Povinné očkování - existují monovakcíny?

prostenika85
17. dub 2015

Dobrý den všem,
ráda bych se zeptala těch, které se orientují ve vakcínách (jejich složení, škodlivosti apod.) jestli jsou na našem trhu k dostání monovakcíny povinně očkovaných nemocí.
Myslím si, že narvat do malého organismu tolik nemocí najednou nedělá dobrotu. Navíc se teď v mém okolí objevilo pár dětí s následky po očkování hexou, tak bych ráda nějakou alternativu...
Co si myslíte o očkování pediacelem?

schotja
17. dub 2015

@prostenika85 Ahoj, Pediacel jsme nechali naočkovat s homeopatickou "clonou" před i po očkování 1.a 2. dávky, ve sch. 3+1 a všechny dávky se obešly bez negativních reakcí. Zajímalo by mně taktéž, jak je to s monovakcínama, hlavně proti nemocem, které jsou v Priorixu (MMR).

prostenika85
autor
17. dub 2015

@schotja Ahoj, děkuji za info 🙂 Pokud to nepůjde jinak, zvažuji ten pediacel. Kombinace s homeopatiky mne vůbec nenapadla, děkuji za tip!

terkaz
17. dub 2015

@schotja
muzete mi prosim napsat jake homeo a davkovani? My jdeme na Pediacel za tyden.... 😒 dekuju.

golla
17. dub 2015

psala jsem si s Petrášem a monovakcíny nejsou proti všem povinným nemocem. :o(
Na homeo - thuya, alumina a před očkováním bachovy rescue kapky

evule1982
17. dub 2015

Monovakcíny existují tuším jen na tetanus, obrnu a hepatitiduB, ale nejsem si jistá, jestli jsou všechny určené i pro miminka. Na druhou stranu mně asi přijde horší dát dítěti několikrát ten koktejl přídavných látek, který je ve vakcínách, než dát víc nemocí v jedné vakcíně. Z tohoto důvodu jdeme taky do Pediacelu. Já bych každopádně uvítala monovakcínu proti spalničkám.

kalo
17. dub 2015

@prostenika85 Pediacel bych nedala ani náhodou - novinka, takže se na těchto dětech teprve zkouší..jak moc je "neškodná" se teprve uvidí....

evule1982
17. dub 2015

@kalo Pediacel není nový....nepleteš si to s Hexacimou?

schotja
17. dub 2015

@terkaz Bohužel už jsi nevzpomenu jak přesně se dávkovalo, Thuya po očko a na ten druhý název už si taky nevzpomenu.. Určitě se dá něco najít i na internetu, nebo některá z maminek poradí. Ještě dodam, že jsme odložili aspoň o dva měsíce,.. přece jen CNS takhle malých miminek není zralý a připravený na takovou zátěž. Osobně si myslím, že spousta neurologických i jiných problémů má s očkováním souvislost, jen neprokazatelnou, a tudíž to nikdo z lékařů nepřizná..

petra.vavra
17. dub 2015

Pediacel je zavedena vakcina, testuje se HExacima

Pediacel je do cervna tohoto roku a pak az v prvni polovine roku 2016 k dostani, do te doby pouze v Nemecku za zakoupeni a s vystavenym receptem od lekare. Ma hlaseny vypadek, lekari o vypadku byly informovani dopisem primo od dodavatele.

schotja
17. dub 2015

@kalo Novinka? To jsem nevěděla.. Já bych zase nedala žádnou vakcínu od megakoncernu Glaxosmithkline 🤐

schotja
17. dub 2015

@petra.vavra Můžu se zeptat odkud máte takové info a je to jisté? Kamarádka má termín teď na konci dubna a dost očkování řeší už teď a právě uvažovala o Pediacelu...

zmrz_lina
17. dub 2015

@petra.vavra ani v Německu nebude k dostání. Výpadek je pro cely region a bohužel nepůjde ani sehnat v blízkém zahranici :( zvazovala jsem to taky ale bohužel... :(

prostenika85
autor
17. dub 2015

@petra.vavra To jste mi teda neudělala radost... Jestli máte takové informace, nemáte zdání, jestli třeba dodavatel neplánuje úplné zrušení dovozu vakcíny? Aby ten výpadek nebyl trvalý...

terkaz
17. dub 2015

@petra.vavra
@schotja
@zmrz_lina
@prostenika85
Holky o Pediacelu je to pravda, ptala jsem se na to i v lekarne. Vakciny maji s expiraci do konce cervence. Jak jsem se to dozvedela, hned jsem volala do lekarny a dve vakciny mi objednali. Na prvni davku jdeme za tyden. Bude nam skoro 9 mesicu, tak snad ty dve davky stihneme. Na treti budeme mit cas....

zmrz_lina
17. dub 2015

@terkaz jj. Ja jen psala, ze bohužel nebude moznost zajistit si ho ani v blízké zahraničí, protože vypadek je pro cely region. To psala přímo pani od výrobce. Pro nas je to ted pase, maly ma měsíc a dřív jak v záři ockovat nehodlám.

terkaz
17. dub 2015

@zmrz_lina
Hmm, to je na prd. Take jsme chteli odklad., nam to vyslo ted na ten devaty mesic. Ale priznam se, kdyby nemeli vypadek, odkladali bysme to dal. Ted mam trochu strach, ze kdybysme nestihli ten Pediacel, ze by nas doktorka tlacila do Hexacimy.

petra.vavra
17. dub 2015

@schotja viděla jsem dopis zaslaný pediatrům a potvrzení od Petráše na vakciny.com (cz) nevim ted 100% jakou maji priponu.