Antibiotika Doxyhexal a těhotenství. Poradíte, prosím?

sishina
1. led 2023

Ahoj,
chtěla bych si tu ověřit mojí teorii..

Kamarádka se mi svěřila, že je v 7tt ale má strašný strach, protože před otěhotněním měla chlamidie a brala antb. Doxyhexal. Brala je v tom cyklu co otěhotněla, ale těhotná ještě nebyla.

Spočítaly jsme to zhruba na:

20 DC začala antibiotika brát a brala je až do 5 DC (v průběhu užívání proběhla menstruace) následně pak měla ovulaci okolo 15 DC a otěhotněla.

Tedy mezi dnem kdy dobrala antibiotika a proběhlo oplodnění bylo cca 10 dnů.

Za mě v takovém případě dítě ohrožené není, ale nabídla jsem ji, že se tu poptám.

Sama jsem ještě úspěšné těhotenství neměla, tak chápu že má obavy.

Děkuji za odpověď

bejuna29
1. led 2023

@sishina Taky teď beru doxyhexal kvůli bakterií v moči (ureaplasma) imunolozka mi několikrát durazne zopakovala, že teď nesmím otěhotnět, což u me teď stejne nehrozí, protože čekám na první MS po potratu. Ale pro doktorku to bylo evidentně velmi důležité, neotehotnet. Nejspis kvůli té samotné bakterií (byl mi zjištěn mbl deficit), že se jí nejdřív fakt musím zbavit než znovu otehotnim...
Takže 10 dní po dobrani je asi ok...ale spíš jde asi o to, jestli se zbavila tech chlamydii?

janule0123
1. led 2023

@sishina a je to v te kategorii s minimálním rizikem pro tehotny ? Nebo ne ? Jinak pocitam, ze by mělo byt ok.. nějakou dobu v těle zůstávají, ale nemyslím si ze tak dlouho a po pozitivním testu ještě nějakou do k trvá než se dítě napojí výživou na matku.. takže beru ze ok… já teda řešila něco podobnyho .. do pozitivního testu jsem snedla kupu ibalginu, byla jsem na chirurgickym zákroku… no a vše ok… na Gyn me říkali ze v pohodě a kdyby to mělo vliv, tak se to stejně vytridi a zamlkne..

sishina
autor
1. led 2023

@janule0123 právě ze není, nesmí se v těhotenství brát. Je to kontraindikace. Ale myslím že je podstatné, že když je brala, tehotna ještě nebyla a následně ještě několik dnů po dobrání, než teprve došlo k oplodnění.

janule0123
1. led 2023

@sishina tím ze nevěděla ze je těhotná brala bych ze ok, když si vezmu ze někdo se snaží otěhotnět x let a celou dobu by se bal udělat cokoliv co těhotná nemůže, kdyby náhodou tenhle měsíc … myslím ze to má systém “priroda” dobře vymyšlený … ale zas to vyšlo hezky, ze so to “vyresila” ten problém než věděla ze je těhotná, to zas vyšlo pěkné ..