Reakce dětí na novou šarži vakcíny Pediacel

fibrila
3. zář 2016

Ráda bych se zeptala těch, co již očkovali novou šarží vakcíny Pediacel (dostupnou od 08/16) na rekce po očkování. Chystáme se očkovat touto vakcínou, tak bych ráda znala vaše zkušenosti s touto novou šarží. Nepředpokládám nic dramatického, ale ráda bych měla určitou jistotu, že stále patří k bezpečnějším vakcínám a není zde zásadní rozdíl od předchozí šarže. Díky předem za odpovědi.

cepcolatko
1. lis 2016

@fibrila Asi Vás nepotěším, ale u nás proběhla celkem velká reakce po první dávce. Atopický ekzém, nástup po týdnu jen na hlavičce, postupně se ekzém rozšířil na celé tělo. Brečela bych, skončili jsme na kortikoidech a momentálně řeším co dál. V očko centru radí ještě více rozložit (což vzhledem ke končící čtyřvakcíně bude problematické), Dr. Petráš mi zase radil spíše dokončit Pediacel a prodloužit rozestupy s tím, že toto "umí" každá vakcína. O tom, že jsme si koupili rovnou tři dávky ani nemluvím. Psala jste sem již před delší dobou - chci se tedy zeptat, zda jste již očkovali a jak to proběhlo?
Má někdo podobnou zkušenost? Že by mohl být problém s konkrétní šarží mě, přiznám se, nenapadlo...

dofi86
1. lis 2016

Zdravim, my mame zatim jen prvni davku a v pohode ;) Nebyla ani zvysena teplota, jen malinka boulicka asi dva dny (musim to zaklepat 🙂 ). Davaly jsme ale homeopatika a vitaminky, plus po ockovani i probiotika, aby se upravila strevni mikroflora. Jinak interval mezi prvni a druhou davkou mame 2-3 mesice, posledni treti chci davat min. po 6ti mesicich, ale spis pozdeji. A taky si davat pozor, aby mimco bylo fakt zdrave, ani zoubky nerostly apod.
Jo a prvni davku nase mala dostala ve 13ti mesicich.

cepcolatko
1. lis 2016

@dofi86 Díky za reakci...my jsme právě také očkovali až po roce věku a tak nějak jsem byla vyladěná na to, že to proběhne v pohodě....také jsme dávali vitaminky, hořčík a omega 3, homeopatika Thuya a stejně se reakce dostavila ☹

dofi86
1. lis 2016

@cepcolatko to je mi lito...a chcete teda ockovat dal?:-\

cepcolatko
1. lis 2016

@dofi86 No asi to nakonec ještě více rozložíme a s co největším odstupem, ale musí být úplně v pořádku, což zatím není...