Podepsaly byste petici pro důsledné dodržování zákona o očkování?
Podepsaly byste petici PRO důsledné dodržování zákona o očkování, resp PROTI neočkujícím rodičům?
@priefi provokovat ti jde.
@dominikaromanova a právě proto jsem chtěla zjistit, zda by byl někdo pro to udělat něco víc.
Holky, nechcete toho uz nechat? Vy absolutne pomijite jednu vec, a to tu, ze "povinne" ockovani nikdy uzakoneno byt nemuze, protoze by to odporovalo zakladnim lidskym pravum a svobodam. Proto je na kazdem jedinci (zde rodici), jak se zachova. Zda bude bude ockovat anebo ne. Jestli si zjisti vice informaci nebo ne. A jestli rodic neockujici je presvedcen, ze ockovani by jeho diteti vice uskodilo nez pomohlo, tak s tim nikdo nic neudela. Mmch, vice ohrozeny jsou neockovane deti, nez ockovane. Proto mi vase vysnene postihovani neockujicich rodicu nedava smysl.
@lajochova84 tohle neni provokace, tohle je fakt 😉
Ne, naopak jsem podepisovala Petici za dobrovolnost očkování MMR vakcínou
@sahrazad1 bohužel, nás už uháněla kvůli neočkování sociálka, nahlásila nás pediatra + jsme si vyslechli paragrafy, sankce, jaké nás postihnout i to, že můžeme jít, v případě, že jo nenaočkuji a chytí mi tu kterou nemoc, která ji vážně poškodí, i za katr
@englerova14 to je mi líto, stát nařizuje, ale odpovědnost se zdráhá přijmout. Je to asi jak vhozena rukavice v dnešní době, kdy se spalničky šíří zemí, ale někde jsem četla, prof. Strunecká, že pakliže jste do morku kostí přesvědčeni, že očkování není v nejlepším zájmu vašeho dítěte, tak s tím nikdo nic neudělá, dle rozsudku jakéhosi soudu z r. 2016. Pediatr má snad mlčet o zdravotním stavu, pouze v případě například podezření na týrání, má věc hlásit, tady překročila své meze. Měla by si toho být vědoma. Poraďte se s právníkem, ale myslím, z logiky věci, že dělají jen "bububu", zkrátka tlačí, abyste očkovali.
@englerova14 to je snad blbost, ne? měli jste si stěžovat za nahlašování mudrou na sociálku - na to neměla právo, je to pouršení lékařskýho tajemství. sociálka vás měla vyslechnout a uzavřít to.
@normalnimatka sociálka nás vyslechla, prošli byt, moc příjemné, a šli, Mudr. na nas vytahovala paragrafy a moudra+ nás nutila podepsat papíry o naší nesouhlasí s očkováním (i nepovinné). S právníkem jsme řešili reakce na vakcínu, které ona odmítla u obou zanést do karty+ odmítla hlásit. Bohužel jsme neuspěli a už na to nemáme nervy. Přešli jsme jinam, kde respektují, že odsouváme. Až dojde tvrdé na tvrdé, budeme řešit, dostala jsem typ na kolektiv z Rozalia centra a nebude-li zbytí, půjdeme právní cestou.
@sahrazad1 s mužem si myslíme, že nahlásila něco jako zanedbání, protože nám prošli celým bytem, asi chtěla být neprijemna
@englerova14 no tak Mudra jedná prostě protiprávně. že hrozí ona paragrafama v rámci její soukromý šikany, to neznamená, že to je pravda, že to opravdu hrozí.
ale podnět na podezření ze zanedbání nemůže bejt kvůli neočkování, ale když je podezření, že je dítě týraný, nedostatečně živený apod. takže sociálka to udělala správvně.
podepisovat nesouhlas chce taky každej doktor, je to krytí pro ně, takže to bych taky neřešila. 7
určitě to nahlašte, akorátže súkl si s tím stejně nakládá opravdu podivně a sledujte to - pravděpodobně se váš příad ani nezapíše do statistik. možná max. to, co vám nějakej doktor dal písemně.
na tvrdý nedojde, je precedens, neuděluje se ani pokuta, řešil to ústavní soud.
@normalnimatka na SÚKL jsme NÚ hlásili u obou, přišel nám děkovný pohled😚 tak snad to někdo někam zapsal a nešlo to rovnou do koše...tohle je v pytli. Kolik rodičů si nechá namluvit, že vysoká horečka, průjem, zvracení, vyrážka, neutišitelný pláč, hyperaktivita/pasivita, poruchy spánku/chování(o těch vážných formách, jako je CNS nemluvím, to snad uznat musí i úplný blbec) jsou cokoliv jiného, než reakce na očkování, kolik lékařů NÚ skutečně nahlásí, kolik rodičů se nebojí a s doktorem to řeší...
@sahrazad1 naopak stát teď řeší, že odpovědnost přijme a pokud dítě bude trpět následky, dá odškodnění až do výše 300000 Kč. A to mě udivuje ještě víc. Pokud se někdo boji, že kvůli očkování bude jeho dítě trpět a nenechá ho očkovat, ale pokud by se tak stalo a dostane od státu přes čtvrt milionu, tak do toho půjde? Tohle ohánějí se -odpovednosti statu- je k smíchu.
@lajochova84 jenže skoro nikdy nikdo nic jako nú po očkování neuzná. až se něco takovýho zavede, bude to jen naoko, jakože jasně, budeme teď strašně "féroví" a převezmeme zodpovědnost, ale ve skutečnosti převezmou úplný hovno. kdo se o to dítě bude starat? kdo pro něj bude trpět?
@normalnimatka mne by pak take zajimalo, jak se bude "dokazovat", ze priznaky a nasledky primo souvisi s ockovanim a jaky je podil ockovani na nich, kdyz to nefunguje uz ted?😒
@lajochova84 nejsem ryze neockovaci "typ" ale 300tis jako odškodnění za většinou zřejmě doživotně nemocné dite nebo snad i umrti dítěte? Je za me výsměch :( je vubec mozne aby to někoho presvedcilo, ze očkovat bude?
Ptám se jen teoricky.. 🙂
Teoreticky ..
Me treba zarazi, ze muj syn ma kontraindikaci k ockovani mmr a detska dr. hlava nehlava chtela ockovat, ale musela cekat na vyjadreni kozni z fakultky, ktera mmr stopla kvuli kontraindikaci a zaroven dg, u ktere se ocko nedoporucuje. Popravde mam total hruzu, co bude. Z jedne strany ja nejsem antiockovaci typ, z druhe strany s ohledem na problematiku zdravotniho stavu syna mam des a hruzu. Prijde mi, ze to ockovani je, jakoby nase deti hraly cerneho petra, bud si ho vytahnou, nebo nevytahnou a rekneme si ufff. Zadne penize sveta by mi nestaly za to, abych riskovala zdravi ditete.
Jak to je vlastne s detmi, ktere maji kontraindikace? Vubec se neockuji, nebo se vakcina odklada na dobu, kdy kontraindikace zmizi?
@priefi to je zas pldd :( Muzu se zeptat jakou dg, u které se nedoporučuje ocko? Opravdu me to zajímá i skrze to, ze i můj syn ma dg. Dekuji 🙂
@terezapetrova z duvodu mastocitozy 😔
@priefi tak to me mrzi, jsou to starosti, znám to
@lajochova84 Rozhodně ne, to by byl návrat k totalitě. Nečetla jsem celou diskusi, ale plně souhlasím např. s @hanih. Podotýkám, že své dcery jsem nechala očkovat i nepovinnými vakcínami (meningokok, klíšťovka), ale respektuju, když je v tom někdo zdrženlivějí.
@terezapetrova a jakou dg mate vy? Nas maly ma pak i ae z duvodu alergii (mleko, vejce, brambory, banan), ted uz to je lepsi, kdyz vime, co vadi, ale obcas se ekzem bez vysvetleni objevi a my nevime proc.
@priefi LMR s ADHD ale jeste to neni uzavrene, takze samozrejmne problemy ve škole i vsude jindy, zrovna dnes jsem z nej slušně semleta :(
@terezapetrova no, vždyť právě... Mě, kdyby někdo řek, dám ti 300tis, když dítě Nedáš naočkovat, tak mu poděkuji za nabídku, ale stejně půjdu. Protože se prostě těch nemoci a jejich následků bojím víc než očkování. A hlavně je tu fakt kolektivní proockovanosti.
@cajomilka díky za názor, já to na to mám prostě jiný názor. Že je mraky diskuzi s nepodloženými informacemi a maminky se toho leknou, hledají čím dál tím více zneklidňující hlavně příběhů a to je zviklá. Já si myslím, že by to povinné prostě mělo být povinné (samozřejmě vyjma kontraindikací k očkování). Asi jako blbý příklad - povinné ručení na auto, je prostě povinné. Pokud ho nemáte a způsobíte nehodu, platíte jak mourovatá. Pokud by dítě nemělo očkování a nakazilo jiné dítě, prostě by se nedoplatili. - což se za chvíli bude dit, protože neočkovaných přibývá a jak už jsem psala, největší hrůzu mám z toho, že nemoc zmutuje a nakazí se i očkované děti jiným kmenem.
@linee blbě, samozřejmě. Podle mě je to je "paskvil", ale aspoň něco vláda dělá proti argumentům neockujicich.
@lajochova84 👍, souhlas.
Tak jinak, nechcete očkovat, neockujte. Zřídí se soukrome školky a školy kam budou chodit jen neočekávané děti (předpokládám, ze to nebudou Travná nejlevnější zařízení, samozřejmě bez nároku na jakýkoli příspěvek od státu) veškeré náklady spojené s léčbou ať rodiče pekne hradí z vlastní kapsy. Výjimku by měly jen děti, které mají kontraindikace. Si myslím, ze by stačil jeden případ, kdy by rodič musel platit a spustu nepodložených názoru by zmizelo a očkovat by se začalo bez kecu.

@barchen, to je velice jednoduchá odpověď, neustále se loučí, protože jim to připadá asi zajímavé a možná to i mají v úmyslu, ale nedá jim nereagovat na to s čím zrovna ony nesouhlasí. Zde na MK má spousta pisatelek problém s názorem, který se jim zrovna nelíbí. Nebo když někdo poukáže, na to, že některé informace nejsou úplně pravdivé, protože jsou několik let staré nebo neúplné.
Každý umí jen hloupě kecat na netu, neustále si stěžovat na špatný systém, neúčinné zákony atd., bohužel již tyto osoby mají celkem problém s tím něco udělat. Je to stále dokola, a ve své podstatě má @rory_ger na str. 7 pravdu, jsme národ věcně nespokojených, neustále si stěžujících tupců. 😉