Proc se neočkuje při teplotě

simina9111992
30. zář 2017

Ahoj prosim Vas proc se nema ockovat pri teplote a je tim myslena teplota nad 37nebo az vyssi?jake KOMPLIKACE z toho muzou byt?

gnozka
30. zář 2017

Protoze teplota signalizuje ze telo s něčím bojuje . A na ockovani by melo byt dite / dospěli naprosto zdráv . Platí to i na růst zubu . Telo ma oslabenou imunitu a je to pro nej zátěž . Nase Dr zásadně očkuje jen kdyz je dite naprosto zdravé a kdyz ma byt jen rýmu tak az 14 dni po úplném vyléčení . Kdyz je ditko ockovani pro teplotě nebo pro nemoci je tam riziko horší snášenlivosti . Múzou nastat nežádoucí účinky jako vysoké horečky a pod .

nelinecka1
30. zář 2017

Predstavte si, ze mate teplotu, boli vas hlava a nekdo do vas supne dalsich 6 nemoci- imunita sistane fest zabrat jen skrz tyto nemoce a kdyz uz mimi nebo i dospely neni zdrav, muze to byt opravdu silna reakce.

verinikki
30. zář 2017

Protože teplota je projev nějaké patologie v těle. Nemoci, vyčerpání a tělo pomocí teploty bojuje zpravidla s nějakou infekcí. Samotné očkování je pro tělo zátěží - oslabuje na nějakou dobu nespecifickou imunitu (taková obecná ochrana před viry a bakteriemi), takže se mají očkovat opravdu jen zdravé děti. Komplikace různé - od prudkého rozběhnutí nemoci, nebo toho, co způsobuje teplotu až po velkou pravděpodobnost výskytu nežádoucích účinků očkovací vakcíny.

makky1310
30. zář 2017

Teplota znaci nejaky "problem" v tele. Dite je z teploty oslabene a ockovani narusi uz tak nalomenou imunitu. My jsme byli minuly tyden ockovat, maly bez jakekoliv znamky problemu. No a dnes jsme propusteni po 6 dnech hospitalizace. Ockovani nam rozjelo zlatyho stafylokoka a malej musel na oper.zakrok kvuli obrovske bouli na krku. Takze dite rozhodne NEOCKOVAT pri podezreni na jakykoliv problem.

mari90
30. zář 2017

Proc zatezovat uz tak zatizene telo, byt jen zvysenou teplotou!! Imunita je oslabena a ockovani ji oslabi jeste vic. Nejlepe vubec neockovat v dobe chripek!

mandala
30. zář 2017

Znám lidi, co nechali oočkovat dítě s teplotou - netuším, jak velká teplota byla, je to asi 30 let zpátky, kluk je mentálně postižený, předtím naprosto zdravý...😢

simina9111992
autor
1. říj 2017

@mandala ja znam kluka,ktery po ockovani kvuli zanetu v tele dostal obrnu..predtim se normalne hybal a po ockovani prestal..pri ockovani mel horecku..mudr rekla,ze to nevadi..ale nevim jak s tou mentalni retardaci..zalezi jak byl stary s tim se clovel spise rodi a u miminka se to ze zacatku nepozna,kdyz nemluvi apod. Nebo ano?protoze jak rodice s urcitosti muzou vedet,ze uz se nenarodil s mentalni poruchou

gnozka
1. říj 2017

@simina9111992 to se prave nepozná , ale co vim tak většina poruch vzniká uz v prenatalnim vývoji . To ze se dite očkuje nemocné muze akorat způsobit urychlení příznaků poruchy . Každopádně i u dravého dítěte bych neockovala byt jen kdyz rostou zuby . Je to zátěž . Ja sama nechávám očkovat i nekteré nepovinné ale jak rikam ditko musi byt absolutne zdravé a v kondici .