Jak zastavit menstruační krvácení, které trvá 2 týdny?

markal
20. dub 2011

Ahoj všechny (všichni)! 😉
Poradí mi někdo, jak zastavit menstruační krvácení, které trvá třeba i 2 týdny? ☹ A k zastavení zabere pouze injekce od gynekologa a Norethisteron.
Můj gynekolog už si se mnou neví rady a straší mě ostraněním dělohy. Tento problém mám po svém třetím porodu (rodila jsem loni v únoru), pak neustále krvácela, prodělala čištění (vše bylo v pořádku, asi hormonální porucha). Poté mi gynekolog nasadil hormon. antikoncepci Lindynette, kterou jsem brala vkuse (bez týdenní přestávky) a nekrvácela jsem vůbec. V prosinci jsem na měsíc antikoncepci vysadila a od té doby mám s krvácení opět problémy, i když antikoncepci užívám 😒

kacab
20. dub 2011

....to Tě lituju a určitě tě to i dost vysiluje... Zkus se zaptat na antikoncepci Mirena - je to tělísko v děloze a většina žen při něm nemá menstruaci vůbec, některé jen špinění a já třeba jednou za 4 měs slabě... hormon v ní obsažený snižuje výšku děložní sliznice a tím není potřeba, aby se krvácením slupovala... Problém je, že po vložení se chvilku špiní - což těžko říci, jestli by to u Tebe nebyl problém, aby to krvácení nebylo ještě horší........ Jinak já si skracovávala cyklus citonovou šťávou a fungovalo to, ale ty jsi asi opravdu jiný případ....... Pokud ale máš tři dětičky, tak se netrap, i kdyby ti tu dělohu vzali... Vyrovnala by ses s tím a nemusela by si do sebe doživotně prát nějaké hormony v antikoncepci - což je dost veliké plus!!!! Na světě jsou fakt horší věci!!!! Držím pěsti!!!

markal
autor
20. dub 2011

@kacab Moc děkuji za radu a podporu! Teď jsem ale ležela v nemocnici s paní, která měla zrovna Mirenu a ta jí nešla vyndat ambulantně, tak to museli udělat pod narkózou a ona pak měla šílené bolesti břicha, takže Mirenu, ne, ne 😖 . Té operace se až tak neděsím, spíš toho, že nejmladší dcerka má teprve rok a být bez ní... 😢 a ona beze mě, když budu v nemocnici... A potom, až přijdu z nemocnice, asi bych ji nemohla ani nosit a tak... A je mi teprve 35 a v takovém "mladém" 😝 věku to prý není vůbec dobré, taková operace. Tak hledám všechny možnosti, jak se jí vyhnout.

kukina27
27. lis 2014

OBNOVUJI DISKUZI

Je něco, čím menstruaci zastavit? Mám zavedené nehormonální tělísko a dostala jsem svou první MS ☹ Silná a dnes už 8mí den. V sobotu jedeme na wellness pobyt a opravdu jsem nepočítala s tím, že budu mít MS tak dlouhou.... Díky za rady

seuberth
2. kvě 2015

Ahoj zdravim vas,mam problem s menstruaci od listopadu 2014 kazdy mesicj ji mam respektive i vic jak 20 dni muj gynekolog mne posila na vycisteni,ale problem je stejny,pri posledni navsteve mi doporucil ascorutin a 7 brufenu denne,jsem fakt na prasky mit to dyl nez je nutne co poradite?

lenuli11
25. únor 2016

Ahojik mám též problém s krvácením i přes prášky Norethisteron,nevím co stim trpim tím už 1rok a měsíc to mám a dělohu vyndat tedy nechci není důvod což mi potvrdily i ve Fn Motol.Doktorka mě chtěla poslat na vyčištění ale řekla mi že se to dělá naslepo že přesně gynekolog neví v kterém místě to tak moc krvacim je mi skoro 46let a vložek je spotřeba i 7 baliku. Pořadí nějaký lékař?aniž by děloha musela ven 😖 😖 když ji nic není? To krvácení měsíc mi vadi. Děkuji snad někdo poradí.

ivett4
26. bře 2016

@lenuli11
ahoj,jak dlouho jsi brala Norethisteron?Já mám stejný problém ☹ v lednu jedna kyretáž,nasazen Utrogestan....nezabral...opět silné krvácení a 16.2 druhá kyretáž ☹ také bez nějakého nálezu..vše je prý v pořádku! také mi dr nabízí odstranění dělohy a já nechci!!!!!Dostala jsem Norethisteron v kuse bez přestání..krvácení nemám..ale ted už 3 den špiním....tak doufám,že se to zase nerozjede!!!!Když by jsi dostala nějaké řešení od nějakého dr.nebo tady nějakou radu,písni mi..také jsem už bezdarná!!Je mi 44 let.

ivett4
26. bře 2016

@markal mám stejný problém..od ledna náhlé krvácení...následovala kyretáž....nasazení Utogestanu...nezabral a opět v únoru kyretáž....pro šílené krvácení ☹ Nasazen Norethisteron...brát neustále..bez pauzy...krvácení se uklidnilo..ted je to cca 30 dní co ho beru a začala jsem špinit ☹ Dr mi doporučoval také odstranění dělohy...což nechci....už si nevím rady....

manaziva
3. dub 2016

@markal
Ahoj, mám problémy s menstruací celý "menstruační" život. Nejvíce mi pomohl čaj z kontryhele - pravidelné pití, lze přidat měsíček a řebříček.
Martina

krecinek7881
31. bře 2018

Ahojky, prý pomáhá bylinka Kokoška - pastuší tobolka, měla by krvácení zastavit.