Druhý císařský řez - je to rozdíl oproti prvnímu?

jana4321
29. lis 2018

Ahoj chtěla bych se zeptat jestli je tu někdo kdo měl první akutní císař a druhý plánovaný? Zajímalo by mě jaký velký rozdíl byl mezi tím prvním a druhým řezem?

aronek
29. lis 2018

@jana4321 ahoj, mám za sebou 4CS. První dva akutní a druhé dva plánované. Moc rozdílů není, jen na ty plánované se můžeš připravit, já jedla homeopatika, obstarala jsem vše doma a byla víc v pohodě, ale třeba zdravotně a pocitově byl nejlepší ten druhý akutní.

luckavolosyn
29. lis 2018

Ja to tak měla. Akorát u první celkovou anestézii a u druhyho částečnou. Nebyl to pro mě nijak euforicky zážitek, bylo mi zle pro zákroku a po něm taky dost, takže Ja už bych šla jen do celkovy, ale další děti už nebudou. U mě třeba hojení a celkové mobilita byla po druhým horsi, ale kazdej to má jinak

zoniga
30. lis 2018

@jana4321 ahojky, tak jsem to měla já. První byl akutní, mohla jsem vidět hned malinkou a byla to úleva po 7 h bolesti. Druhý byl plánovaný, protože se malinká měsíc před termínem otočila hlavičkou nahoru a nechtěli nic riskovat. Jen jsem počítala s tím, že budu mít částečné uspání, ale doktor mi 5 min před operací řekl, že půjdu na celkovou narkozu 😕. A tu jsem blbě nesla. Hlavně mě to vše tak zničilo, že mi nemohly sestry ani napíchnout jehlu. Pořád samej zánět, vše se špatně hojílo. Takže doporučuju se nějak na to připravit, nadopovat se vitamínama atd. Držte se.

drzticka81
30. lis 2018

Mam za sebou 3 cs-prvni akut v celkove a dva planovane-musim rict,ze treti byl nejlepsi....mozna tim,ze jsem uz vedela do ceho lezu,rodila jsem v te same porodnici,takze jsem vedela,co bude a nebude probihat,takze jsem nemela velka ocekavani ani velka zklamani.......pred tretim jsem brala homeopatika na rekonvalescenci-takze v pa me odrodili a v po dopo uz me pousteli domu,vse skvele,rozkojene-znacka ideal.........ani jsem nechtela tisici bolesti-vedela jsem,ze to musim rozchodit 🙂))) co bych ti doporucila,rict anesteziologovi pri konzultaci pred napichem,at ti daji cevku az po umrtveni....u druheho mi to delali pred a bylo to znacne neprrijemne a bolestive,u tretiho jsem to chtela az po umrtveni a v poho.....akorat to delali na sale i pred pomocnymi zrizenci,to mi bylo fuk 🙂))))

jana4321
autor
30. lis 2018

@drzticka81 a můžu se zeptat jaké homeopatika? Do teď jsem se připravovala na přirozeny porod takže jsem měla arnicu montanu tak nevím jaké si koupit teď na lepší rekonvalescenci.

aronek
30. lis 2018

@jana4321 dotaz není na mně, ale odpovím co beru já. Arniku jsem brala tak měsíc před termínem a měsíc po CS vždy po 5 kuličkách. V den CS a po té taky ten měsíc Staphysagria ch 15 taky těch 5 kuliček.

lolam10
26. pro 2018

@jana4321 asi je to individualni.ja mela prvni akutni cs v celkovce a druhy planovany cs s lokalnim umrtvenim.druhy byl lepsi-mela jsem tam manzela,hned jsem videla dite a tak.rekonvalescence lepsi taky u druheho ale asi zalezi jak to zrovna vyjde...jinak jak se tu psalo tak potvrzuju to s tou cevkou.bylo velmi neprijemny sedet se zavedenou cevkou pri napichu lokalni anestezie....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru