Podepsaly byste petici pro důsledné dodržování zákona o očkování?
Podepsaly byste petici PRO důsledné dodržování zákona o očkování, resp PROTI neočkujícím rodičům?
@ttm Já jsem také oddálila očkování kvůli nemoci a požadovala rozdělení hexy a prevenaru, nikdy nebyly aplikovány společně, takže na tom nevidím nic špatného? 😎 Tady se bavíme o neočkování, ne o tom, že dítě mělo nepřiměřenou reakci a teď chvíli mezi očkováním počkáte... Takže se laskavě nerozčiluj... 👍
@treasurka můžeme něco založit 😉
@astyna co to je za pitomost! Pitná voda v ČR má jednu z nejpřísnějších norem na kvalitu vody v celé Evropě! A něco o tom vím, studovala jsem vodní hospodářství na fakultě životního prostředí. Tohle je opravdu ta největší blbost, jakou jsem kdy slyšela... kde jste k tomu přišla?
@astyna Predni vedci predni vedci... Zapominas, ze vsichni, co venovali leta studiu a desetileti praxi jsou zloradi podplaceni big pharmou! Tady jsou matky, ktere treba stravily i dva(!) mesice ctenim predem vybranych clanku na internetu a rozumi tedy problematice mnohem vic, nez nejaci vedci. Prece je nebudou slepe nasledovat, jako nejake ovce, kdyz maji tak paradne nacteno.
@ai30 a pak jsou tady matky, ktere ockovanim svych deti spasi cely svet, protoze to ony a jen ony jsou ty nejzodpovednejsi ze vsech a zachranuji sve deti tim, ze je v prvnich dvou letech naockuji 12 vakcinama. Joooo, fandim vam! 👏👏👏😂😂😂
@mimiveru to plati i pro tebe zodpovedna matko 🤣🤣🤣
Honem uz utikejte zalozit tu vasi zodpovednou komunitu, at nas zachranite. 😀
Vakciny.net najdi si to uz sama.
@evagabik ha! A najednou je něco dané zákonem - kvalita vody - a to se přece musí dodržovat, že?
@brunetka11 to je mmr, ze? A resili pak, cim to bylo zpusobeno? Anebo to nechali byt? Jsem rada, ze to nakonec dobre dopadlo. A co na to Vase dr.?
je to web našeho českého vakcinologa Petráše a kamaráda mého manžela. Takže asi tak. Tomu já věřím, když ho znám osobně.
Edit: když už používáte ten google pro vyhledávání všelijakých šmelin, tak si i rychle najdete, proč se hliník do vody vlastně dává. A nevím, proč to musím psát těm, které jsou tak erudované. Howk. Mám lepší věci na práci - takže dobrou noc a ne že se taky zase servete 😀
@evagabik a ty "těžké kovy" takže hliník, tam prostě být musí, coby aktivátor účinné látky. A to, že ještě před patnácti lety, kdy jsem končila ZŠ, všechny děti jedly hlinikovyma příborama, to nikomu nevadilo. Ono taky proč? Babi vařila celý život v hliníkovým nádobí a žila do devadesáti.
@lajochova84 jo musí a pravidelně a neustále se to kontroluje! Je to přísně hlídané a velice složitý proces... fakt asi nemá cenu to taky vůbec říkat, protože vy dámy jste evidentně chytřejší, ikdyž o tom víte úplné prd! Hlavně, že si přečtete 1 pitomý článek a to je po vás svatá pravda... Já jsem se kvalitou a čištěním vody zabývala 5 let a napsala jsem o tom i diplomovou práci..., ale sorry jsem blbá a nerozumím tomu... Sbohem! S takovými zabedněnými a zaslepenými osobami nemá smysl vést jakoukoliv diskuzi...
@lajochova84 až na to, že z hliníkových příborů se do těla, na rozdíl od vakcíny, dostane jen stopové množství a navíc prochází trávícím traktem, kde ho tělo dokáže lépe odbourat... Kdežto u vakcíny se to chová úplně jinak...
Tyhle vaše argumenty jsou úplně mimo mísu... ještě jednou opakuji, že už nemá smysl dále o tom diskutovat...
@astyna vím, že už jsme se potkaly v jedné debatě cca před rokem a půl. Myslím, žes psala o tom, že máš tchána chemika a tak nějak jste jste celá rodina z oboru. Nemyslím se? Možná by stálo za to se spojit, pokud bys měla zájem, napiš SZ. Už jsi tomu určitě věnovala hodiny v takových debatách...
@priefi Bylo nám řečeno, že se to stát může, ale těžko dopátrají, z čeho to bylo. Každopádně měla ještě cca půl roku na místě vpichu hrčku. Mohlo to být opravdu špatným vpichem. Těžko říct.
Každopádně lékařka je od té doby velmi opatrná. A nedovolí si ji zaočkovat ani s lehčí rýmou.
Malá měla i těžkou alergickou reakci na Stoptusin a peklo nastalo po aplikaci černou hennou.
Ale když byla na alergologii, vyšly jí jen mírně navýšené hodnoty u prachu, ale i ty byly více méně v normě.
@brunetka11 a co gastroenkrynologie? My nechodime prozatim na alergo, ale prave tam. Oni zkoumaji potravinove alergeny. Nas mrnous prave ma alergii na bkm a na vejce a dalsi. A treba alerge na bilek je kontraindikace s vakcinou mmr. Bohuzel ma i mastocitozu urnicu pigmentosu (nesmi nic s histaminem, nebo jen v malem.mnozstvi) a mmr neni u teto dg.zrovna dobra. Detska dr.mi porad predhazuje, ze jiny jeji pacient ma stejnou dg.jako nas mrnous a uz je naockovany a ze chodi ke stejnemu odbornemu lekari. Tak asi nas ma horsi priznaky... osobne si myslim, ze problem odborny dr.vidi v tom bilku. Kdysi jsem mmr brala, ze ok, naockuju bez problemu, vsak ho to ochrani, ale cim vic jsem cetla tim vic mam strach. Nase dr.ockuje a nerada rodice proti proudu. Nam ockovani zastavila sama od sebe odborna dr., takze se starat nemusim. Ale pokud ho chci dat pak do skolky, bude nutne mmr naockovat. Snad mu aspon ubyte alergie na bilek. Mam hrozny strach
@evagabik a kolik je hliníku ve vakcínách máš, samozřejmě, naprosto přesně zjištěno, včetně toho jak se TO chová. Stejně tak jako kolik hliníku se dostane do těla z hrnců a to, že se samo vyloučí. Jediný, v čem s tebou souhlasím je to, že to nemá cenu. Do tý doby, než ty nemoce opět propuknou. Do tý doby, než jejich zmutovaný kmen napadne moje dítě. A to pak, přísahám, do konce života bych bojovala za to, aby rodiče, který neočkovali, jen proto že nechtěli (samozřejmě vyjma prokázaných kontraindikací) byli potrestaní.
@lajochova84 a k cemu by pak byla petice???
@priefi dcera má taky alergii na vajíčko, ve školce není problém, je to kontraindikace pro očkování MMR, lékařka říkala, že počkáme po 3.roku věku jak se pohnou hodnoty, předpokládá se, že alergie vymizí, jako už jí vymizely všechny ostatní.
@petrasipkova1 @vineta aha, takze kdyz mame 2 kontraindikace (nemoc + alergii), tak jsme v suchu, co se tyce skolky, to jsem nevedela. Dekuji za informaci. Nam vajicko klesa, je jeste stale silny alergen, ale oproti tomu, co bylo na zacatku, trochu to kleslo. Doufam, ze i ostatni alergie vymizi. Treba abkm nam bohuzel malinko stoupla. A je nejaka hranice, kdy nejpozdeji se muze mmr ockovat?
@lajochova84, nečetla jsem všechny příspěvky, protože by mě z některých názorů zde přítomných pisatelek musela klepnout pepka. 😂 Ale k Tvé otázce. ANO, PODESALA a to jen z jednoho důvodu, protože zákony se mají dodržovat, je úplně jedno, zda je to zákon o očkováni nebo jiný. Stále je to dáno ze zákona. Fakt se mi líbí, jak se zde některé dokáží hádat. Když se tento zákon někomu nelíbí, něco pro to udělejte, dejte podnět na ministerstvo o změnu zákona, to je ale moc práce a nikdo se do toho nežene, ale blbě kecat umí každý.
@evagabik Ja mam tech antivaxx argumentu oblibenych dost, ale tento o vakcinologovi patri k mym uplne nejvic nejoblibenejsim 😂😂😂
Aplikujete stejnou logiku i na ostatni oblasti? Nenechate si postavit dum zednikem, ktery to dela cely zivot, protoze ten je k zedniceni uplne nekriticky? Radeji najdete nekoho, kdo si doma na zahrade postavil za jedno odpoledne krivou zidku, ale ma pocit, ze ten dum by zvladl taky?
Nebo se obloukem vyhnete vyucene svadlene, ale nechate si usit saty od nekoho, kdo zrovna prosel kurzem siti a uz zvladl spichnout pytlik? Vzdyt ta svadlena si tim vydelava! Tim je automaticky na listu podezrelych...

@evagabik
"Ale přece mi nemůže být jedno, když pumpuju do svého dítěte jedy, které mu můžou ublížit taktéž" - věřím, že to tak máš i s hygienou a stravou. Protože taková pitná voda obsahuje víc hliníku než dávka a to nepočítám kojení.