Podepsaly byste petici pro důsledné dodržování zákona o očkování?
Podepsaly byste petici PRO důsledné dodržování zákona o očkování, resp PROTI neočkujícím rodičům?
@hlasimse z čeho se nepoučili? Že se v historii VŽDY začalo očkovat až PO epidemiích? V historii byly epidemie třeba moru, proč se tedy neočkujeme proti němu ještě dnes? Není to třeba tím, že máme kanalizace, lepší životní podmínky, dostatek jídla (nad kvalitou se dá polemizovat, to je fakt), hygiena je také na dosti vysoké úrovni? Nebo to s očkem vlastně nesouvisí? Vysvětlete mi teda, proč není povinné očko na spálu, mor, TBC, žlutou zimnici či poslední roky "populární" klíšťovou encefalitidu? Myslím, že ta "klíšťovka" je daleko horší než třeba spalničky.
@lajochova84 Ne, takovou kravinu bych v životě nepodepsala..Spíš bych podepsala petici proti povinnému očkování.
@sahrazad1 Bude to 12 let a pravda to není ale je na Vás, čemu věříte 🙂. Média si v té době v ČR mohli po dlouhé době vyzkoušet svojí sílu a informace přizpůsobovat zájmu veřejnosti. Když se zveřejnilo, že Tamiflu je konečně v lékárnách ale je drahé, tak za pár hodin bylo vyprodáno a na internetových bazarech se rozprodával za desetinásobek a více. Pak se zveřejnilo, že stát nakoupil Tamiflu ale pouze pro lidi zajišťující chod státu, tak média horlivě zastavovala lidi na ulici a ptala se na názor k té záležitosti. Samozřejmě vybraný vzorek z ulice se emotivně rozčiloval na kameru, jak to, že lékař, hasič nebo policista jsou něco víc, než učitel, dělník nebo úředník, pro kterého lék není. Po skončení této "epidemie" se média horlivě věnovala tomu, jak to, že stát nakoupil tolik léku ale vlastně se nevyužil a musí se likvidovat/příp. vracet distributorovi za poplatek. Nepočítám ještě vakcíny, které pak stát chtěl aplikovat zdravotníkům pro případ další epidemie. Kdejaký odborník by to tehdy rozhodně udělal jinak. A to, jak o tom všem každou vteřinu informoval tisk a televize je na samostatnou diskuzi, jelikož v té době ještě tolik lidí nemělo běžně přístup k internetu z mobilů, tabletů nebo PC, takže tohle byl jediný zdroj, kam se upíral zrak běžné veřejnosti.
@packaf protože by se museli pochytat a naočkovat klíšťata. To je zase argument tuto. 😂
Nepodepsala. Kdyz pominu to, ze souhlasím s neockovanim, tak nechapu ucel teto petice, kkdyz je ockovani povinne. Dcera ma ,,jen,, povinne ockovani a zrovna vcera jsme si s muzem rikali, ze kdyby to nebylo povinne, byla by ovkovana jen proti tomu, co bychom sami uznali za vhodne.na kazde ocko jsem sla s hruzou, aby probehlo vse v poradku. ono kdo nezazil Nú, tak to asi tak nehroti, ale my mame v rodine pripad, kdy se ze zdraveho kluka stal diky ockovani postizeny kluk, ktery je v ustavu. a bere hrst prasku denne.
Nepodepsala
@lajochova84 Můžete mi, prosím, napsat ještě odpověď na můj komentář směřovaný přímo vám? K němu jsem jaksi fundovanou odpověď nedostala a už se do mě navážíte za jiný, který ani vám směřován nebyl! A pokud jste tuto diskuzi zakládala za účelem navážet se a shazovat ty maminky, které s vámi nesouhlasí a jen se tady vztekat nad nezodpovědnými biomatkami, tak asi nepochodíte, co tak čtu příspěvky. Neočkující rodiče jsou právě často více informovaní než samotní lékaři, bohužel! Takovým pak svěřujeme všichni své děti v dobré víře, že oni přece vědí (a nakonec teda nevědí). Já bych takovou petici nikdy nepodepsala, za prvé je protizákonná, za druhé byste s ni nikde neuspěla!
@luj89 jak vite,ze je to dusledek ockovani kdyz ani nevite proti cemu to ockovani bylo a jakou vakcinou?
@packaf neodpověděla, protože je to mimo mísu a já už odmítám ztrácet čas s takto vymytými mozky. Tato diskuze je naprosto zbytečná, ptala jsem se podepsat/nepodepsat. Tečka. To, že vy a vám podobné mají potřebu hlásit do světa jak je to špatně, je vaše věc. Snad vám vaše děti jednou poděkuji za to, že nebyly očkované. Já mám jinou zkusenost. Jdu si hrát se svým očkováním dítětem, které je naprosto zdravé.
Ne, nepodepsala...a nejde o to, že jsem neočkující rodič...my bychom i očkovali (něco), kdyby to tu bylo nastavené jinak...ale vakcíny jsou nefunkční, očkují se v blbém věku a za každou cenu a nejsou natolik kvalitní a bezpečné, jak by být měly...proočkovanost populace je nižší než nám prezentují média (právě kvůli neúčinnosti vakcín) a vhledem k tomu, že naprostou většinu nemocí, proti nimž se očkuje, mohou dostat jak očkovaní, tak neočkovaní, je to celé naprosto absurdní...a ne, nejsem biomatka (a manžel biootec, protože to, že vůbec neočkujeme bylo na jeho popud), jen jsem vystudovala obor Výzkum a vývoj léčiv a po tom, co jsem za těch 5 let viděla a slyšela, to do svých dětí nemůžu nechat s čistým svědomím píchnout. A hlavním důvodem nejsou nežádoucí účinky jako asi u většiny neočkujících, ale právě nefunkčnost vakcín a nesmyslné nastavení systému tady...pokud by zde bylo očkování dobrovolné a mohla jsem si sama rozhodnout, co dítěti dám píchnout a kdy (samozřejmě v nějakých mezích), z čeho mám obavy atd, tak by dcera očkovaná proti něčemu určitě byla....ale ohánět se kolektivní imunitou např.u nepřenosného tetanu (ano, i takový nesmysl v médiích byl), tak to jako pardon, tohle podporovat nebudu 🙂
@zelenaesmolda ty detaily si nepamatuju, protoze to neni primy pribuzny a stalo se to pred 50 lety.
@lajochova84 A ja dekuji mym rodicum, kteri mi nedali jine nez povinne ockovani. povinne bohuzel museli, jinak by se urcite dost rozmysleli.
Největší úcta všem maminkám,které se nějak rozhodly a přesto jsou schopné respektovat opačný pohled na věc.
Jsou tu dva velké strasaky: Nemoc verzus nežádoucí účinek.. který z nich je opravdu větší? Pro každou z nás jiný... Nekdo má větší strach z nemoci a někdo z nežádoucích účinků a na základě toho se nějak rozhodneme... A každá z nás si i poneseme případne následky... Když mi onemocní nebo dokonce zemre neockocane dítě na nejakou nemoc, v životě si to neodpustim.. kdyz moje očkováne dítě bude mít vážné nežádoucí účinky nebo dokonce zemre, v životě si to neodpustim.. je to me riziko a moje odpovědnost... Nikdo ji za mě nepřevezme,nikdo se o me dítě pak nebude starat,nikdo mi nedá peníze na jeho léčbu a co víc, nikdo nebude tak zoufalý jako já... Nikdo tedy nemá právo za mě rozhodnout... Já sama jsem očkování odsunula na první rok, dcera je očkovaná Pediacelem, MMR odložim minimálně na dva a půl roku... mám kamaradky,co očkují, co očkují později jako já a co neockuji vůbec... Všechny to jsou skvělé a zodpovedne matky... nikdy by mě nenapadlo je soudit nebo dokonce odsoudit, všechny se rozhodly na základě svých zkušeností, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí... Ne, nepodepsala...
@codal já s vámi téměř souhlasím, ale...
Já si prostě myslím, že internet je plný stěžování si. Každý zveřejní, když se mu stane něco špatného (nežádoucí účinky nebo dokonce trvalé následky) ale skoro žádná matka nenapíše, moje dítě bylo na očkování a nic se nestalo. A proto se právě neočkovačky rozhodují podle toho, co čtou, čeho je více a jakmile narazí na první článek "očkování je špatné" už se jen dohledávání ty negativní zkušenosti. Nedivím se, že je to zlomí. Je mi to líto, ale přesto mě to zvedá ze židle. Nepřu se o to, že jsou přesvědčeny o svém správném rozhodnutí. Jen si myslím, že správné není.
@lajochova84 Věřte, že jsou i rodiče, které se rozhodují na základě jiných věcí než diskuzí na netu...jak jsem psala výše, u nás třeba nežádoucí účinky až takovou roli v rozhodování nehrály, rozhodně si nemyslím, že kdybych dala dcerku oočkovat, že z toho bude mít nějaké velké následky, věřím, že by to zvládla dobře 🙂 Jen k tomu prostě nemám důvod a můžu to otočit a napsat, že mě mrzí, že jsou maminky, které tohle nejsou schopné akceptovat...nepíšu pochopit, já také nechápu ohledně toho spoustu věcí z druhé strany...tady je prostě kámen úrazu v tom, jak je to nastavené...upřímně píšu, že kdyby bylo očkování dobrovolné a sama bych si mohla určovat co, jak a kdy, tak dcerka rozhodně nepatří mezi neočkované 🙂 A co se týče těch nežádoucích účinků, dokážu pochopit, že se rodiče zaleknou, i kdyby jedno dítě ze sta tisíc mělo nějaký vážnější NÚ nebo zemřelo...a myslím, že nikdo nemůže tvrdit, že těch NÚ není daleko daleko víc. Naštěstí samozřejmě je více dětí, kterým po očku nic není, ještě že tak, ale nedá se na základě toho říct, že očko je bezpečné. (Píšu jen svůj názor, nechci se hádat, naprosto chápu i ten strach z některých nemocí, já ho mám taky.)
@lajochova84 tomu rozumím,masáž médií, informace,dezinformace,je toho hromada,já mám třeba spoustu kamarádek, které ockovaly normálně a mají děti naprosto v pořádku... Na druhou stranu znám i lidi, jejichz děti měly po očkování problemy, i když to nebylo fatální a děti se po čase daly zase do kupy... Každopádně, člověk si to pak hodně promýšlí, co když se moje dítě pak do kupy nedá atd. Sama jsem byla na několika přednáškách s lékaři, četla toho hodně, řešila jsem to celé těhotenství a cely první dceřin rok a zjistila jsem, ze na tomhle tématu se prostě ani doktoři neshodnou, nevěřila byste kolik doktorů děti očkované nemá... Řada z nich (možná většina) samozřejmě ano,ale když ani oni nejsou za jedno,jak se má pak rozhodnout lajk, jak jim může věřit???.. každopádně je to velké téma a skutečnou pravdu se asi nikdy nedozvíme, protože ani medicína není všemocna.. mě třeba hrozně štvalo, že mi doktor minulý rok říkal, jak schéma 2+1 je málo,ať očkuji 3+1,že je to lepší, a od nového roku,je schéma 2+1 pro všechny a v pořádku. Schéma MMR se také neustále mění,protože se zjišťuje, že děti pak v kritickém věku nejsou často chráněné.. zjistuje se,že děti i po ockovani nemají vždy dostačující protilátky,i přes očkování se nakazí, takže pak není čemu se divit,ze ty maminky tomu nevěří a boji se...já sama jsem jednou z nich a věřte mi,že to bylo nejtěžší rozhodnutí mého života... Přesto si za ním dnes stojím a i druhé dítě budu očkovat později...
@lajochova84 a jsem přesvědčená,že dokud se očkujíci maminka nesetká s tou prodělanou výjimkou,kdy dítě mělo po očkování fatalni problemy a naopak dokud se neockujici maminka nesetká s následky nemoci,která se dá očkovat,tak jen těžko pochopí tu "druhou" pravdu a možná sve rozhodnutí prehodnoti nebo alespoň zvazi!
@codal my třeba máme v rodině trvalé následky po očkování (stržené oči/šilhání po febrilních křečích) ale je fakt, že je to cca 50 let zpátky. Je to těžké, souhlasím.
Ano, podepsala.
@lajochova84 Pokud věříte, že se, dle vás tzv. "neočkovačky", rozhodují na základě diskuzí a jen čtení negativních informací na netu, tak se nedivím, že chcete sepisovat petici proti nim. Mě udivuje kolik maminek mi řekne "však doktorka víc dělá, ona to studovala, tak tomu rozumí". Studovali kulové a studovat to ani nebudou, na co? Je to povinné a ouřadové (bez vzdělání) o tom někde v kanclu rozhodli, tak to bude asi pravda. Než jsem vůbec začala uvažovat nad dětmi, tak jsem si k tomu začala studovat dost informací, paní doc. Strunecká má o tom jednu opravdu dobrou knihu a nezabývá se tím zrovna krátký čas. Před x lety jsem odmítla tetan a dodnes mi zdrav. sestra ve dveřích připomene, že ho nemám, tak asi zemřu za dveřmi ordinace. Ani sami lékaři v tom nemají jednotný názor! Jak to? Vždyť je to povinné, tak by na to měl být jednotný názor mezi nimi, ne? Jak je možné, že jeden lékař odklad akceptuje, druhý by za to nejraději vyřadil dítě z evidence (i když dle zákona nesmí)? Proč své děti neočkují, nebo aspoň odkládají, a u cizích to nejde?? Lékaři nejsou zvyklí na odpor, do revoluce to byla autorita, téměř polobohové, co rozhodují o životech, tak jim nikdo nebyl schopný a hlavně zvyklý vzdorovat, nebyla taková přístupnost informací a lidé se tak nezajímaly o své práva. Dnes jsme o kus dál, proto taková změna ve vztahu lékař-pacient. Pro mě lékař není tedy autorita žádná, uznávám je pouze pokud se jedná o akutní záchranu života!
Nechápu, proč je dnes tolik "in" ten trend, že doktoři jsou idioti, co nic nevědí, nedá se jim věřit, a možná to všechno obyčejný člověk ví líp. Ano, někteří pochybí, ale pořád je zde fakt, že se musí na tuto praxi studovat mnoho let, o věcech do hloubky, že je ani na internetu nenajdete přístupné. A jedna nějaká kniha na jedno téma vám fakt tyto znalosti nedá. Trochu víc respektu doktorům a uvědomte si, že fakt víte asi 10x míň, než si myslíte. Ovšem lidská arogance nezná mezí, bohužel.
@packaf, tak hlavně doufej, ze ani Ty a ani Tvé děti nikdy nebudou potřebovat lékařskou pomoc, jinak jste v naprosté pr...., vzhledem k tomu, ze dle Tvých nazoru jsou lékaři neinformovaní a v podstatě i neschopní svoji práci vykonavat poradne. Tak snad Ti pomůže nějaká chytra kniha nebo internet. 🙂
Ale vlastně se ani nedivím temto názorům na MK, protože každá druhá nebo třetí je zde lékařka, právnická a nejdokonalejší matka na světě. 😂

@sahrazad1, asi jen natvrdla, ale co má povinné očkováni společného s dobrovolným? Kolovala ptačí chřipka, ale lidé mohli chytnou prasečí?