První očkování - na co se mám připravit?

nebetka
30. črc 2013

Ahoj maminky,
zítra jdu se svým miminkem na první očkování - ve 3.měsících.
Na co se mám připravit? Jaké jsou reakce Vašich dětí na očkování a jak řešíte vzniklé komplikace?
Mám z toho docela obavy, tak budu ráda, když se dozvím něco od zkušenějších maminek.
Moc děkuji🙂
Nebetka

nickylee008
30. črc 2013

Ahoj, my byli na prvním očkování před pár dny a malá byla v pořádku. Žádnou zvýšenou teplotu, horečku ani zarudlé, nateklé místo vpichu se nekonalo. Možná byla trošku víc mrzutá a chtěla pořád chovat, ale je také možné, že jsem si to pouze tak nějak vsugerovala. Den po očkování jsme byli na svatbě a malá byla usměvavá a ani jednou za ten den nezaplakala, šikulka 😉

ange_de_la_morte
30. črc 2013

Prwní očkowání wětšinou býwá bezproblému, je dobré mít doma pro jistotu něco od teploty. Malý zwládl prwní očkowání ( i další) bez obtíží, bez teplot, jen byl malinko rozmrzelý tak se wíc nosil a šetřili jsme nožišku protože ho trošku bolela ( nedáwala sem moc na bříško aby si na nožičce dlouze neležel) ale ji nak uplně wpohodě. ( omlouwám se za ,w,)

janabal
30. črc 2013

malá měla 39,5c zabral nurofen sirup

katyxq
30. črc 2013

Přečti si nejdřív příbalový leták vakcíny (a doporučuju třeba americký, neb ten český je dost okleštěný) 😉, nicméně některé možné nežádoucí účinky tam bývají popsány fikaně - encefalický pláč jako neobvyklý pláč, ekzém jako vyrážka apod.
U nás reakce alergická (na nedeklarované hovězí bílkoviny, kasein) - hleny a nitky krve ve stolici, průjem, silná kolika, taky neklid, plačtivost, časté buzení ze spánku a s jekotem. Dávala jsem Fenistil kapky, probiotika a kojila a kojila a kojila, nosila a doufala, že bude co nejdřǐv lépe.

mitote
30. črc 2013

meli jsme tri davky Prevenaru 13, z toho jednou teplotu vecer, mame za sebou prvni dakvu hexy a teplota... jinak nic. Teplota pokazde spadla po pulce cipku paralenu

salomee
30. črc 2013

O. měl po prvním oč. v noci nad ránem teplotu kol 38, plakal, nemohl spát, dokud teplota neodezněla (což se podařilo jedním Nurofen čípkem, další už nebylo třeba dávat). Pak zas byl pro změnu spavej, ani na jídlo se mi ho budit nedařilo, probral se až v pozdním odpoledni rovnou s úsměvem a bylo to dobrý. Další dávky už byly bez reakce.

anina32
31. črc 2013

Péťa měl první očkování na 9 týdnech, to byla hexa a rotarix a bylo to úplně bez problémů😉 další očko pak na 3 měsících a to už měl večer před spaním zvýšenou teplotu kolem38 a u každého dalšího očkování pak taky. Žádná jiná reakce nebyla a kromě paralenovýho čípku na zmírnění teploty před spaním jsem nic nedávala.

berynka
31. črc 2013

Je to individuální 😉 . Obě holky mají jen Hexu, reakce nebyla žádná, jen možná trochu větší spavost ten den.

terkahlavackova
5. zář 2013

My byli na prvním očkování minulý týden a maličkej to zvládl úplně bez problémů. Plakal, jen jak mu to paní doktorka píchla a pak jsem ho chovala a hned přestal plakat. 🙂 A ani teplotu, ani alergickou reakci neměl. Ale je to prostě u každého miminka jinak..