Co vše mohu jíst a pít v těhotenství? Jaké vitamíny?

annie24
29. lis 2016

Ahoj všichni.
Chtěla jsem se zeptat co všechno můžu jíst a pít v těhotenství, aby bylo miminko zdravé a mělo vše co potřebuje a co naopak nesmím?
Jaké vitamíny jsou nejlepší a co kyselina listová?
Jak mohu cvičit v těhotenství, abych miminku neublížila?
Děkuju za odpovědi.☺

frantiska85
29. lis 2016

Těhotenství není nemoc. Můžeš všechno. Cigarety, tvrdý alkohol, určité léky a drogy jsou snad jediné, co vhodné není, ale na to nemusí být člověk v jiném stavu.

prcekverunka
29. lis 2016

Kromě cigaret, drog snad vše. I sklenka alkoholu občas může být. Určitě ne syrové maso a vejce, ale to není vhodné i mimo těhotenství. Jinak se opravdu řiďte tím, že těhotenství není nemoc, jezte a pijte, na co máte chuť 😉

petuliee
29. lis 2016

jez nač máš chut 🙂 jak píše františka tehotenství neni nemoc, delej vše nač se cítíš 🙂 já v těhu taky chvili běhala 🙂 ale fakt jen chvili, ale u mě byl problem stres a ne cvičeni ale treba na youtube budou naky mirnejsi cviky a gratuluju, PS beru taky jen kyselinu 🙂

jade85
29. lis 2016

Holky, fakt i ten alkohol je podle vas ok? Ja miluju vino, ale co jsem nasla na testu dve carky, tak jsem nemela ani kapku. Ale treba sklenicka k veceri by sla? Ja se na to teda vubec necitim, zvlast ted ze zacatku nechci delat nic, co by mohlo byt jen minimalne skodit, ale tak treba casem budou chute... 🙂

bekyc
29. lis 2016

K těm vitamínům - brala jsem pouze kyselinu listovou, jinak nic. Lepší je brát vitamíny formou ovoce a zeleniny, než v tabletkách. Hlavně bych nebrala nic jako "Chytré miminko" apod. 🙂 Pak až později mi doktor předepsal železo, to jsem brala tak jednou za 3 dny.
No a cvičení, mně dělalo dobře plavání (2x týdně) a těhotenská jóga klidně několikrát do týdne. Ale vím, že některé holky nemohly dětlat nic, jak jim to bylo nepříjemný. Tak uvidíš.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru