávala, ale ta dala synovi všechny injekce a byl pořád na hromadce

martt
15. zář 2020

@kozroz Davala jsem u mladšího na doporučení dětské doktorky. Jeden z důvodů byl i ten, že se rotavirova infekce objevila u nas ve školce kam starší chodil.

kristousenecek
15. zář 2020

Ano nechala sem taky malou očkovat ,a nelituji toho ano stojí to peníze ,ale stálo to za to ;*,

marti89
15. zář 2020

Nedávala jsem, zrovna v ten den tam byla maminka, která se vrátila s prckem z nemocnice po rotavirech a byli očkovaní. Pokrývá to zanedbatelnou část kmenů, kdo má zkušenost s průjmy při růstu zoubků, to zvládne v pohodě.

jjasmina
15. zář 2020

@marti89 To je přesně důvod, kvuli kterému jsem neočkovala. Známá taky očkováno, ale stejně skončili v nemocnici.

eleanora84
16. zář 2020

Nedávala jsem, chytly jsme obě s dcerou rychlorotaviry tzn, že to u každé trvalo cca 6 hodin a byl klid (myslím tím průjem a zároveň zvracení), na to očkování prý stejně není a kolegyně nechala očkovat miminko a stejně skončily za 4 měsíce na kapackach, prý je jich hodně druhů a ockuje se jen na pár z nich... Takže asi tak..