Folikul 28 mm, máte zkušenost?

martulaz78
2. lis 2017

Holky mate nekdo zkusenost s folikem 28mm?jsem po stimulaci glostiku a folik 28mm mame jit na iui a ted nevi jestli to neni cysta...cekam na vysl.krve coz rozhodne....je nadeje?

kafr
3. lis 2017

A to je tvoje 1. folikulometrie a IUI? Nemas moznost to porovnat s minulymi cykly? Treba jsou u tebe normalni, ale asi te nepotesim mi prijde velky. Ja mivala kolem 14mm pri folikulce s pri IUI neco pres 20mm. Na druhou stranu, priroda si kolikrat dela co chce.

martulaz78
autor
4. lis 2017

Je vetsi jak minule ale vyskedky dopadli vyborne.je tam vajicko a dnes mame iui...tobe se hned zadarilo nebo bylo vice pokusu?

kafr
4. lis 2017

Pokusy byly 4, pak jsem si dupla, ze chci vysetreni imunologie a ejhle, tak silna reakce, ze spermie nemely zadnou sanci. Aspon jsme vedeli co lecit...

lisianne
4. lis 2017

Kafr - Můžu se zeptat kde ti dělali imunologické vyšetření?

kafr
4. lis 2017

@lisianne v Praze-Podoli. V CR jsou jen 2 centra, toto a Plzen.
Praha se pry specializuje na imunitu pri nemoznosti otehotnet vubec a Plzen spis na opakovane potraty (ale uz ani nevim, kde jsem to vycetla....)
Mi brali krev a manzelovi sperma. Pak pohovor s Mudr. (rodinna anamneza, jako pri genetice) vysledky s doporucenim poslali postou mi domu, po 3mesicich kontrola. Leci se Prednisonem- kortikosteroid, takze nic moc + sex s kondomem
Mi tu imunitu po tech 3 mesicich dostali do normy, pak jeste 3mesice na udrzeni a to uz jsme to mohli behem ovulace zkouset bez kondomu. Jenze mi se zacaly delat z niceho nic cysty (mozna endometrioza, ale to nikdo nevi) a tak jsem se stejne nevyhla ivf.
Ale jsem rada, ze jsem udelala maximum pro to, aby se ten problem nasel a ja pocala co mejprirozeneji, ale ono to asi ne vzdy jde...

lisianne
4. lis 2017

Tak to je skvělé, že to zabralo. Takže celkově spokojenost, že? U kterého dr. jsi byla? U p. Madara? Můžu se zeptat co konkrétně v imunu bylo špatně?

kafr
5. lis 2017

Nn, byla tam strasne hodna stara pani doktorka, moc hezky vse vysvetlila. Spolupracovnice Mudr.Madara a byla jsem jedna z poslednich pacientek, mela pred operaci kycli. Na druhou kontrolu uz tam byla mlada doktorka, cizinka, trosku spatna cestina, ale taky moc mila a vse vysvetlila.
Pri imunu se sleduji 3 faktory:
Spermie partnera (norma kolem 70%, ja mela neco pres 30)
Smes cizich spermii (tam jsem to mela trosku lepsi)
Trofoblasty (-doufam, ze to nekomolim, je to pocatecni faze tehu a to jsem mela na spodni hranici normy)
Takze moje imunita zlikvidovala spermie jen co se priblizily a cele IUI bylo v mem pripade nesmysl.
Chteli bychom 2 deti, tak uvidim, az se budem snazit o 2. jestli to mam v cajku...