PGD/PGS v Gennetu, přispěla vám pojišťovna?

alpinka1
4. bře 2016

Ahoj holky, zakládám novou diskuzu, protože jsem nikde nenašla odpověď konkrétně na mou otázku. Prosím řekli byste mi, jestli jste někdo podstoupil IVF s PGD/PGS v Gennetu a přispěla vám na to pojiťovna? Zajímalo by mě jaká pojišťovna, co všechno hradila a z jaké indikace? Já jsem po 3 zamlklých těhotenství (13.tt, 13.tt, 9.tt) a 1 biochemickém těhotenství. Na genetice nám doporučili PGD, ale nevěděli, jaká pojišťovna a do jaké míry PGD hradí. Poradili mi, zeptat se přímo v pojišťovně, ale tam se se mnou odmítají bavit. Dr. v Gennetu nám tvrdí, že nám nezaplatí nic, že bych já nebo manžel musela mít genetickou vadu, ale mi máme genetiku v pořádku. Naopak v Heliosu v poradně tvrdí, že v případě opakovaných potratů pojišťovna PGD hradí, ale jen některé pojišťovny, 211 prý ne. Tak bych ráda slyšela nějaké skutečné případy. Já mám pojišťovnu 211. Případně bych jí změnila, ale musela bych stihnout poslat žádost do konce března, potom to jde až od příštího roku. Takže bych se chtěla zeptat (zejména těch, co chodí do gennetu a podstoupili PGD z důvodu opakovaných potratů), jestli vám pojišťovna PGD uhradila a která. Za odpovědi mockrát děkuji. Jsme už zoufalí, ale už samotné IVF je pro nás velká finanční zátěž, takže PGD je pro nás opravdu moc.

werik153
4. bře 2016

Ahojky, když nemáš žádný genetický problém tak je tohle vyšetření podle mě blbost, protože to je věc, kde budou zkoumat embria ( budou u nich hledat právě ten genetický problém) a když vy žádný nemáte, tak nevím proč vám to doporučují? Já mám genetický problém, ale otěhotněla jsem přirozeně, ale když jsem si to zjišťovala, měla jsem genetiku hotovou v Motole ( je to tuším taky gennet) tak jsem si to spočítala na cca 20-25 tisíc jeden pokus....s tím PGD.

werik153
4. bře 2016

Zkusila bych se ještě někde vyšetřit, udělat znova genetiku, třeba někde jinde....Nemůžeš mít třeba tu nemoc co způsobuje trombózu? Jedna paní tady psala, že taky 2 x potratila v 10 týdnu a pak jí přišli na to že má tohle.

alpinka1
autor
4. bře 2016

@werik153 Novou genetiku nám neudělají, prý to vyšetřují jen jednou za život ☹ Trombofilní mutace mám vyšetřené, navíc jsem při třetím těhotenství od pozitivního testu píchala preventivně Fraxiparine na ředění krve. Dělali mi hysteroskopii, taky ok. Imunita taky v pořádku, přesto jsem měla Medrol a injekce imunoglobulinů. A stejně všechno k ničemu ☹ Jediné vyšetření, které nám ještě nedělali (už jsme objednaní) je DNA fragmentace spermií. Prý může být genetická výbava muže v pořádku, ale z nějakého důvodu se špatně přenáší do spermií a to může způsobovat potraty. Obdobně to může být i ve vajíčkách, ale to nejde předem vyšetřit, až potom ty embrya. Proto PGD...

werik153
4. bře 2016

@alpinka1 Já bych se zkusila podívat po internetu, najít holky který mají podobný problém jako ty a zkusila se nějak poradit, já se nemůžu zbavit pocitu, že to umělko je jen tahání peněz z lidí...navíc jak jsi sama psala, bylo by to pro vás hodně finančně náročné, pro nás právě taky a vzhledem k mojí diagnoze pro mě i nebezpečné. Zkusila bych se zeptat někde jinde prostě ještě. Na FB je skupina, umělé oplodnění a vše okolo....zkus se tam mrknout, je to tajná skupina, nikdo neuvidí, že jsi se přidala nebo že tam něco píšeš....dost holek tam má podobný problém a určitě by ti poradily....ja bych ti taky ráda poradila, ale bohužel....mám jen zjištěno kolik to tak cca stojí, ale já mám VZP a ta první 4 pokusy po jednom embriu a 3 pokusy po vícero hradí....+ je tam ten doplatek okolo 25 tisíc ( za jeden pokus)

alpinka1
autor
5. bře 2016

@werik153 na internetu jsem už hledala, ale právě jsem nic moc jsem nezjistila ☹ Děkuji za tip na tu skupinu na fb, čekám na schválení žádosti o vstup do skupiny. Já už jsem jedno IVF podstoupila, ale bez PGD. O třetí těhotenství jsme se snažili skoro dva roky, ale ani IVF nepomohlo. Nakonec jsem nečekaně otěhotněla přirozeně. Při tom IVF jsme platili doplatek na léky, ICSI, prodlouženou kultivaci, mražení a potom rozmražení při KET. S tím počítám tak jako tak, ale právě to PGD by vyšlo na strašně moc! A nechci to jen tak pro svůj klid, tak si myslím, že by na to měla pojišťovna přispívat. Nakonec když zase otěhotním a potratím, tak je to přece vyjde na víc.

zana21
6. črc 2016

@alpinka1 ahoj, narazila jsem na tvou diskuzi.Koukam ze se zadarilo.Muzu se zeptat,jak to nakonec dopadlo?Nam po genetice v Gennetu doporucili metodu PGS pri dalsim IVF,mam take pojistovnu 211.Proplatila vam to nebo jsi musela menit pojistovnu? A ke komu jsi chodila do gennetu?Dekuji moc a drzim pesticky,at je vse v poradku

alpinka1
autor
6. črc 2016

@zana21 Ahoj, ja jsem nakonec na IVF nešla, takže neporadím. Nějak jsem vnitřně cítila, že to máme ještě jednou zkusit přirozeně. Teď jsem v 8.tt a šílím strachy, že se to bude zase opakovat, nezbývá než čekat. Ale co jsem tak zjišťovala (na genetice a v gennetu), tak to vypadá, že by to proplatili. Psala jsem i na pojišťovnu, ale tam se se mnou vůbec nebavili, prý se tím budou zabývat až jim přijde oficiální žádost od lékaře! Držím palce!

zana21
6. črc 2016

@alpinka1 Dekuji moc za odpoved.No,ja bohuzel mam PCO a bez medikace ani nemenstruuji :( Tak ze my jen s lekari. Moc gratuluji a at je vse v poradku