Akupunktura při IVF - má někdo zkušenosti?

dobranadeje
12. led 2017

Ahoj, chodila jste prosím nějaká při stimulaci či při KET na akupunkturu? Popřípadě ke komu a jak dlouho? A mělo to nějaké výsledky - jakože před akupunkturou neúspěšné ET/KET, po akupunktuře otěhotnění? Díky. 🙂

johnirvingfan
13. led 2017

Ahoj. Já osobne jsem IVF nepodstoupila, ale vím o ženách, které při tom akup. podstoupily. Já osobne bych se tomu nebránila a vidim v tom dobry krok. Mne osobne akup. rozjela menzes, který před tim nebyl vůbec. A aku mi prováděl lékař. Myslím, že dobrý "akupunkturista"😀by ti měl i umět poradit, jestli

johnirvingfan
13. led 2017

během stimulace ano či ne.

johnirvingfan
13. led 2017

Jinak vím i o ženách, které to postupovaly dlouhodoběji-rika se, že tak min. cca 10 kůr. I mezi stimulacemi. A pak už ani IVF nezahajily ;)

antoaneta
26. led 2017

Ahoj, ráda bych také uvítala nějaké zkušenosti. Já sama jsem se pro akupunkturu rozhodla. Jedno IVF máme vyčerpané, dlouho se pokoušíme o dítě a opět nic. Vzhledem k času a věku, už to nechceme déle protahovat a tak jsme teď začali jednat znovu. S příchodem následující menses jdu na první hormonální odběry, ultrazvuk, manžel na spermiogram. Problém je u nás obou. A za těch 6-7 let, co jsme byli na IVF poprvé, se naše výsledky určitě ještě zhoršily. Na základě nich se pak uvidí ale s přípravou chceme začít hned, nebo co nejdřív to bude možné. Chceme si tu možnost úspěchu pojistit, jak to jen jde, proto užíváme oba různé vitamíny a podpůrné přípravky a tento týden, poprvé, jsem začala chodit i na akupunkturu. V Brně. Budu chodit každý týden jednou a pak navíc ten den před a po transferu. Uvidím, co a jak výsledky, jak se budu cítit apod. Můžu informovat. Pokud se IVF nevydaří, jsem rozhodnuta, že před posledním pokusem budu akupunkturu absolvovat znovu a podstoupí ji i manžel.
Ozvěte se prosím taky někdo, kdo si tím prochází, nebo prošel!!!!

karkab
27. led 2017

Ahoj, my jsme podstoupili 4x IUI a 2x IVF, nezadařilo se. Už jsme vyzkoušeli snad úplně všechno a došlo i na akupunkturu. Dostali jsme od známé kontakt na Mudr. Jelšíka, který se specializuje na obor gynekologie - akupunktura v oblasti gynekologie. Byla jsem na konzultaci, vzala lékařskí zprávy a popovídali si o tom. Akupunktura při neplodnosti je minimálně, aby se dostavili nějaké výsledky na 1-1,5 roku minimálně 1-2x do týdne a je to náročné. Takže mě doporučil jít do třetího IVF, změnit centrum a při stimulaci dojet na akupunkturu, kterou může IVF podpořit.