Ahojky maminky dáváte své dětičky očkovat proti těmhle potvůrkám?????děkuji
Ahojky, my zatím děti očkovat nedáme. Radila jsem se, spoustu jsem toho načetla a rozhodli jsme se tak. Necháme je oočkovat až pujdou do školy. 😉
Zatím ne, ale jednou určitě.
@petulka25 - není zač, mějte se. Ještě jsem jen chtěla napsat, že samozřejmě můžou být výjimky a jakákoli nemoc může mít za určitých podmínek průběh horší. A ještě dodám jednu historku, mám naočkovaného synovce, který stejně v 8 letech encefalitidu z klíštěte měl.... Takže asi tak. 😉
Ahoj, očkován je zatím syn, je mu 5 let a očkovali ho nedávno, dcera 2roky zatím ne, necháme to také na dobu mezi 5-6 rokem.
jo,jo napsala jsem to nepresne, ze se u nich nevyskutuje. Je to tak jak pise helcenka, ze kdyz uz tak je to u malych deti naroste vetsine pripadu jako bezna viroza bez nasledku . Manzelovi rodice jsou take v oblasti vysokeho vyskytu, takze jsem se na to take ptala a necham ji ockovat az tak okolo tech 5-6 let.
brisalek - tak moje dítě bylo onemocnělo čím?co to je za kravinu? 3 - leté dítě si prožilo klíštovou encefalitidu....
I já děkuji za odpovědi. Chtěla jsem se dr. optat. Synovi jsou 3 roky. 🙂
Jsem proti jakémukoliv očkování, které není nutné.
Starší dcera dostane první injekci příští týden...od května do října jezdíme každý víkend na chatu + tam trávím s holkama celé léto, jsme hned u lesa, takže fakt nechci riskovat - klíště se napije, pustí a ani si toho člověk nemusí všimnout...
Ja mam z tech potvor hruzu. Maleho jsem dala naockovat ve 3 letech. Doktorka mi ale doporucila dat naockovat hlavne sebe, protoze u dospelych je vetsinou horsi prubeh. Malou dam taky ve 3.
Zrovna jsme objednany na 12.dubna na oockovani..a ted jak to ctu tak se neham asi naockovat tez
Sem začni psát odpověď...
Odešli
deti do asi 6 let neni potreba ockovat, klistova encefalitida se u nich prakticky nevyskytuje.